Friss árfolyamok >>

Valami bűzlik: undorító dolgot találtak a pénzügyőrök

2018. július 6. 11:11:11
Ritka ocsmány fogása volt a NAV-nak.

A NAV emberei egy Békés megyei közúti ellenőrzésen állították meg azt a teherautót, amely különféle hústerméket szállított. A járműben volt ugyan hűtőberendezés, de az nem működött, az ellenőrzéskor a szállított hús már elszíneződött és erős szaga is volt. A sofőr elmondása szerint a raktérben csak állateledel volt, amit egy nagykereskedőtől vásárolt a barátjának, de az áru eredetét nem tudta igazolni, a barátot pedig nem akarta megnevezni. A vezetőfülkéből több papír került elő címekkel, nevekkel, áru és mennyiség feltüntetésével.

Régen ezzel foglalkozott

Sőt, névjegykártyákat is találtak a pénzügyőrök, amiken a sofőr neve szerepelt, mint kutya-macska eledel kis- és nagykereskedő. A sofőr végül kiegészítette történetét azzal, hogy régebben valójában vállalkozóként folytatott ilyen tevékenységet, de már visszaadta a vállalkozói igazolványát.

Az ellenőrzésen bebizonyosodott, hogy a férfi engedély és bejelentés nélkül végez gazdasági tevékenységet. A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a húskészítmények azonnali megsemmisítéséről döntöttek.

Mivel a sofőr adószám és bejelentés hiányában végzett adóköteles tevékenységet, akár egymillió forint mulasztási bírsággal is sújtható.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás