Friss árfolyamok >>

Tanácsok a PC szervíztől számítógép vásárlás előtt

2019. november 1. 16:50:00
Bármiben is vagyunk laikusok, nagyon jól jönnek a szakszerű tanácsok, hiszen ezek segítenek eloszlatni a kételyeinket és megtámogatnak bennünket a döntéshozatalban is. Legyen szó lakás, autó, vagy éppen számítógépvásárlásról, egy szakember segítsége mindig hasznos lehet, és segítséget nyújthat abban, hogy az igényeink és a vágyaink számára a legmegfelelőbb számítógépet vegyük meg. A cikkben olyan hasznos tanácsok kerülnek terítékre, amelyek nagyon jól jönnek, ha éppen asztali számítógépet vagy laptopot szeretnénk vásárolni.

A helyszín meghatározása

Furán hangozhat, de lényeges, hogy meghatározzuk, hogy hol is szeretnénk használni a számítógépet. Ugyanis ettől függ, hogy asztali számítógépet, vagy laptopot veszünk majd. Ha valaki csak otthoni körülmények között szeretné a gépet használni, akkor számára a legideálisabb az asztali számítógép. Ha azonban az a cél, hogy más helyszíneken is elővegyük és dolgozzunk, vagy szörföljünk a gépen, akkor mindképpen a laptop az előnyösebb választás.

A célok megfogalmazása

Számítógép vásárlás előtt nagyon lényeges, hogy tisztázzuk, mire szeretnénk használni a számítógépet. Amennyiben csak e-maileket szeretnénk megválaszolni, vagy a Facebook miatt van rá szükségünk, netalántán csakis hasznos ismeretekkel szeretnénk gazdagodni, akkor elegendő lehet egy minimális erőforrást biztosító, üzleti kategóriás, felújított laptop, vagy otthoni számítógép. Bármelyik válasz mellett is tesszük le azonban a voksunkat, lényeges, hogy SSD-vel is rendelkezzen a gép. Az SSD egy modern alkatrész, amely az adott számítógép sebességéért felel. Csakis olyan gépet érdemes vásárolni, amelyben megtalálható ez az adattároló egység.

Kitől és honnan vásároljunk?

Amennyiben nem értünk valamihez, akkor próbálunk olyan helyről és olyan személytől vásárolni – legyen szó bármiről – ahol értenek is az adott termékhez, azaz szakkereskedésből, szervízből és szakembertől szeretnénk beszerezni az adott terméket. A laptop vagy számítógép szervízben, vagy kiskereskedésben olyan szakképzett személyek segíthetnek a döntésben, amely információkat nem fogunk megkapni egy baráttól, egy ismerőstől, vagy egy sohasem látott idegentől. Nem mellesleg, garanciát sem fogunk kapni a számítógépünkhöz, és bizonyára azzal az adattal is szegényebbek leszünk, hogy mennyi idős a gép, volt –e már komolyabb baja, és jelenleg van –e valami gond vele.

Ellenben a laptop vagy számítógépszervízben, illetve a kiskereskedelemben megvásárolt gép mellé, garanciát is fogunk kapni, nem beszélve arról, hogy ezen helyek bármelyikébe vissza is tudjuk vinni a gépet, ha bármi gond adódik, és nem csak a javítással nem lesz gondunk, de hasznos tanácsokat is kaphatunk a számítógép működésével kapcsolatban.

Komplett vagy üres gép

Ez semmiképpen sem kelthet bennünk dilemmát, ha mi magunk nem konyítunk a számítógéphez. Ha valaki ért a számítógépekhez, akkor ő maga is képes lesz a gépére a különféle programokat feltelepíteni, ellenkező esetben ezt nem árt szakemberre bízni. Lehet, hogy így a számítógép vagy a laptop némileg többe fog kerülni, de nekünk már semmi dolgunk nem lesz, csak otthon bekapcsolni, és élvezni a gép adta örömöket. Egyes szervízekben vagy kiskereskedésekben akciósan is lehet komplett számítógépeket, laptokokat vásárolni. A csomagárban a helyszíni beüzemelés és a munkadíj is benne foglaltatik.

Az apró dolgok is fontosak

Ha a fenti kérdésekre megszületett a válasz, akkor már csak néhány apróságot kell megválaszolnunk, hiszen ezek is nagyon lényegesek. Számítógép, vagy laptop vásárlás előtt tudnunk kell azt is, hogy milyen nagy legyen a képernyő, milyen programokra van szükségünk, vagy éppen mennyi adat tárolására alkalmas a gép, amelyet meg szeretnénk vásárolni. Ha valaki kicsit is konyít a gépekhez, akkor saját magában is megfogalmazódnak ezek a kérdések és azokra a válaszok. Ellenkező esetben sincs gond, hiszen a PC szervízben, ilyen pl. az Arnold számítógép szervíz, vagy a -némileg drágább- laptop szakkereskedésben készséggel állnak a rendelkezésünkre, segítő kezet nyújtanak, ha a gép meghibásodik, de még az adatmentésben is a segítségünkre lesznek.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás