Friss árfolyamok >>

Összevissza beszélnek az ékszerekről a tévében – már a GVH is nyomoz

2018. okótber 5. 10:06:00
Vizsgálódik a hatóság a botrányos tévés ékszerbolt után.

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a több televíziós csatornán (korábban TV2, jelenleg ATV) is sugárzott Ékszer Tv című műsor értékesítési módszerei miatt, mert valószínűsíthető, hogy ezek sértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát.

A több bejelentés után indított eljárás keretében a GVH megvizsgálja, hogy:

A South Park már megcsinálta

Érdekesség, hogy a South Park című sorozat a témát - a maga jellegzetes stílusában - 2012-ben elég alaposan feldolgozta: a Telefuksz (Cash for Gold) című részben Stan Marsh alzheimeres nagyapja egy televíziós műsorból rendel ékszereket családtagjainak nyugdíjából, amelyek ugyan a műsorvezető szerint több ezer dollárt érnek, a zálogházak azonban 15 dollár - vagy éppen 0 dollár - körüli értékre taksálják őket.

Stan ezért úgy dönt, véget vet az idősek lehúzására szakosodott gyakorlatnak, még Indiába is elutazik az ékszerek gyártásával foglalkozó céghez. (Eric Cartman persze inkább üzleti lehetőséget lát ebben, és megpróbál beszállni a bizniszbe Butters-szel). A téma iránt érdeklődőknek kötelező a darab (16. évad, 2. rész).

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás