Friss árfolyamok >>

Milyen lesz a jövő sürgősségi osztálya?

2018. június 11. 11:15:00
Egy párizsi kórházban különleges módszerrel segítik a betegek gyógyulását.

Különleges módszerrel segítik a betegeket egy francia sürgősségi betegellátó osztályán, az új kísérlet keretében ugyanis a virtuális valóságba kalauzolják a sérülteket a beavatkozások ideje alatt, ezzel nyugtatva őket egy-egy beavatkozás során. A három francia egyetemista ötletével gyógyszerek nélkül javítható a betegek kedélyállapota, figyelmük elterelésével pedig akár fájdalomtűrő képességüket is fokozhatják – írja a Reuters.

Az egyik ötletgazda elmondása alapján egy magával ragadó élményt biztosítanak a betegeknek, akik interaktív kirándulásokon vehetnek részt, zenélhetnek, festhetnek, vagy éppen rejtvényeket oldhatnak meg. A VR szemüveget viselők így könnyebben viselhetnek el apróbb beavatkozásokat, például egy varrat kiszedését, égési sérülések kezelését, katéter felhelyezését vagy épp egy kiugrott váll visszatevését.

A párizsi Szent-József klinika sürgősségi osztályának vezetője szerint a projekt nagy segítséget jelent a sérültek figyelmének elterelésében, tíz éven belül pedig a kórházak rutinszerűen alkalmazzák majd a VR technológiát az orvoslásban. A Healthy Mind nevű startup most a Microsoft előtt fogja bemutatni ötletét az Egyesült Államokban.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás