Friss árfolyamok >>

Mégiscsak a távfűtés a nyerő

2018. november 2. 09:30:00
Egy időben a múlt csökevényének tűnt a távfűtés, de most fejlesztik, mivel környezetbarát és a felhasználónak is egyszerű, ha nincs túlárazva.

Az egyedi fűtés környezetszennyező és sok vele a probléma, karbantartást javítást igényel, ami főleg a mostani munkaerő-hiányos helyzetben sok bosszúságot és költséget jelent a lakások tulajdonosainak. A sűrűn lakott városokban különösen fontos, hogy minél kevesebb kémény ontsa a füstöt, ezért most bekapcsolják a budapesti belvárost a fővárosi távhőhálózatba.

A Főtáv Kéménymentes belváros programjának részeként az Erzsébet hídon vezetik át a távhőt Budáról Pestre. A beruházás összköltsége csaknem ötmilliárd forint, amit részben uniós támogatásból, részben pedig a Főtáv Zrt. saját forrásaiból finanszíroznak. Az új hálózatra rákapcsolódhatnak majd a nyomvonalon található épületek, közintézmények és üzleti fogyasztók, majd a társasházak számára is elérhető lesz a csatlakozás.

Az Erzsébet hídon átmenő távhővezeték-rendszer része a 2022-re egységes hálózattá épülő budapesti hőgyűrűnek, amely összeköti majd a jelenleg szigetszerűen működő hőkörzeteket. Ezzel a belső pesti kerületekben is bevezethetővé válik a környezetbarát távfűtés.

A beruházás összköltsége csaknem ötmilliárd forint, amit részben uniós támogatásból, részben pedig a Főtáv Zrt. saját forrásaiból finanszíroznak. Az új hálózatra rákapcsolódhatnak majd a nyomvonalon található épületek, közintézmények és üzleti fogyasztók, majd a társasházak számára is elérhető lesz a csatlakozás.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás