Friss árfolyamok >>

Megint felújítják a síneket: így nem fog járni a 4-6-os villamos

2018. június 13. 10:07:00
Elhasználódott a pálya, a felújítás szeptember elejéig tart.

Június 16-tól szeptember 2-ig a "jelenleginél korszerűbb villamospályát építenek" a 4-es és a 6-os villamos vonalán az Oktogon és a Harminckettesek tere között - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ oldalán.

A felújítás ideje alatt a nagykörúti Combino villamosok a Széll Kálmán tér felől az Oktogonig, Dél-Buda felől pedig a Harminckettesek teréig  közlekednek. A kimaradó szakaszon, az  Oktogon és a Corvin-negyed között pótlóbusszal lehet utazni.

Hogy miért kell megint felújítani a síneket, a BKK azzal magyarázza, hogy "a nagykörúti villamosvonalon a hét minden napján 0-24 óráig lehet utazni a Combino villamosokkal, amelyek napi több százezer utasnak nyújtanak sűrű követésű közösségi közlekedési szolgáltatást. Ugyanakkor ez jelentős terhelést jelent a vasúti pályának".

Most a korábbinál korszerűbb felépítményű villamospálya épül, ezáltal a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munka a mostaninál gyorsabb, egyszerűbb lesz - írja a BKK.

Az Index írt arról korábban, hogy a pályán az elhasználódott pályaszerkezet miatt 24 szakaszon is 10-20-30 km/órás sebességkorlátozást kellett bevezetni. A menetrendben meghatározott 29 perces menetidő így 33-34 percre növekedett.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás