Friss árfolyamok >>

Így csomagolj a szülőszobára!

2019. november 7. 09:03:00
A legtöbb kismama lelkesen vásárol születendő kisbabája számára a várandósság időszaka alatt, hajlamosak azonban a kórházi csomag összeállítását húzni-halasztani. Apránként haladva érdemes elkezdeni már a 30. terhességi hetet követően a szükséges holmik beszerzését, hogy mire eljön a várva-várt pillanat, a pakkunkra már ne legyen semmi gondunk.

Egy baba születése egészen egyedi élmény, nem hasonlítható semmi máshoz, ezért még annak sem egyszerű feladat a szüléshez összeállított csomag elkészítése, aki már esetleg többször feküdt kórházban. Lássuk, milyen praktikus holmik kerüljenek a bőröndödbe!

Ezeket vidd magadnak!

A szüléshez és az azt követő kórházi tartózkodás idejére lehetőség szerint két külön csomaggal készülj.

A szülőszobán szükséged lesz legalább egy hálóingre, zoknira, papucsra, törölközőre. Ebből nyugodtan tegyél akár kettőt is. Egyet arra az esetre, ha lezuhanyoznál, egyet pedig azért, hogy az izzadtságot fel tudd itatni az arcodról, nyakadról. A tisztálkodáshoz tusfürdővel és WC papírral készülj.

A legtöbb kórházban megengedik, hogy a komplikációmentes vajúdás alatt a kismama mértéktartóan egyen, illetve igyon megfelelő mennyiségű folyadékot. Természetesen ne egy villásreggeli elcsomagolásán törd a fejed, hanem valamilyen - akár fekvő helyzetben is - könnyen megehető, gyors energiapótlást biztosító harapnivalón. Ilyen lehet a ropi, keksz, csoki, szőlőcukor.

Javasoljuk, hogy szénsavmentes ásványvizet pakolj el a táskádba, több kisebb üvegben, mert így tudod legkönnyebben megfogni, és pár kortyot inni belőle. Jó ötlet, ha egy-két kis dobozos gyümölcslevet is elcsomagolsz, hátha jól fog esni a vizen kívül más íz is. A gyümölcsök cukortartalma révén pedig extra energiához jutsz.

Ha úgy gondolod, szívesen hallgatnál zenét a vajúdás alatt, sok helyen biztosítanak rá lehetőséget, hogy saját CD-ről szóljon a zene.

Mindenképp legyen nálad feltöltött akkumulátorral ellátott fényképező, kamera vagy mobiltelefon (illetve annál, aki bent lesz veled a szülőszobán, ha nem egyedül szülsz). A nagy pillanatok megörökítésének ne egy lemerülőfélben lévő akku legyen az akadálya.

A szülés lezajlását követően intenzív vérzésre számíthatsz, ezért kényelmes alsóneműk, valamint legalább egy csomag extra méretű és vastagságú betét is legyen nálad.

Szükséges babaholmik

Az újszülött babáknak a legtöbb kórház biztosít a kórházban töltött idő alatt ruhákat, de ha te olyan intézményben szülsz, ahol kérik a saját ruhát, akkor a babád számára az évszaknak megfelelő ruhával készülj, amit megszületése után ráadhatnak. A csecsemőt be is pólyálhatod, ezekből szebbnél-szebbeket szerezhetsz be a Peekabooshop.hu webshopjában.

Gondolj az apukára is!

Készíts össze egy “apacsomagot” is, ha a párod is veled tart a szülőszobára. Ebbe papucs, tiszta vasalt pamutpóló és a kórházakban beszerezhető kórházi szett legyen csomagolva. Az apuka számára is készülhetsz rágcsálni- és innivalóval.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás