Friss árfolyamok >>

Gondoskodjon autója motorjáról!

2019. szeptember 8. 10:48:00
Teljesen természetes, hogy reggel és este tisztálkodunk. Letusolunk, fogat, hajat mosunk. Ugyanígy az otthonunkat is kitakarítjuk rendszeresen. Jobb bele sem gondolni, mi történne, ha egyiket vagy másikat rendszeresen elmulasztanánk.

Az autónkat is szinte minden nap használjuk, így az is - testünkhöz és a lakásunkhoz hasonlóan - ugyanúgy koszolódik is. Ezért az autót is szükséges karbantartani és tisztítani. Azonban nem elegendő csupán a kocsi külső és belső felületeire koncentrálni, érdemes kellő figyelmet fordítani az autó motorjának ápoltságára is.

A motortisztítás jelentősége

A gépjárművek motorja komoly igénybevételnek van kitéve, és az autógyártóknak nagyon szigorú környezetvédelmi szabályoknak megfelelve kell elkészíteniük úgy, hogy az a lehető legkevésbé szennyezze a környezetet.

Ez azt jelenti, hogy az autógyárak igyekeznek minimálisra csökkenteni a károsanyag kibocsátást, de ezt csak úgy tudják elérni, hogy az rombolja az autó motorjának szerkezetét. A képződő ipari hulladék, az olajsár, valamint az üzemanyagból lerakódó szennyeződések jelentős gondot tudnak okozni a motor belsejében.

Azért, hogy mindez ne generáljon a motor működésében fennakadásokat, mi pedig zavartalanul tudjuk használni a gépkocsinkat, bizonyos időközönként meg kell ejteni a motortisztítást is. Azon túl, hogy a motortisztításnak köszönhetően megelőzhetünk egy sor meghibásodát, javíthatjuk a járművünk teljesítményét, csökkenthetjük a fogyasztását, és ezzel együtt kíméljük is a motort.

Motortisztító adalékok

Maradjunk a tisztálkodós hasonlatnál: ahogyan fogmosáskor használunk fogkrémet, úgy a motortisztítás esetén is fontos, hogy használjunk megfelelő tisztító adalékokat és folyadékokat.

A motortisztító adalék az egész üzemanyagrendszert tisztán tartja, azaz eltávolítja a képződő szennyeződést és a kormos lerakódást, valamint a nedvességet és a kondenzvizet is a tanktól egészen az égéstérig. A különböző adalékok és folyadékok azonban a tisztántartáson túl védelmi funkciót is ellátnak.

Használatukkal megvédhetjük a hengerteret is a működésben kialakuló maradványoktól, valamint a rozsdásodástól és a korróziótól. Ennek köszönhetően azt tapasztaljuk, hogy a motorban az égés tiszta és erőteljes, aminek eredményeként javul a motorteljesítmény és csökken a fogyasztás is. A motortisztítás környezetvédelmi szempontból is jelentős, hiszen csökkenti a károsanyag kibocsátást is.

Fontos ügyelnünk arra, hogy mindig a motortípusnak megfelelő tisztítószert használjuk. Azaz benzinmotor esetében benzin, míg dízelmotor esetén dízel motortisztító folyadékot alkalmazzunk. Az Ápoltautó webáruházában nagy választékban található mindkét motortípushoz tisztítószer, így kedvére válogathat Ön is a benzin és dízel motortisztító adalékok között.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás