Friss árfolyamok >>

Fontos határidő jár le holnap – 2,3 millió autóst érint

2019. január 30. 16:42:00
Január 31-én éjfélig használhatóak az éves e-matricák. Ezzel a határidővel több mint 2,3 millió e-matrica jár majd le.

Autópálya-matrica vásárlás. (Kép forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)
Autópálya-matrica vásárlás. (Kép forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

Január utolsó hetében több mint 1 millió darab éves – országos és megyei – e-matrica talált gazdára. A megyei matrica továbbra is a szezon slágerterméke, ugyanakkor a drágább országos matricából idén sokkal többet vesznek az autósok – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Az egész évben eladott éves jogosultságok körülbelül felét ebben az időszakban, január végéig vásárolják meg az autósok.

„Továbbra is a megyei matrica az idény slágerterméke, de egyre többen vásárolják a hosszabb utazásra lehetőséget adó országos változatot. Megyei matricából 2 százalékkal, az országosból 9 százalékkal többet adtunk el, mint az előző szezonban” – közölte Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A NÚSZ Zrt. a matricák gyors megvásárlásához az https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ oldalt ajánlja. Ez az egyetlen olyan elektronikus felület, ahol csak a matrica árát kell megfizetni a vásárláskor. Máshol a felszámolt kényelmi díj több száz, esetenként akár több ezer forintra is rúghat.

Bírságot nem róják ki azonnal, amint felhajtunk egy fizetős autószakaszra. Felhajtás után még 60 percig megvehetjük az érvényes matricát, elkerülve ezzel a büntetést. Ilyen vészhelyzetekben a legkönnyebb mobiltelefonon, az interneten megvásárolni az e-matricát. Részletek >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás