Friss árfolyamok >>

A dugulás elleni szerek palettája

2019. november 7. 09:01:00
Igen bosszantó tény, ha lefolyónk nem működik tökéletesen, ha a víz csak akadozva távozik a mosdókagylóból vagy a kádból. Fürdőszobánkban és konyhánkban is egyaránt adódhatnak gondok a lefolyóval, ha nem vagyunk kellően körültekintőek.

Nagyanyáink idejéből

Mielőtt még bármilyen vegyszert és házi csodafegyvert bevetnénk, érdemes minél melegebb vízzel próbálkozni, hiszen a forró víz képes feloldani a zsíros lerakódásokat. Sokan szeretnek házilag kísérletezni, a nagymamák jól bevált régi trükkjeit bevetni. Gyakran hallhattunk már a szódabikarbóna és az ecet titokzatos erejéről, de kettejük elegye csak abban az esetben működhet, amíg még nem dugult el teljesen a lefolyó. A másik csodaszer, melyről szintén sokat hallhatunk már, az a mosószóda, melynek neve ne tévesszen meg bennünket, hiszen nemcsak mosásra való. Zsíroldó hatásának köszönhetően a kisebb fokú dugulást is képes feloldani.

Makacs dugulás ellen

Ha már minden házi praktikát kipróbáltunk, és ennek ellenére sem szűnt meg a dugulás, érdemes szétnézni a boltok polcain. Ám gyakran előtérbe helyezzük a már reklámokból jól ismert termékeket, de bizony semmi sem garantálja azt, hogy a tetszetős csomagolás mögött a legmegfelelőbb termékeket kapjuk meg. A Duguláselhárítás fix áron jóvoltából most néhány kiváló termékre szeretnénk felhívni a kedves olvasók figyelmét.

Termékajánló

A Septifos lefolyótisztító nemcsak fürdőszobánk jó barátja, hanem a konyhánkban is bátran használhatjuk. Megelőzés céljából érdemes kéthetente két kupaknyit önteni a lefolyóba, ezzel nemcsak távol tartjuk a dugulást, hanem a kellemetlen szagokat is megelőzhetjük.

A gél állagú Mirax lefolyótisztító tökéletesen oldja a szerves anyagokat, eltávolítja a zsír- és szappanlerakódásokat egyaránt. Ajánlott hetente egy alkalommal használni a megelőzés érdekében. Amennyiben viszont már felütötte a dugulás a fejét, és akadozva folyik le a víz, érdemes négy-öt kupaknyit tenni a lefolyóba, így akár már egy óra múltával tökéletesen fog működni a rendszer.

A Maxibrill tisztító lúg hatásával hárítja el a dugulást. Használható akár fürdőszobában, konyhában és a mellékhelyiségben is. Használat után a tökéletes hatást már 15-20 perc múlva tapasztalhatjuk.

Óvintézkedés

Bárki, aki vegyszereket használ az otthonában, mindig legyen kellően körültekintő, tartsa be a használati utasításokat, és használjon védőfelszerelést, hiszen ezek az anyagok legtöbb esetben maró hatásúak, melyek egészségünkre nézve nagyon károsak. A bőrirritáció elkerülése végett ajánlott védőkesztyűt, a fröccsenés okozta balesetek ellen pedig védőszemüveget használni. Egyes termékek használatakor pedig kifejezetten ajánlott szájmaszk viselése, ugyanis a vegyszerek alkalmazásakor gázok keletkezhetnek, melyek akár a tüdőt is roncsolhatják.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás