Friss árfolyamok >>

Vásárló

Milyen gyakran érdemes új mobiltelefont venni?

Ha a gyártókon múlna, mindenki évenként cserélné a telefonját, és a hardver gyors ütemű fejlődése, illetve avulása is erőteljes ösztönző ebbe az irányba. Azonban számos olyan szempontot találhatunk, ami inkább a telefonvásárlás elhalasztását indokolja.

A Tesco is száműzi a műanyag szatyrokat

Az áruházlánc az online bevásárláshoz eddig választható műanyag szatyrok helyett újrahasznosított papírtáskákat kínál. A Tesco a házhozszállításhoz ezentúl csak a legszükségesebb termékeket csomagolja műanyag zacskóba, a megrendeléseket pedig alapesetben csomagolás nélkül teljesítik. A vásárlók ugyanakkor eldönthetik, hogy kérik-e a megrendelt árukat papírtáskába csomagolni.

Nem néz ki rosszul a havi nagybevásárlás, de az alapélelmiszerek ára tényleg elszáll

Első ránézésre nem is jártunk rosszul az élelmiszerárak változásával: az előző hónaphoz képest csökkentek egy kicsit az árak a hipermarketekben, tavaly novemberhez képest pedig átlag alatt drágult a nagybevásárlás. Ha viszont csak az alapélelmiszereket nézzük, akkor már csak úgy repkednek a kétszámjegyű emelkedések.

Szívet melengető ajándékok karácsonyra

Szinte fénysebességgel közelednek az év végi ünnepek, ami azt is jelenti, hogy ideje megtalálni a legjobb ajándékokat karácsonyra. A The Body Shop igyekszik megkönnyíteni a vásárlóinak dolgát, és egészen különleges csomagokat állított össze a tökéletes meglepetésekhez.

Így csomagolj a szülőszobára!

A legtöbb kismama lelkesen vásárol születendő kisbabája számára a várandósság időszaka alatt, hajlamosak azonban a kórházi csomag összeállítását húzni-halasztani. Apránként haladva érdemes elkezdeni már a 30. terhességi hetet követően a szükséges holmik beszerzését, hogy mire eljön a várva-várt pillanat, a pakkunkra már ne legyen semmi gondunk.

A dugulás elleni szerek palettája

Igen bosszantó tény, ha lefolyónk nem működik tökéletesen, ha a víz csak akadozva távozik a mosdókagylóból vagy a kádból. Fürdőszobánkban és konyhánkban is egyaránt adódhatnak gondok a lefolyóval, ha nem vagyunk kellően körültekintőek.

Hogyan tápláljuk egészségesen a kutyát?

Nyersetetés, vegán kutyaeledel, prémium táp és bio házikoszt. Kedvenceink étkezési trendjei lassan olyan gyakorisággal váltják egymást, mint a divatos emberi diétahóbortok. Nem könnyű kiigazodni a gyártói előírások, fórumos ajánlatok és tudományos megoldást ígérő cikkek rejtelmeiben. Van azonban néhány alaptétel, amire érdemes figyelni a kutya étrendjének összeállításánál.

Edzeni készülsz? Kezdők figyelmébe

Életmódváltást kezdtél, vagy szeretnél hosszú kihagyás után újra formába lendülni? Rendszert vinni a mozgásba, kardiózni, erősíteni akarsz, de tartasz az esetleges sérülésektől? Lássuk, mindezt hogyan tudod megvalósítani.

Vásárlás csomagolás nélkül: megoldások a műanyag-mizériára I.

Az ötvenes évek óta 8,3 milliárd tonna plasztikot gyártottak világszerte, aminek mindössze kilenc százalékát hasznosították újra. A többi jó esetben hulladék-lerakókba, rossz esetben a földekre, óceánokba, madarak és bálnák gyomrába került. Abban minden érdekelt fél egyetért, hogy ezen változtatni kell – arról viszont eltérnek a vélemények, hogy miként.

Tanácsok a PC szervíztől számítógép vásárlás előtt

Bármiben is vagyunk laikusok, nagyon jól jönnek a szakszerű tanácsok, hiszen ezek segítenek eloszlatni a kételyeinket és megtámogatnak bennünket a döntéshozatalban is. Legyen szó lakás, autó, vagy éppen számítógépvásárlásról, egy szakember segítsége mindig hasznos lehet, és segítséget nyújthat abban, hogy az igényeink és a vágyaink számára a legmegfelelőbb számítógépet vegyük meg. A cikkben olyan hasznos tanácsok kerülnek terítékre, amelyek nagyon jól jönnek, ha éppen asztali számítógépet vagy laptopot szeretnénk vásárolni.

A BKK figyelmeztet: október végéig érvényesek a diákigazolványok

Érvényesítés nélkül már nem használhatók tovább a kedvezményes bérletek.

Minden hetedik taxis fennakadt az idei ellenőrzésen

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idei ellenőrzései semmilyen lényegi javulást nem mutattak az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A popcornnal együtt faljuk a műanyagot is

Elgondolkodott már azon, hogy az autóülésre helyezett pizza-doboz miért nem zsírozza be a huzatot? Vagy, hogy miért nem lobban lángra a mikróban a túlhevített popcorn? Azért, mert egészségünkre veszélyes műanyagokat tartalmaznak.

Egyre többen karácsonyoznak szállodában

Egy hosszú hétvége előtt már hat hónappal is alig találni szállást az országban, a magyarok szeretik előre megtervezni az utazásaikat.

Új ellenőrzés indul – mintegy 280 élelmiszert vizsgál a minisztérium

Újabb, kiterjedtebb ellenőrzéssorozatot indít az agrártárca az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében.

Nem kell kitenni a laptopot a biztonsági ellenőrzésnél

Mostantól nem kell kivenni a laptopokat a repülőtéri biztonsági ellenőrzésnél –közölte a Budapest Airport. Ezt eddig csak néhány európai reptéren vezették be.

Magyarországra nem került a szennyezett csecsemőtejporokból

Franciaországba, Hollandiába és Németországba szállítottak szennyezett csecsemőtejport. Magyarország nem érintett az ügyben – közölte a Nébih.

760-szor bliccelt, felmentették – a MÁV bevasalja a kártérítést

A férfi a blicceléseivel 870 ezer forint, a pótdíjakkal együtt 11 millió forint kárt okozott a vasúti cégnek.

Sztrájkolnak az olaszok – erre készülj, ha holnap repülnél

A Wizz Air olaszországi járatainál is késések, fennakadások fordulhatnak elő pénteken, miután Rómában, a város történetében először általános sztrájkot tartanak, és ennek keretében az ENAC olasz légiforgalmi irányító szolgálat 13 és 17 óra között munkabeszüntetésre készül.

Kevesebb gázt fogyasztanak a magyarok, mint korábban

A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kiadványából, amely a magyar földgázrendszer 2018-as adatait összegzi.