Friss árfolyamok >>

Vásárló

Kínába megy a Budapest Card – ezzel akarják becsábítani a turistákat?

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és az Artificial Intelligence Worldwide Travel Chain globális kínai utaztató cég megállapodása alapján a világméretű utazási platformot üzemeltető kínai nagyvállalat mintegy 40 ezer Budapest Card értékesítését vállalja évente a kínai piacon.

Kismotorok és etetőszékek – mi jelentett veszélyt a gyerekekre?

Kisbicikliket, kismotorokat, etetőszékeket, és egyéb kisgyerekeknek való eszközöket vizsgált az ITM.

Sokkal könnyebb lesz eljutni a magyarok egyik kedvenc tengerpartjára

Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő autópályát.

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Május 18-a az Európai Elhízás Napja. Az elhízás népbetegség, sőt nem túlzás azt állítani, hogy már-már világméretű járvány. Sajnos hazánk Európa legelhízottabb nemzete az OECD adatai alapján, így nem csak a megelőzés, hanem a kezelés is kiemelt fontossággal bír. Az egyéni egészségügyi kockázatokon túl az elhízás következtében kialakuló betegségek mintegy 207 milliárd forintos többletterhet rónak az államkasszára.

Tényleg agyrákot okoznak a legújabb mobiltelefonok?

Új világ köszönthet be hamarosan, ahogy az 5G hálózatok beindulásával villámgyors vezeték nélküli hálózaton kapcsolódik majd össze minden mindennel és mindenkivel - gyakorlatilag nincs olyan területe az életnek, ahol ne hozhatna forradalmi változást az 5. generációs mobilhálózat. Az orosz propaganda viszont kipécézte magának az 5G-t, és elkezdte terjeszteni, hogy halálos.

Te kifizetnél 22 ezer forintot egy csésze kávéért?

Ha igen, akkor irány San Francisco: a Klatch Coffee lánc már kínálja az Elida Natural Geisha 803 nevű arabica fajtát, mely a világ legdrágább kávéja. De persze sietni kell, mert nincs sok belőle.

Hűségakciók a hiperekben – most mit adnak 30 matricáért?

Francia tálalókészletekkel, német kerámiatálakkal és rozsdamentes serpenyőkkel próbálnak pontgyűjtésre, pontosabban vásárlásra rávenni minket a hazai áruházláncok ezekben a hetekben. Bár úgy tűnik, az őszi pontgyűjtő hullám tavaszra alábbhagyott: ezúttal csak két hipermarketnél, az Auchannál és a Sparnál találtunk hűségpont akciót.

Ingyenes ablakszigetelést kapnak a Ferihegy környékén élők

A program ezer ingatlant érint, átlagosan 400 ezer forint támogatást kaphatnak így a reptér környéki lakosok.

A leggyakoribb hibák használtautó-vásárlásnál - hogyan vásároljunk okosan?

Autóvásárlás esetén talán a leggyakrabban előforduló hiba, hogy nem határozzuk meg pontosan, mire is kívánjuk használni a megvásárolt gépjárművet – véli Várkonyi Gábor autóbróker. Szerinte az ügyfél általában rosszul definiálja a saját érdekeit, ezért a tranzakció pénzügyi részében is az esetek többségében jócskán mellé lő. Ő azt ajánlja, hogy ne csak az aktuális vételárat nézzük, hanem mindig a teljes bekerülést, benne az élethossziglani fenntartás és szervizeltetés költségeit.

Praktikus háztartási kiegészítők

A háztartás megannyi kihívás elé állíthat. Előfordul, hogy a helyhiánnyal kell megküzdened egy kisebb konyhában, vagy a takarításhoz jönne jól egy praktikus eszköz. De a főzés sem mindig egyszerű, különösen az alapanyagok előkészítése, amit sokkal könnyebbé tehet egy okos kis kütyü.

Bepörögnek tőle a gyerekek: veszélyes cukorka került a magyar boltokba

A lengyel édességből Magyarországra is jutott. Hiperkativitást és allegiás reakciókat válthat ki a gyerekeknél.

Gyorsétterem, hazai ízvilág – így választanak éttermet a magyarok

A magyar internetezők kedvence a hazai ízvilág, de ettől még szívesen kísérleteznek más nemzetek főztjeivel. Egy új étel kipróbálására 2-5000 forintot szánnak és a legtöbben interneten olvasnak értékeléseket, mielőtt beülnek valahova – ez derült ki abból a kutatásból, amely az étterembe járási szokásokat vizsgálta.

Mennyibe kerül egy horvátországi nyaralás?

A nyár közeledtével, egyre több családnál előkerül a nyaralás gondolata. Mivel Balatont könnyen elérjük akár évente többször is, a legtöbb család Horvátországban nyaral. A Horvátországinfó utazási oldal adatai szerint, a következő kalkulációval lehet számolni idén nyáron.

Azonnal betiltanák a műanyag zacskót a németek

Az egyszer használatos műanyag szatyrok azonnali betiltását sürgeti a német szövetségi kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere.

Egy kis jó hírrel indul a nap az autósoknak

A Mol pénteken 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott.

Extrém árak a zöldségosztályon: nem láttunk még ennyire drága krumplit

Nincs könnyű helyzetben, aki egészségesen akar étkezni: helyenként egészen extrém árakat találunk a boltok zöldségosztályain. Havi árkörképünk elkészítésekor alaposabban is körüljártuk a hipermarketekben ezt a részleget - a krumpli ára például korábban még csak meg sem közelítette a mostani szintet. Ráadásul horvát, francia és egyiptomi burgonyával kell beérnünk, magyart még alig találni.

Két Föld kellene, ha az egész világ úgy élne, mint a magyarok

Május 10-én lesz az európai túlfogyasztás napja.

Most nem fájhat a benzinesek feje

Bár ezúttal csak a benzin árán változtatnak.

Csúcs: sosem volt még ennyire drága a családi nagybevásárlás

Az előző havi árcsökkenés után májusban ismét áremelkedést mértünk a hazai hipermarketekben: több mint 4 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak egy év alatt. A Privátbankár.hu Árkosár-felmérésében így újra történelmi csúcsot mértünk. A krumpli ára továbbra is az egekben van.

25 éves magyar lány reformálja meg a hazai mosószerpiacot

Környezettudatos. Formatervezett. Vegán. Ultra-trendi. Mindez egy magyar lány vezette cég terméke: itt az új hazai vegán mosószer, ami nem csak az ökológiai lábnyomot csökkenti, de szinte minden bizonnyal a hazai bio tisztítószer piacot is át fogja rendezi.