Friss árfolyamok >>

Vásárló

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Kiadták a figyelmeztetést a havazás miatt: ne induljanak útnak!

Még mindig több megyében havazik, a Közút figyelmeztet.

A magyarok és a bevásárlás: rengeteget számít, hol laksz

Bár mindenhol bővül a kiskereskedelmi forgalom, jókora különbségek vannak az egyes térségek között a boltos kiskereskedelem növekedési tempójában. A legerősebb a Nyugat-Dunántúl, a leggyengébb Észak-Magyarország.

Tomboló hóvihar, vörös riasztás - meddig lesz még tél?

Keleten még most is tombol a hóvihar, vasárnap éjfélig a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben hófúvás miatt több keleti megyére. Korlátozták az M3-as forgalmát, több településen családok ezrei maradtak áram nélkül, járhatatlan utak is vannak az országban - bár a legrosszabbon talán túl vagyunk, a tavasz még a kanyarban sincs.

Elismerték a magyarok: enélkül el sem tudják képzelni az életet

Az otthoni internet és a wifi közel annyira fontos egy magyar háztartásban, mint a mosógép vagy a vezetékes telefon. A UPC felmérése szerint emellett szempont, hogy gyors legyen, olcsó, és lehetőleg jó router járjon mellé a szolgáltatásban. Számítógépet azonban szinte már senki sem használ, a magyarok hivatalosan is mobilra költöztek.

Folyamatosan figyelnek: amikor az okos kamera nemcsak okos

A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet elsősorban babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.

Szalmonellás terméket találtak a Lidlben - ezt inkább ne edd meg!

Lehet, hogy egészséges az amaránt, de nem akkor, ha szalmonellás.

Büdös és ihatatlan ásványvizet vontak ki a forgalomból

Az egyik San Benedetto ásványvízzel voltak súlyos problémák.

Vallottak az autósok: ezektől félünk a legjobban az utakon

Nem kell feltétlenül a téli-nyári gumicserére gondolni, ha az autósokat gyötrő kérdésekről van szó: esni bármelyik évszakban eshet, márpedig egy rosszul választott autógumi ilyen körülmények között könnyen balesetet okozhat. A Bridgestone megkérdezte az autósokat, hogy mitől tartanak a leginkább az utakon - meglepő válaszok jöttek.

Óriási razzia jön - most erre ugrik a rendőrség

Holnaptól kiemelten ellenőrzik, hogy be vagy-e kötve rendesen.

Kisokos: te tudod, hogyan éld túl a medvehagyma-szezont?

Nagyon sokan szeretik a friss íze és a széleskörű felhasználhatósága miatt, de nagyon nem mindegy, honnan szerezzük be az éves medvehagyma-adagunkat. Magyarországon szinte minden régióban megterem, a hirtelen jött felmelegedés miatt pedig idén korábban kezdődik a szezon. Ha azonban mi magunk gyűjtjük, úgy könnyen a toxikológia lehet a következő állomás, ha az alábbi pár szabályt nem tartjuk be.

Trükkös csalók támadnak - ugye te sem dőlsz be nekik?

Még mindig gyakoriak a különböző telefonálgatós csalások, a rendőrség adott néhány tanácsot arra, hogy hogyan kerüljük el az átveréseket, illetve kinek kell szólni, ha baj van. Ha mostanában furcsa telefonhívásokat kaptál, legújabb videónkat neked találták ki!

Meglepetés a kutakon – erre senki sem számított

Olcsóbb lett az élet az autósok felének.

Ekkora égést! Te mit szólnál, ha rossz helyen szállna le a géped?

34 utast máshova vitt a svéd regionális NextJet légitársaság.

Szeretsz erre fele kirándulni? Van egy jó hírünk

Kiemelt turisztikai fejlesztési térség lehet Etyek és a Velencei tó térsége.

Szétszedte az utakat a tél - érdemes erre is biztosítást kötni

A hektikus időjárás igencsak megkezdte a magyar utakat, immár több százezer úthiba és kátyú tarkítja a betont. Egy-egy kátyú okozta baleset akár több százezer forintos javítással is járhat, a költségszint azonban gyakran összemérhető a biztosítási önrész hányadával. Bár gyakran meg sem térítik, érdemes pár ezer forintért kátyúbiztosítást is kötni autónkra.

A dízelbotrány árnyoldala: tíz éve nem láttunk ilyet az autópiacon

Furcsa jelenségre hívja fel a figyelmet a JATO Dyamics: az elmúlt egy évtizedben most először fordult elő újra, hogy növekedett az új autók szén-dioxid kibocsátása. Ennek két oka van: egyrészt óriásit zuhant a kereslet a dízelautók iránt, a benzinesek pedig ebből a gázból többet puffogtatnak a levegőbe - másrészt a vásárlók rákaptak a városi terepjárókra.

Ezért nézd meg kétszer is, hogy mit veszel

Egy év alatt mintegy 2 ezer veszélyes terméket találtak az EU-ban.

Komoly elismerés: imádják a magyarok a Lidl ételeit

Nagyot aratott a Lidl Magyarország a vásárlók között.

Alattomos betegségek – minden nőnek ismernie kell

A legtöbb nőnek egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus vagy alkalmi gombás hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója, semmi olyan, amit az idő vagy egy egyszerű kezelés ne gyógyíthatna meg. Ugyanakkor némely tünet súlyos egészségügyi problémát jelezhet.