Friss árfolyamok >>

Vásárló

Veszélyben a világ több kedvenc üdülőhelye a meleg miatt

A tél a karácsony és a hideg mellett a síszezon kezdetét is jelenti, amely egyben több ország életében nagyon komoly turisztikai időszakot is jelent. A globális felmelegedés és az egyre közeledő klímakatasztrófa azonban sok más terület mellett itt is egyre inkább feltűnik – bajban vannak ugyanis az alacsonyabb síterepek, hiszen egyszerűen kezd túl meleg lenni ahhoz, hogy elég hó essen.

Megakadályoznák a lerészegedést Európa egyik legnagyobb bulinegyedében

Szigorú korlátozásokkal akar véget vetni az alkoholturizmusnak a Baleár-szigetek kormánya, amely pénteken fogadta el erről szóló rendeletét.

Annyi mindent összehazudtak egy hősugárzóról, hogy 125 milliós bírság lett a vége

A Gazdasági Versenyhivatal nem maradt tétlen a Starlyf Fast Heater teleshopos reklámjai láttán.

Elmentek a falig a pékek - muszáj egy nagyot emelni a kenyér árán

A Pékszövetség szerint nincs több lehetőség a kenyér áremelésének halogatására - a költségek nőnek, a jövedelmezőség a padlón van, így pedig fejleszteni sem tudnak. A hipermarketekben már most is csúcson van a kenyér ára, heteken belül további kétszámjegyű emelkedés jön.

Az év első Árkosár-felmérése: most tényleg teljesen mindegy, hol vásárolunk be

Sosem volt még ennyire mindegy, melyik hipermarketben intézzük a havi nagybevásárlást - ez is lehetne a tanulsága 2020 első Privátbankár Árkosár-felmérésének. Miközben ugyanis havi szinten valamelyest csökkentek, éves szinten pedig 3,5 százalékot emelkedtek az élelmiszerárak, a legolcsóbb és a legdrágább áruház közötti különbség nem éri el a bevásárlókocsiba tuszkolt 100 forintos érme értékét sem. Felmértük, hol tart a sertéspestis okozta áremelkedés és megnéztük, mi maradt a tavaly januári tejáfa-csökkentésből.

Az örökzöld slágerek sosem mennek ki a divatból!

A zene csaknem egyidős az emberiséggel. Ez a láthatatlan, megfoghatatlan dolog, amely képes körülölelni bennünket, mindeközben óriási hatással van ránk. Fel tud vidítani, vagy éppen melankóliába taszít, motivál vagy éppen megnyugtat… a zene mindenre gyógyír.

Megvannak a legbiztonságosabb légitársaságok

A repülésbiztonsággal foglalkozó AirlineRatings.com több mint 400 társaságot vizsgált világszerte, és az élen nem történt változás, ugyanis folytatódott a Qantas 2014 óta tartó egyeduralma. Az ausztrál nemzeti légitársaság dominanciája egyedül 2018-ban ingott meg, ugyanis ekkor a portál nem hirdetett egyértelmű győztest, hanem csak megnevezte a 20 legbiztonságosabb légitársaságot.

Ötletes farsangi készülődés a gyerekekkel?

Minden évben eljön a farsangi időszak és ezzel együtt a versengés is. Kinek lesz a legkirályabb jelmeze, ki tartja a legkirályabb bulit? A tucat jelmezek ideje azonban lejárt, 2020 legötletesebb jelmezei a legegyedibb darabok lesznek, ezt garantáljuk!

Óvakodj a füstmentes petárdától – pont a környezetbarátnak látszó termék fog megölni?

A tűzijáték, a petárda erősen környezetszennyező termék, nehézfémeket és finom port szabadít ránk és a környezetünkre. Egy német egyetemen már kísérleteznek ugyan a környezetbarát megoldásokkal, ám egyelőre a laboratóriumi fázisnál tartanak. A füstmentesnek eladott pirotechnikai termékek pedig egyáltalán nem biztos, hogy egészségesebbek, sőt, épp ellenkezőleg.

Bizniszutak elérhető áron

Az üzleti utak mindig is aranybányát jelentettek a légitársaságoknak. Bár az üzletemberek igényeit nem egyszerű és még inkább nem olcsó kielégíteni, a befektetés sokszorosan megtérül.

Kész a javaslat - sokat javulhat a fapados légitársaságok utasainak helyzete

Hosszú egyeztetési folyamat végén elkészült a fapados légitársaságokra vonatkozó fogyasztóvédelmi akcióterv-javaslat a légi utasok jogainak védelmére - olvasható az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által kiadott sajtóközleményben.

Az olajválság hatása az autóipar fejlődésére

Karl Benz ekkor fejlesztette ki az első gázmotor meghajtású modellt, melyet Benz Patent Motorwagen néven kezdtek el gyártani.

Visszarohantak a magyarok a plázákba

Ismét tömve vannak a bevásárlóközpontok.

Vásárlási őrület lett úrrá a magyarokon karácsony előtt

Minden eddigi rekordot megdöntött az év végi forgalom az üzletekben.

Olcsó vízadagolók készítése házilag

Azt szokták mondani, hogy állatot tartani talán kicsit egyszerűbb, mint szobanövényeket, hiszen a kutya vagy a macska egyértelműen jelzi, ha éhes vagy szomjas, míg a növény egyszer csak elszárad. Persze vannak ennek is előjelei, hiszen először csak kókadozik általában a virág, de aki nem veszi észre ezeket a jeleket, az már elszáradt állapotban fog rádöbbenni arra, hogy több odafigyelésre lett volna szükség.

Elfogyott a kenyér, be kellene vásárolni - de mi lehet ma nyitva?

Ünnepnapokon, munkaszüneti napokon a főszabály szerint a boltok zárva vannak - de vannak kivételek is. Ilyenek például megszokott módon a benzinkutak, vagy a Manna ABC-k, vagy a Spar Express boltok az OMV benzinkutakon. A blokkk.com összeállítása szerint főszabály alóli kivételeket több jogszabályból lehet összegereblyézni, ide tartozik a kereskedelemről szóló törvény és a munka törvénykönyve, valamint a trafiktörvény is.

Közeleg az idő, amikor az okostelefon már nem is lesz olyan lényeges

Az 5G csodája még csak most kezd majd a hétköznapjaink részévé válni, mégis vannak, akik már most azt tervezgetik, milyen lesz a hatodik generációs mobilinternet-szolgáltatás. Tényleg elképzelhető, hogy a jövőben az okostelefonok jelentősége csökken?

Budai éttermek, gatyát felkötni! - Jardinette

Egy cikksorozat keretében megnézzük, hol tart most a budai gasztroforradalom - belekóstolunk a Kés-Villa-Buda mozgalomba. Az első részben a Jardinette étterembe látogattunk el.

Kellemes meleg elektromos fűtőszőnyeg által

Kiválóan alkalmazható akár otthon a lakásban, akár egy irodahelyiségben professzionális körülmények között.

A pánikzáras biztonsági ajtók

A lépcsőházakban nagyon sokan megfordulnak, így az itt élők gyakran hallhatnak idegesítő zajokat és tarthatnak az idegenektől. Nem meglepő, hogy mindenki kényelmes és biztonságos otthonra vágyik. Ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthonuk valóban kényelmes és egyben biztonságos is legyen. Emiatt egyre elterjedtebbek a pánikzáras biztonsági ajtók. A következőkben összefoglaltuk, hogy mit is tudnak valójában, illetve mikor érdemes ezt választani.