Friss árfolyamok >>

Üvöltöző főnök, túlóra orrvérzésig – így hozta a célt a világhíres autógyártó

2018. július 3. 16:52:00
Bár az amerikai Tesla teljesítette a kitűzött célját, és június utolsó hetében már ötezer darabot gyártott a Model 3-ból, ehhez radikális eszközökre volt szüksége.

Az elektromosautó-gyártó vezére, Elon Musk olykor maga is a kaliforniai gyárban aludt a cél elérése érdekében, írja a Handelsblatt. Tusk idegei állítólag pattanásig feszültek, és szabályosan ordibált a mérnökeivel. A hétvégi műszak és a túlóra kötelező volt, és más gyártósorokról is átcsoportosítottak dolgozókat.  Azt mondták nekik, hogy csak akkor fejezhetik be a munkát, ha elérték a napi célt, nem pedig akkor, amikor a műszakjuk véget ér.  A gyár előtti parkolóban pedig néhány hét alatt felállítottak egy sátort, amelyben egy új gyártósort rendeztek be.

Mindennek köszönhetően a számos problémával küzdő cég végül  5031 darab Model3-ast gyártott június utolsó hetében, azaz elérte a Musk által kitűzött elvárást. Mint arról korábban beszámoltunk, az első 30 Model 3-ast tavaly júliusban adták át új tulajdonosaiknak. Ezzel hivatalosan is megtették az első lépést a „megfizethető luxusautók” felé. A 35 ezer dolláros Model 3 ugyanis a Tesla „megfizethető" árú modellje.

Guruló hálószoba és iroda: ilyen a jövő autója?

Az önvezető autók korában már a kényelemé és a szórakozásé a főszerep. További részletek

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás