Friss árfolyamok >>

Trump elintézte: mégsem drágulnak a gyógyszerek?

2018. július 11. 07:45:00
Donald Trump egyeztetett a Pfizer gyógyszeripari óriásvállalattal, majd a cég este bejelentette, hogy csökkenti több készítménye árát.

Trump Twitter-bejegyzésében dicsérte a céget: éppen most beszéltem a Pfizer elnök-vezérigazgatójával és Alex Azar (egészségügyi) miniszterrel, és a Pfizer visszaállítja az emelés előtti árakat, tehát az amerikai páciensek nem fognak többet fizetni. Az elnök hozzátette: megtapsoljuk a Pfizert ezért a döntéséért, remélve, hogy más vállalatok is ugyanezt teszik majd.

Csak egy kis haladék

A gyógyszergyár elnök-vezérigazgatója, Ian Read közleményben erősítette meg, hogy Donald Trumppal megvitatták egyes gyógyszerek áremelését, amelyet visszavonnak, és azonnali hatállyal visszaállítják a július előtti árszintet. A közlemény szerint a vállalat ezzel lehetőséget kíván teremteni Donald Trumpnak arra, hogy kormánya átfogó tervet dolgozhasson ki a gyógyszerárak féken tartására.

Az árcsökkentés a Pfizer szerint átmeneti ideig lesz érvényben: addig, amíg a kormány ki nem dolgozza a szektort érintő átfogó tervet. Ez az év végén, de lehet, hogy hamarabb is megtörténik - olvasható a közleményben.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás