Friss árfolyamok >>

Nagy beruházásba kezd Kósa Lajos édesanyja

2019. április 25. 15:59:00
Alig fél éve működik a Kósa Lajos édesanyja és testvére részvételével újonnan alapított gabonatermesztő cég, máris nagy beruházásba fognak.

A 2018. október végén alapított BÁSZNA Gabona Kft. terménykezelő és -szárító rendszert tervez építeni Mátészalka határában - írja az mfor.hu a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya által közzétett hirdetmény alapján.

A beruházó cég tulajdonosai között van Kósa Lajos testvére és édesanyjának cége is, a MÉKER Kft.

A BÁSZNA Gabona mindössze 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkezik, és vélhetően 2018 utolsó pár hónapjában nem tehetett szert akkora bevételre, mint amennyit a most tervezett beruházás igényelne. A lap becslése szerint egy 4 silóból, terményszárítóból és terménytároló épületből álló beruházás kivitelezése akár több százmillió forintba kerülhet. Piaci információik szerint hasonló projektekre a Vidékfejlesztési Programon belül pályázható összeg elérte a 300 millió forintot.

Azt, hogy milyen forrásból valósul meg a beruházás, egyelőre nem tudni. Az elérhető adatbázisok alapján ugyanis nem nyertek el uniós támogatást az elmúlt időszakban, és a hitelbiztosítéki nyilvántartásban sem találtunk kölcsönfelvételre utaló bejegyzést.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás