Friss árfolyamok >>

Milliószám törli felhasználóit az egyik közösségi oldal

2018. július 9. 12:07:00
Az új irányelveknek köszönhetően a vállalat percenként csaknem 700 felhasználót töröl az oldalról.

Naponta több mint 1 millió felhasználót törölt oldaláról a Twitter az utóbbi hónapokban, hogy megakadályozza a téves információk terjedését – írja a Washington Post. A közösségi oldalakat az utóbbi időben rengeteg kritika érte az amerikai törvényhozók és nemzetközi szervezetek részéről, amiért nem tesznek eleget a hamis hírek terjedése ellen.

A vállalatok az utóbbi időben ezért számos felhasználót töröltek, de új irányelveket is bevezettek, továbbá aktívabb ellenőrzés alatt tartják az oldalon megjelenő tartalmakat. A Twitter májusban és júniusban több mint 70 millió regisztrált tagot törölt platformjáról, ez az ütem pedig júliusban is hasonló.

Michael Patcher elemző szerint nehéz lenne elképzelni, hogy 70 millió felhasználó érintett lenne az ügyben, amikor az oldalon összesen 336 millió havi szinten aktív felhasználó van. A szakember elmondta, a törölt regisztrációk nagy része már most is inaktív volt, így ez a vállalat működésére nincs különösebb hatással – ha azonban ezek mind aktív felhasználók lettek volna, akkor sokkal élesebb visszhangja lenne az ügynek – tette hozzá.

A Washington Post forrásai alapján azonban a vállalat jelentősen veszíthet új felhasználóinak növekedéséből új, agresszív taktikája miatt. A cég nyilatkozata alapján az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően immár 214 százalékkal több felhasználót törölnek éves szinten. Májusban a Twitter csaknem 10 millió, potenciálisan automatizált regisztrációt törölt hetente, a tavaly decemberben mért 6,4 millióhoz képest.

Most azt cenzúrázta a Facebook, amire senki sem számított

A közösségi oldal azért törölte ideiglenesen egy amerikai újság bejegyzését, mert az egy rasszistának vélt részletet közölt az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatból. További részletek >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás