Friss árfolyamok >>

Letartóztatták a cégvezért – mi lesz a három autógyártóval?

2018. november 29. 15:11:00
Carlos Ghosn korrupciós botrányba keveredett, a szövetség ennek ellenére fennmarad a gyártók között.

Carlos Ghosn (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Carlos Ghosn (MTI/EPA/Etienne Laurent)

A Nissan, a Renault és a Mitsubishi elkötelezett eddigi együttműködésük fenntartása mellett annak ellenére, hogy a közelmúltban közös szövetségük elnökét letartoztatták pénzügyi visszaélés vádjával - közölték a cégek.

Ahogy arról korábban írtunk, múlt héten Japánban letartóztatott Carlos Ghosn, a Nissan-Renault-Mitsubishi együttműködés elnök-vezérigazgatója cáfolja az ellene felhozott vádakat. 

A Nissan felügyelő bizottsága a múlt héten mentette fel hivatalából a cégvezért, a Mitsubishi pedig néhány napja döntött ugyanígy. A Renault ezzel szemben a múlt héten helyettest nevezett ki a "feladatai ellátásában akadályoztatott" Carlos Ghosn helyére, mondván a Japánban felhozott vádak nem bizonyítottak.

A Nissan mégsem lépett

Többen úgy vélték a Ghosn-ügy kipattanása után, hogy a Nissan növelni akarja majd befolyását a három cégből álló szövetségben, de ennek semmi jele hármójuk csütörtöki közleményében. 

Jelenleg a Nissannak és a francia államnak egyaránt 15 százalékos részvénycsomagja van a Renault cégben, amelynek viszont 43,4 százalékos a részesedése a Nissanban. A Nissannak eközben 34 százaléknyi tulajdoni hányada van a Mitsubishiben

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás