Friss árfolyamok >>

Kegyetlen hajcsár vagy motiváló vezér: ez Elon Musk titka?

2018. okótber 18. 16:30:00
A SpaceX elnök-vezérigazgatója nem fogad el nemleges választ - ezt pár alkalmazottja a nehezebb úton tanulta meg.

EPA/JEROME FAVRE
EPA/JEROME FAVRE

Ashlee Vance technológiai szerzője életrajzi könyvében azt írja: a legrosszabb, amit egy alkalmazott tehet a vállalatban, ha azt mondja Musknak: lehetetlen a feladat. A SpaceX munkamorálja mindig is  eredményorientált volt, a kemény munkát díjazta. Azok, akik részletes tájékoztatásra, folyamatos útmutatásra vagy pozitív visszajelzésre vágynak, végül az ajtókon kívül találják majd magukat – írja a szerző.

Ha valaki azt mondja Musknak, nem lehet tovább csökkenteni egy projekt költségeit, vagy a megadott határidő nem elegendő, nem folytathatják a munkát, Musk ugyanis a saját kezébe veszi a projektet – mondta egy korábban a cégnél dolgozó mérnök. Az igazán meglepő viszont az, hogy a másoktól átvett projekteket a milliárdos időben el is készíti, példát mutatva a kirúgott alkalmazottnak, hogy igenis reális időket és elképzeléseket fogalmazott meg. Mások nem értenek egyet ezzel, a Tesla esetében például többször kicsúsztak a határidőkből.

A szerző szerint ez csupán Musk végtelen optimizmusára utal, aki mindig úgy kalkulál, hogy minden hiba nélkül megvalósítható, és mindenki az ő munkaszellemében végzi a dolgát. Interjújában a vezérigazgató elmondta: nem állít lehetetlen határidőket, mivel az demotiválná dolgozóit, de mindig is pozitívan állt a határidőkhöz. Hozzátette: amikor dolgozol, mindig jó kitűzni egy időhatárt, hogy jobban tudj haladni. Bár vannak akadályok, ami miatt csúszhat egy projekt, az nem jelenti, hogy meg se próbáld – mondta.

Egy ábra, ami hűen tükrözi, hogy zavarodott meg a Tesla-főnök

Elon Musk, a Tesla és más vállalkozások zseniális megalkotója az elmúlt két hónapban különösen viselkedik, melyet egy bűncselekmény elkövetésével kezdett. Ezt viszonylag kevéssel megúszta, de nem tud rajta túllépni, és közben mintha nem törődne vele, mennyi kárt okoz vele cégének és részvényeseinek. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás