Friss árfolyamok >>

Holland tulajdonú céggel szerződött a MÁV 3,6 milliárdért

2018. okótber 9. 14:30:00
Egy holland tulajdonban lévő, tavaly veszteséget termelő céggel szerződött az állami vasúttársaság.

Ajánlatunk

Ajánlatunk

3

3

Ajánlatunk

0

0

Ajánlatunk

0

0

Ajánlatunk

0

0

Ajánlatunk

n

n

Ajánlatunk

I

I

Ajánlatunk

N

N

Ajánlatunk

g

g

Ajánlatunk

Ajánlatunk

Ajánlatunk

<

<

Ajánlatunk

Ajánlatunk

2

2

Ajánlatunk

h

h

Ajánlatunk

V

V

Ajánlatunk

3,6 milliárd forint értékű támogatási szerződést kötött az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretén belül az Innovációs és Technológiai Minisztérium a MÁV-START Zrt. és a MÁV Zrt. alkotta konzorciummal - közölte az állami vasúttársaság. Az „Infrastruktúra és gördülő állomány karbantartó szoftver és IT alkalmazás konszolidáció II. ütem” (INKA2) elnevezésű közlekedésfejlesztési projekt a cégcsoport-szintű gördülőállomány-karbantartás és az erőforrás-tervezés újratervezett üzleti folyamatait támogató integrált és konszolidált informatikai rendszer bevezetését tűzte ki célul. A másfél éves informatikai fejlesztés végrehajtására a vasúttársaság a DXC Technology Magyarország Kft.-vel szerződött.

A DXC Technology Magyarország Kft. nyílt, európai uniós értékhatárt elérő, egyfordulós közbeszerzési eljárásban nyerte el az INKA2 rendszer megvalósítását, amire 22 hónap áll rendelkezésre. Az INKA2 projektnek – az IKOP prioritásaival összhangban – célja, hogy a javítás, karbantartás, gyártás informatikai támogatásának magas szintre emelésével javuljon a szolgáltatási színvonal, a vasúti járművek műszaki állapota, azok rendelkezésre állási szintje, ezáltal a menetrendszerűség és a kapacitások értékesítési lehetősége. Hosszú távú igény, hogy az új rendszer a jelenleginél kisebb ráfordításokkal, hatékonyabban támogassa a MÁV-csoport céljainak elérését; csökkenjenek a folyamatokhoz kapcsolódó adminisztrációs terhek és a manuális munka mennyisége, növekedjen a járművek üzemkészsége, javuljon a folyamatokban résztvevő munkavállalók hatékonysága.

Az mfor.hu azt írja, a DXC Technology Magyarország Kft. legutóbbi beszámolója szerint több mint 23 milliárd forintos árbevételt ért el, melyből a végére 269,3 milliós veszteséget csináltak. Évek óta egyébként ez volt az első olyan év, amikor mínuszt kellett elkönyvelniük. A cég egyébként a CSC és a Hewlett Packard Enterprise (HPE) vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből jött létre néhány évvel ezelőtt, és nem először lettek a MÁV beszállítói. Az INKA 3,3 milliárdos projektjének megvalósítására még HPE-ként szerződtek az állami vasúttársasággal.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás