Friss árfolyamok >>

Egészen meglepő dolgot lépett a magyar Aldi

2018. július 3. 10:56:00
A fejlesztés a soproni üzletben debütált, de hamarosan a többi egység is követi.

Forrás: ALDI Magyarország
Forrás: ALDI Magyarország

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. háztartási naperőművet helyezett üzembe soproni üzleténél, ezzel a vállalat tovább csökkenti működésből származó CO-2 kibocsátását. A magyarországi leányvállalat ezzel közelebb került az ALDI DÉL vállalatcsoport nemzetközi klímastratégiájának célkitűzéseihez, a tervek szerint ugyanis a cégcsoport leányvállalatai 2020-ra valamennyi országban az eladótéri négyzetméter arányában 30 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest.

Ugorj be a közértbe! Ezeken a fesztiválokon lesz Aldi

Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók a diszkontlánc üzleteivel. További részletek >>>

Ennek a vállalásnak a teljesítéséhez 2017-ben az ALDI Magyarországon teljes üzlethálózatával és logisztikai központjával zöldáramra állt át, idén pedig klímavédelmi projektek támogatásán keresztül karbon-semlegessé vált a hazai működése. Idén nyáron a vállalat tovább csökkenti karbonlábnyomát: július elején üzembe helyezte első magyarországi naperőművét, amelyek a soproni üzlet tetején kaptak helyet.

Így csökkentik az ökológiai lábnyomot

A rendszer összesen 50 kWp teljesítményű. A vállalat célja, hogy a megtermelt villamos energiát az üzlet saját energiafelhasználásának csökkentésére fordítsa. A számítások szerint a naperőművek éves szinten az üzlet 2-3 havi energia fogyasztását termelik ki. A vásárlók saját szemükkel láthatják a megtakarításokat, az üzletbe lépéskor ugyanis egy kijelzőn látszik az addig megtermelt energiamennyiségről és az ezáltal megtakarított CO2 kibocsájtás.

Az áruházlánc számos lépéssel próbálja csökkenteni ökológiai lábnyomát: zöldáramra való áttérés és a karbonsemleges működés mellett az újonnan nyíló ALDI üzletek összes fényforrása LED-technológián alapul. A parkolókban egy alkonyfok-mérő segítségével a fényviszonyok függvényében szabályozza a parkoló világítását a rendszer, az üzletek légtechnikai rendszerét a korábbi évek során pedig úgy alakították át, hogy a szellőztetés motorjai ne teljes nyitvatartási időben üzemeljenek, hanem csak akkor, amikor az üzlettér levegője elhasználódott – ezáltal jelentős mértékben csökkent a szellőztetéshez felhasznált energia is.

Idén is lesz nagy dinnyeháború? Megkérdeztük az áruházláncokat

A korán jött nyár miatt előbb érik a dinnye Magyarországon, így néhány napon belül a boltokban is megtalálható lesz az import mellett a magyar görögdinnye; sárgadinnyéből már most is akad a zöldségeseknél. Az áruházláncok ígérik, amint az itthoni termesztésű termék elérhető, üzleteikben csak ilyen görögdinnyével találkozhatnak a vásárlók. A hazai dinnyét felmatricázzák. Tovább >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás