Friss árfolyamok >>

Drága mulatság az elnökség: milliárdokkal csappant meg Trump számlája

2018. okótber 5. 12:20:00
Jelentős vagyont vesztett az elnök az utóbbi évek során.

Gage Skidmore/Wikimedia Commons
Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Úgy tűnik, költséges mulatság az Egyesült Államok elnöke lenni: Donald Trump 2015-ös kampánya óta 138 helyezéssel esett vissza a Forbes leggazdagabb amerikaiak listáján. Az évek során az amerikai elnök vagyona 1,4 milliárddal mindössze 3,1 milliárd dollárra csökkent az utóbbi két év során – írja a Business Insider.

Trump a 2015-ös toplista 121. helyén volt, az idei rangsorban azonban már a 259. a sorban. A Forbes több szempontot is megemlít, miért csappanhatott meg ilyen jelentősen a milliárdos vagyona, de összességében elmondható, hogy az utóbbi évek negatív sajtója rendesen megtépázta a Trump márkanevet. A vagyonvesztésben az üzletember befektetései is közrejátszottak kereskedelmi és lakóingatlanok piacán az e-kereskedelem felvirágzása miatt.

Nem adta ki adóbevallását sem

A helyzeten csak tovább rontott, hogy Trump tanácsadója, Kellyanne Conway kijelentette, hogy Trump nem teszi közzé adóbevallását. Korábban az elnökjelöltek évtizedeken át rendszeresen nyilvánosságra hozták adóbevallásukat, de Donald Trump erre már a kampányban sem volt hajlandó, így nem tudta hitelt érdemlően adatokkal cáfolni az őt ért vádakat, miszerint a kelleténél kevesebb adót fizet az Egyesült Államokban. Akkor ráadásul azt nyilatkozta, hogy vagyon több mint 10 milliárd dollárra tehető.

Bár az európai társadalom általános köreiben az amerikai üzletember személye elnöksége előtt közel sem volt ilyen ismert, az Egyesült Államokban ezelőtt az egyik legbefolyásosabb ingatlanfejlesztőjeként tartották számon. A Trump Organization fogja össze az üzletember által birtokolt vállalkozásokat, ennek pedig kulcseleme az ingatlanpiac.

Trump birtokában vannak Amerika legdrágább ingatlanjai, portfóliójában Virginia, Illinois, Florida, New Jersey, Nevada, California, New York, Connecticut és Hawaii is helyet kap. A hotelpiacon is jelentős szerepe van, számos egysége ráadásul a Trump nevet viseli, ezen felül kaszinók, golfpályák, magánrepülők, médiacégek tulajdonosa is – írja az Investopedia.

Megvan, ki akarta meggyilkolni Donald Trumpot egy levéllel

Letartóztatták a levélben mérget küldő férfit. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás