Friss árfolyamok >>

Átadták az Aegon Magyarország jelzáloghiteles ügyfeleit

2018. okótber 9. 15:51:00
A szükséges hatósági engedélyek megszerzésével sikeresen lezárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése. A vállalatot a nem teljesítő hitelállományával együtt az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg.

Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, majd idén június 4-én szerződést írt alá közel 75 milliárd forintnyi hitelállományának értékesítéséről. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek október 5-étől a Raiffeisen Bank ügyfeleivé váltak, a törlesztőrészleteket is a bank felé kell mostantól megfizetni.

Az Intrum 2018. június 4-én kötött megállapodást az Aegon Hitel Zrt. és nem teljesítő hitelállományának megvásárlásáról. A tranzakció zárására a szükséges hatósági engedélyek megszerzését követően, 2018 október 8-án került sor. A zárást követően az Intrum Justitia Zrt. mellett a vállalat új néven, Intrum Hitel Zrt.-ként működik tovább.

A tranzakcióval kapcsolatban az ügyfeleknek külön teendőjük nincs, a változásokról az új néven tovább működő Intrum Hitel Zrt. levélben tájékoztatja az érintetteket.

Az Intrum szerint a tulajdonosváltás új lehetőségeket teremt az ügyfelek számára. A zárást követően az Intrum Hitel Zrt. minden érintett helyzetét egyedileg megvizsgálja, együttműködő ügyfelei számára pedig anyagi helyzetüktől függően számos fizetéskönnyítő megoldást fog kínálni.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás