Friss árfolyamok >>

A Magyarországon is beruházó cég tulaja lett a leggazdagabb német

2018. okótber 4. 16:35:00
Stefan Quandt és Susanne Klatten, a BMW tulajdonosai legutóbb 1,2 milliárd euró osztalékban részesültek.

A BMW Serie 3 THE 8 model is polished to be displayed at the stand of the German car maker at the Paris Motor Show 'Mondial de l'Automobile' in Paris, France, 02 October 2018. The Paris Motor Show, which takes place every two years, runs from 04 to 14 October 2018 with international car makers presenting their latest models and studies. EPA/IAN LANGSDON
Fotó: EPA/IAN LANGSDON

A BMW tulajdonosai a leggazdagabb németek – derül ki a német Manager Magazin legújabb rangsorából. A bajor prémiumkategóriás autógyártó részvényeinek 47 százalékát birtokló testvérpár vagyona 34 milliárd euróra rúg a német lap becslései szerint. Stefan Quandt és Susanne Klatten idén tavasszal 1,2 milliárd euró osztalékot kapott a BMW-től.

A két testvér az autógyártóban meglévő részesedését apjától, Herbert Quandttól örökölte, aki 1960-ban szállt be a müncheni cégbe. A BMW július végén jelentette be egymilliárd eurós debreceni beruházását.

A tavalyi első helyezett, a Reimann-család ezúttal a második helyre szorult 33 milliárd euróval. A család néhány év alatt felépítette a világ egyik legnagyobb kávéipari konszernjét, a számos céggel bővült JAB-ot. Ennek a holdingnak része a Jacobs Douwe Egberts is.

A harmadik helyet a Lidl tulajdonosa, Dieter Schwarz szerezte meg 25 milliárd euróval. A top 10-be bekerült még többek között az Aldit birtokló Albrecht-család és a Porsche-család is.

A lap becslései szerint Németországban jelenleg 200 milliárdos van – 13-mal több, mint tavaly. A rangsor elkészítésének kezdetekor, 2001-ben még csak 69 milliárdost jegyeztek fel.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás