Friss árfolyamok >>

Vállalat

Gerendaiék örülhetnek: a rengeteg kiadás ellenére is jó üzlet a Lupa Beach

Alapvetően sikeres éve volt a Lupa Beach-et üzemeltető, Gerendai Károly által tulajdonolt Lupa Strand Kft-nek, tekintve, hogy jelentősen nőni tudott a strand nettó árbevétele. Az az éves beszámolón is meglátszik, hogy a beruházás még nem készült el, hiszen a cégnek jelentős kiadásai és kötelezettségei vannak.

A nap képe: sínre került a MÁV vadonatúj emeletes vonatja

Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagy kapacitású Stadler KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából.

Évek óta milliárdokkal támogatja az állam a Hungaroring Zrt.-t - de a pénz Ausztriában köt ki

Egy osztrák tulajdonú cég – melynek emberei bent ülnek a Hungaroring vezető testületeiben – bármiféle verseny vagy akár közbeszerzés nélkül visz ki milliárdokat az állami vállalatból.

Furcsaságok a legfrissebb szégyenlistán: mi folyik Sajószentpéteren?

A NAV ezúttal is közzétette a legnagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek és cégek listáját. A pontos összegek nem ismertek, de biztos hogy 100 milliárdokkal rövidítették meg a szereplők a magyar államkasszát. A magánszemélyek körében Sajószentpéteren, a cégek esetében Tésán és Újlengyelen történnek furcsa dolgok - a szégyenlistán a Facebook és a Google is helyet kapott.

A Nestlé feltalálta, hogyan lehet hozzáadott cukor nélkül édes csokit gyártani

Cukor helyett a kakaógyümölcs eddig nem hasznosított, természetesen édes, fehér kocsonyáját adják a csokihoz.

A kormány kinézte magának a Telenort? Már tárgyalásokról pletykálnak

Régóta szeretne állami mobilszolgáltatót a kormány, de a saját cég alapításába egyszer már beletört a bicskájuk. Most felröppent egy pletyka arról, hogy már tárgyalnak is a Telenorral a tulajdonszerzésről - a cég nem kommentál.

Terrorfinanszírozásra is jó lesz a Facebook kriptopénze?

Az amerikai pénzügyminiszter szerint igen, ki is fejezte aggodalmát emiatt.

A paksi távfűtésért felel Mészáros cége márciustól

Újabb céggel gyarapodott tavasszal a közvetlenül Mészáros Lőrinchez kötődő cégbirodalom.

Huewei-ügy: lassan újra szállíthatnak alkatrészeket az amerikaiak

A washingtoni hatóságok 2-4 héten belül megkezdik az engedélyek kiadását az amerikai cégeknek alkatrészek szállítására a kínai vállalatnak.

Továbbra is brutálisan növekedhet a magyar építőipar

Csaknem üres a következő hét makronaptára, mindössze az építőipari statisztikák jelennek meg. Elemzők szerint az építőipari termelés kimagasló növekedése tartós lehet.

30 milliárdra árazták be a luxusmárkákat segítő magyar céget

Kevés olyan magyar startup van, amelyik a világ legnagyobb vállalatainak közvetlenül tud szolgáltatásokat eladni. Az Antavo ráadásul marketingterületen érte ezt el, ezzel valószínűleg egyedül van Magyarországon.

82,5 milliárd forintért vesz új autókat az állam

Flottacserére írt ki tendert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.

Orbán irodájában döntöttek a 4iG-T-Systems üzletről?

A miniszterelnök március végén a Karmelita kolostorban fogadta a Magyar Telekom anyacége, a Deutsche Telekom vezetőjét. A sajtóban ezután jelent meg először a már akkor is hetek óta terjedő pletyka a T-Systems felvásárlásáról, amit természetesen egyből összefüggésbe is hoztak a találkozóval.

Fél év alatt 7,3 millióan fordultak meg Ferihegyen

Ez 7,5 százalékos növekedés egy év alatt.

Kulisszatitkok a legújabb hazai Hilton-szállodáról

Nyolc emelet, 214 szoba, ebből négy lakosztály a legfelső szinten – ezek a főbb mutatói a Hilton Garden Inn első magyarországi, Budapest belvárosában június 18-án megnyílt szállodájának. Európában már 65 Hilton Garden Inn üzemel. A Privátbankár.hu és az Mfor.hu stábja is lehetőséget kapott arra, hogy bejárja az Operaháztól és a Szent István Bazilikától mindössze néhány lépésre található, Hilton Garden Inn Budapest City Centre-re keresztelt létesítményt.

Elindult a házhoz szállítás a McDonald’s-nál

Bár egyelőre csak a VIII. kerületbe szállítanak ki.

Akcióban Mészáros Lőrinc: abszurd üzletnek tűnik a T-Systems felvásárlása

Mióta Mészáros Lőrinc közelébe került, igencsak meglódult a 4iG szekere, terjeszkedése, közbeszerzési nyerő szériája senkit se lep meg. Mégis, ha pusztán a számokat nézzük, a T-Systems ma bejelentett felvásárlása egészen abszurdnak tűnik.

Eladják a T-Systemset, a 4iG a vevő

Pletykáltak már arról, hogy Mészáros Lőrinc közelébe kerülhet a T-Systems, mostantól ez azonban már biztosra vehető.