Friss árfolyamok >>

Vállalat

Mészárosék egyik cége leakasztott egy 15,7 milliárd forintos tendert Pakson

A szerkesztőségünknek megküldött közlemény szerint 15,7 milliárd forintos megbízást nyert el az Opus Global építőipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft egy egyéni vállalkozóval közösen.

6 milliárdos mínuszból kell kihúznia Karácsony Gergelyéknek a még meg sem született fővárosi e-jegyrendszert

Régóta nyűglődik a projekttel Budapest. Eddig nem sikerült elindítani, viszont már így is elvitt egy csomó pénzt, és jókora adósságot is termelt.

Kínában már legalább 50 ezer átjátszó állomás ontja az 5G-t

Ez mind a China Mobile-é. A világ legtöbb előfizetőjével rendelkező távközlési cége a következő öt évben még jobban rákapcsol az ország ötgésítésére: 14 milliárd dollárt költenek a technológia terjesztésének gyorsítására.

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Microsoft alapítója több mint két év után lépett vissza a pénzeslista élére, ahonnan Jeff Bezos Amazon-főnököt túrta ki.

Több, mint technológiai forradalom: az 5G óriási üzleti lehetőségeket rejt

Az ötödik generációs mobilinternet jóval túlmutat azon, hogy másodpercek alatt tölthetünk le nagyfelbontású videókat az eszközeinkre. A legkisebbektől a legnagyobb vállalkozásokig mindenki részesülhet abból az óriási üzleti potenciálból, amit az új technológia jelent – összeszedtünk néhány példát.

Nem vágja a földhöz Rogán Cecíliát a válás

A magyar kormány egyik legismertebb házasságának vége, de Rogán Antal hamarosan ex-feleségének nem kell a jövője miatt aggódnia. Már ha továbbra is ilyen sikeres marad az üzleti életben, mint eddig volt.

Jászai Gellért is szerencsés vállalkozó lett, aki csak nyerni tud

Nincs mi megállítsa a 4iG tarolását az informatikai piacon. Bődületes tempóban gyarapodnak.

Besokallt a fake newstól, új közösségi oldalt indított a Wikipedia egyik atyja

Jimmy Wales a Facebook és a Twitter riválisának szánja a WT:Social-t. Szerinte az emberek "torkig vannak az ócska hírekkel és az álhírekkel", és azt ígéri, náluk ilyesmi nem lesz.

Továbbra is komoly probléma a tartozás a közjegyzői kamara szerint

Úgy vélik, hogy nőhetne a fizetési hajlandóság, ha többen szerződnének közokiratban.

Több, mint gyors internet: miért kezdődik új korszak az 5G-vel?

Olyan régóta hallunk már arról, hogy az új generációs mobilinternet-szolgáltatás óriási változásokat hozhat az életünkbe, hogy talán már fel sem kapjuk a fejünket, amikor a bevezetés újabb és újabb mérföldköveiről érkezik híradás. Most, hogy valóban rákanyarodtunk a célegyenesre, érdemes megnézni, miért is olyan nagy szám az 5G, mivel tud többet az új technológia?

Berlinben épül meg a Tesla első európai gyára

Az üzemet a német főváros déli részén nemrég megnyílt új, BER légikikötőhöz közel húzzák fel, itt akkumulátorokat, hajtásláncokat és autókat gyártanak majd.

A vasárnapi nyitvatartás korlátozását kérik Karácsony Gergelytől a boltosok

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete azt szeretné, ha a 400 négyzetméternél nagyobb áruházakat csak 14 óráig kellene működtetni a hetek utolsó napján, így nem kéne tovább zsigerelni a munkaerőhiány miatt amúgy is túlterhelt dolgozókat.

A Google titokban amerikaiak millióinak egészségügyi adatait szerezte meg

A techóriás laboratóriumi eredményekhez, orvosi diagnózisokhoz és kórházi ápolási dokumentumokhoz jutott hozzá egy egyébként törvényesnek látszó akcióban. Az adatokat a cég közlése szerint egy új szoftver kidolgozásához használják fel, és ez szerintük a betegeknek csak jó lesz - de attól még egyiküket sem kérdezték meg, hogy hozzájárulnak-e az információk továbbadásához.

Műanyag-újrahasznosító céget vett a Mol

A MOL lezárta a tranzakciót, melynek eredményeként 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a németországi székhelyű, műanyag újrahasznosítással foglalkozó Aurorában. A tranzakció révén a MOL megerősíti pozícióját az újrahasznosításra épülő műanyagtermékek piacán, valamint erősíti autóipari beszállító pozícióját is.

Itt a téli szezon első üzemanyagár-emelése

Szerdán megdrágul a dízel. A benzin ára változatlan marad.

Kivéreztette a riválisokat a Kommunista Párt, így már vezetővé válhatott az új Huawei

Az elektromos autókba való akkumulátorokat gyártó, és mindenben a kétes hírnevű kommunikációs gigászt másoló CATL nevét egyelőre nem sokan ismerik, de ez hamarosan megváltozik. Erős kormányzati intézkedéseknek köszönhetően ugyanis a cég a semmiből egyszerre piacvezetővé vált, és most már a világ legnagyobb autógyártóinak szállít akkumulátorokat - akik azért velük kötöttek szerződést, mert gyakorlatilag nem maradt más választásuk.

Stratégiát vált a Fundamenta

A Fundamenta új stratégiáját, bővülő szolgáltatási palettáját megújulás követi a marketingkommunikáció területén is. A társaság meghívásos tendert írt ki a márka új reklámfilmjének elkészítésére. A tendert a Positive Adamsky reklámügynökség nyerte meg.