Friss árfolyamok >>

Vállalat

Egyre több szakmában lesz alapelvárás a coach végzettség

A munkaerőpiaci helyzet és új vállalatvezetési irányzatok is erősítik azt a trendet, hogy a vezetőknek is változtatni kell vezetési stílust, amiben nagy mértékben segít a coaching szemlélet. Azonban ez a vállalati kultúra más szemléletet, magatartást követel a munkatársaktól is, így ők is nagy mértékben profitálnak abból, ha jártasak a coachingban – húzták alá az In Dynamics Consulting alapítói.

Ilyen cége még nem volt Mészáros Lőrincnek - alapított is egyet

Eddig inkább cégek felvásárlásával bővült a felcsúti milliárdos birodalma, most azonban inkább teljesen újakat hoz létre. A jelek szerint 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.

Hazament a Posta egyik kínai tulajdonostársa

Részben ez, részben pedig a nyilvánosság előtt nem ismert mértékű veszteség áll amögött, hogy az European Chinese Supply Chain Zrt. jelentős mértékű tőkeleszállításra kényszerült.

Óriási szépségipari cég született

Lezárult a Natura &Co és az Avon akvizíciója.

Példátlan összeget tolt a Toyota egy légitaxis startupba

A Joby 2023-ban tervezi elindítani a szolgáltatását.

Szétgyártotta magát tavaly a győri Audi

Közel kétmillió motort és több mint 150 ezer autót készítettek.

Mészáros & Felcut Kft. a cég neve, 160 milliónyi adót csaltak el

A vállalatnak se Mészáros Lőrinchez, se Felcsúthoz nincs köze.

Újabb leépítés az Opelnél, több mint négyezer dolgozót küldenek el

A változtatás a németországi üzemeket érinti.

Mészáros Lőrinc üzlettársa fejezi be a visegrádi üveghegy-hotelt

Harmadjára, harmadik tulajdonossal futnak neki a projektnek. Ezúttal a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt egy másik kormányközeli vállalkozó váltja. A hotelt ugyanis, ha nem jön újabb váltás, akkor Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj ászló cége fejezheti be.

Robottaxik helyett a biztonságra koncentrál a Daimler

A Daimler költségcsökkentési és átszervezési programja nem hátráltatja az új technológiák kifejlesztését - jelentette ki Ola Källenius vezérigazgató a Las Vegas-i CES kiállítás- és vásáron a dpa hírügynökségnek adott interjúban.

Kínai kézbe kerülhet a legendás brit sportautógyár

Kína tizedik legnagyobb autógyártója, a Geely tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról az Aston Martin brit sportautógyártóban.

Rekordközeli nyereséggel zárt a svájci jegybank

A svájci központi bank (SNB) jelentős pluszban zárta a tavalyi évet, ami azonban elmaradt a két évvel korábbi, 112 éves fennállásának legnagyobb nyereségétől.

Távozott az RTL Klubtól az egyik kulcsembere

Rubin Kristóf az elmúlt 18 évben olyan sikerprodukcióért felelt vezetőként mint például a Survivor, a Való Világ 4-5, a Széf, a Kész átverés, a Konyhafőnök. Új cége a TV2-nek is dolgozik majd.

Pont karácsonykor esett vissza a Tesco forgalma

Különösen Közép-Európában.

Fennakadás jöhet a fővárosi szemétszállításban

Az FKF vezetője szerint ez lesz, ha Budapest vezetése nem tud megegyezni a kormánnyal a kukaholding által visszatartott pénzek sorsáról.

Amerikaiak vették meg a Netrisk.hu-t

A biztosításközvetítő cég 75 százaléka került a bostoni székhelyű TA Associates magántőketársaság tulajdonába.

Az OTP egyben lenyelte a szlovén SKB Bankot

Csányi Sándor érdekeltsége 99,73 százalékos tulajdonosa lett az új szerzeményben.

Nagy pofont ad a zöld törekvéseknek a Mol új gyára

A Tiszaújvárosban épülő poliol üzem nyersolajból készít műanyagot, így egyszerre két zöld elvárásnak mond ellent. Fosszilis tüzelőt használ fel arra, hogy soha el nem bomló anyagú termékeket állítson elő.

Közösen bizniszel Orbán Viktor kötélbarátja és a hazatérő londoni nagykövet

Tavaly év végén új céggel gyarapodott a Nemzeti Együttműködés Rendszere: összefogott két, eddig még nem közösködő NER-lovag és új vállalkozást indítottak. Pontosabban az egyik 14 millió forinttal bevásárolta magát a másik által alapított cégbe.

Újabb autógyártó dob piacra önjáró autókat

A japán autógyártók közül elsőként a Honda az év közepén megkezdi a részben önjáró, 3-as SAE szintű autók értékesítését.