Friss árfolyamok >>

Újabb roham az utolsó uniós támogatásokért - akár nyolcszor annyian is lecsapnának, mint amennyi pénz van

2019. július 13. 14:05:00
A pénteki napon indult a pályázat az utolsó jelentős kutatás-fejlesztésre szánt pályázati forrás 2019-ben.

Megjelent az online kitöltő felület a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019-1.1.1-PIACI_KFI felhívásához, amelynek célja a vállalkozások versenyképességének javítása, piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával.

Erre adhatnak pénzt

A pályázók prototípus fejlesztésre, eszköz, szolgáltatás, valamint anyag beszerzésre, bérköltségre, illetve piacra jutási tevékenységre nyújthatnak be 100 millió forinttól 1 milliárd forintig terjedő támogatási igényt. A pályázat keretösszeg: 45 milliárd Ft. A rendelkezésre álló keretösszeg, támogatható projektek száma adott, összesen 130-150 nyertes pályázattal számol a kiíró. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cégek igen magas érdeklődést mutatnak a kutatás-fejlesztési, prototípus fejlesztési pályázati lehetőségekre.

Óriási lehet az érdeklődés

A Via Credit szerint a mostani 2019-1.1.1-PIACI_KFI pályázatnál is akár ezer pályázó is lehet, 7-8-szoros túljelentkezésre lehet számítani. A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal közleményében felhívja a figyelmet, hogy négyszeres túljegyzés esetén felfüggesztheti a népszerű pályázatot. Ráadásul igen kevés ideje lesz a potenciális pályázóknak; csak augusztus 5-ig adhatják be a támogatási igényüket, amennyiben nem kívánják elszalasztani a lehetőséget.

Papadimitropulosz Alex, a cég ügyvezető igazgatója szerint az elmúlt évekhez képest tovább nőhet a pályázati kedv, hiszen a 2020-as ciklus végén járunk, tehát EU-s forrásból nem várható idén szignifikáns összegű felhívás kutatás-fejlesztésre, prototípusfejlesztésre. Mindez még több vállalkozást sarkallhat a 2019-1.1.1-PIACI_KFI pályázaton való indulásra.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás