Friss árfolyamok >>

Több ezer családnak ingyenes lehet a kéményseprés

2018. november 6. 16:34:00
Még az Országgyűlés elfogadására vár a javaslat.

Egy kormánypárti módosító javaslat lehetővé tenné a jövőben, hogy a bajba jutott, devizahitelesek Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolt ingatlanjai után, az önkormányzati tulajdonú bérlakásokban élők részére is ingyenessé váljon a kéményseprés amennyiben azt elfogadja az Országgyűlés - írja a 24.hu a Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleményére hivatkozva.

A döntés több ezer családot is érinthet.

A szakszervezet egyúttal megjegyezte, a korábbi, kizárólag szakmai alapon megfogalmazott kritikáikat fenntartják, így az ellenőrzések számának radikális csökkentését illetve a családi házak esetében a kötelezettség eltörlését.

A kémények kötelező ellenőrzését januárban szüntették meg. A családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat. Az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.

Az év eleje óta a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül előre fixálhatják a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás