Friss árfolyamok >>

Pénzt gyűjtesz a gyereknek? Péntek délig utalnod kell!

2018. december 27. 12:55:00
Az állam legfeljebb évi hatezer forintot csap hozzá a Babakötvényhez, de csak ha a saját részünket még idén elutaljuk.

A Babakötvényhez hatezer forint éves állami támogatás és jelenleg 5,4 százalékos kamat jár (a kamat minden évben az előző évi infláció plusz három százalék), ennél nehéz jobb alternatívát találni. Az idei támogatás azonban csak akkor jár, ha az összeg 2018. december 31-ig a Babakötvényhez tartozó Start számlára beérkezik, ezért fontos, hogy legkésőbb holnap délig az érintettek elutalják az erre szánt összeget - írja közleményében a Pénzügyminisztérium.

Péntek délig utalni kell

A kormány biztosította állami támogatás az éves befizetés tíz százaléka, de maximum hatezer forint. Ha azonban a befizetés nem érkezik meg a Babakötvényhez tartozó Start számlára 2018. december 31-ig, akkor az idei támogatás elveszik. Ezért érdemes minél előbb elutalni az erre szánt összeget. Tekintettel arra, hogy idén az utolsó munkanap december 28-a, és a banki átutalások jellemzően aznap teljesítésre kerülnek, így legkésőbb péntek délig célszerű elindítani az utalást.

51 milliárd felett az állomány

A megtakarítások állománya egyébként mostanra átlépte az 51 milliárd forintot, ez jelentős, harminc százalékot meghaladó, növekedést jelent a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest. A Babakötvény bevezetése óta a szülők, a nagyszülők,illetve más hozzátartozók már több mint 165 ezer Start értékpapírszámlát nyitottak. A megtakarításhoz a Start-számlatulajdonos fiatal a nagykorúvá váláskor, vagyis a 18. életévének betöltése után juthat hozzá.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás