Friss árfolyamok >>

Okoseszközök, amelyeket pár év múlva nélkülözhetetlennek tartasz majd

2019. november 4. 10:13:00
A mai modern okoseszközök nemcsak a szórakoztatásunkat tudják megoldani, hanem az egészségünk szolgálataiba is tudjuk őket állítani. Ezt pedig a jelek szerint egyre többen ismerik fel, mert bizony sokak csuklóján megtalálható már az okosóra vagy a fitneszpánt.

Talán ma még nem gondolnád, de az okoseszközök hatékonyan támogathatnak Téged a diétád sikere vagy éppenséggel a dohányzásról való leszokás kapcsán is. Persze ha valóban tartós egészségben szeretnél élni, akkor az okoseszközök használatán kívül mást is kell majd tenned a testi épség megóvása végett.

Cikkünkben ennek megfelelően az egészséget támogató okoseszközök mellett a kötelező éves szűrővizsgálatok fontosságára is igyekszünk felhívni a figyelmet.

Ne lepődj meg, ha a Te csuklódon is ott virít majd az okosóra vagy a fitneszpánt

Folyamatosan méri a pulzusod, figyelmeztet az elegendő vízfogyasztásra, figyeli az alvásod minőségét, és azt is monitorozza, hogy hány lépést teszel meg naponta. Egy okosóra tehát egyfajta testőrként óvja az egészséged egész álló nap.

Ráadásul nemcsak kényelmes viseletet biztosít, hanem még jól is mutat. A mai modern okosórák ugyanis egészen esztétikus megjelenésűek, egyúttal férfi és női változatban egyaránt kaphatók.

Az okosóra tehát munka, alvás vagy séta közben óvja az egészséged, a fitneszpánt pedig a testmozgás ideje alatt segít. Amíg Te intenzíven mozogsz, ő szorgalmasan gyűjti az adatokat, és visszajelzést ad a tréning végén. Akárcsak egy személyi edző.

Mérleg, tükör és öngyújtó az egészséged védelmében

Az okoseszközök segítségét tetszés szerint igénybe veheted akár a diéta során vagy éppen a dohányzásról való leszokás támogatására. A mérleg és a tükör a rajtuk megtalálható érzékeny szenzorok segítségével monitorozza a testedet, és az általa mért adatokat felhasználva tűpontos visszajelzést képes adni a testtömeg index, a testzsír százalék vagy éppen a fogyásod alakulását illetően.

Ami pedig az öngyújtót illeti, az okoseszköz az első pár napban csak monitorozza a dohányzási szokásaidat. A hozzá kapcsolódó telefonos alkalmazás használatával aztán célokat tudsz hozzá rendelni, ennek köszönhetően pedig segíthet a leszokással kapcsolatos törekvéseid sikerességében.

Okoseszközök, de nem varázsszerek

Természetesen az egészségi állapotodat segítő okoseszközök szupererővel azért nincsenek ellátva. Ha valóban célul tűzöd ki a testi épséged hosszú távú megóvását, akkor célszerű évről évre ellátogatnod a kornak megfelelő szűrővizsgálatokra is.

Ennek kapcsán plusz motivációt jelenthetnek a privát egészségbiztosítások a GRANTIS-nál, amelyeknek a keretei között rendszerint a szűrések is elérhetők.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás