Friss árfolyamok >>

Nyaralás előtt állsz, de pénzre van szükséged? Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok!

2018. július 11. 16:24:00
Előfordul, hogy éppen a nyaralás előtt megy tönkre valami, amit azonnal pótolni kell, de erre éppen a pihenésre szánt megtakarítást kell költened. Ha hasonló helyzetbe kerültél, átmeneti segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. Persze egyáltalán nem mindegy, melyiket választod, hiszen súlyos tíz- vagy akár százezreket is bukhatsz egy rossz döntéssel.

Nincs szerencsés helyzetben az, aki mostanában megy el nyaralni. Bár a forint viszonylag erősödött a napokban a főbb devizákkal szemben, még mindig jócskán többet kell fizetni a dollárért és euróért a korábbi hetekhez képest. Persze még pechesebb az, akinek éppen a jól megérdemelt pihenés előtt köszönt be valamilyen váratlan kiadás, ami hirtelen el is viszi a nyaralásra félretett pénzt.

Ha nem tudtunk eleget félretenni és máshonnan sem sikerül pénzt szerezni, megoldást jelenthet egy gyorsan, akár órák alatt igényelhető szabad felhasználású személyi kölcsön. Ezeket a hiteleket bármire fordíthatjuk anélkül, hogy a banknak igazolnánk a felhasználást, ráadásul az igényléshez fedezetre és önerőre sincs szükség, elég mindössze egy jövedelemigazolás a rendszeres havi bevételünkről. Ráadásul a legtöbb esetben a kamatozás is fix, így nem kell a törlesztő emelkedésétől tartanunk, az végig kiszámítható marad.

Ezek a legjobb 300 000 forintos személyi kölcsönök 2018. júliusában

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával megnéztük, melyek lehetnek a legjobb ajánlatok, ha néhány napos kiruccanást tervezünk külföldre és nem szeretnénk kicentizni a költéseinket. A kalkulációhoz számításba vettük, hogy ebben a szituációban ügyfélként nem feltétlenül akarunk bankot váltani (hiszen kamatbónusz jár, ha a fizetésünk a hitelintézetnél vezetett számlán landol), a fizetésünk pedig nettó 250 000 forint alatt van.

Ha ezekkel a feltételekkel akarunk például 300 000 forintot felvenni és a visszafizetést sem húznánk sokáig, 17 hónapos futamidő mellett már találhatunk igen kedvező ajánlatokat.

A legolcsóbban a Sberbank Fair Express kölcsönével jövünk ki: a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végén 336 657 forintra rúg, a törlesztőrészlet pedig 19 431 forint havonta a második hónaptól. Ez azt jelenti, hogy a kölcsön 36 657 forintunkba kerül összesen.

A dobogó második fokára a CIB Bank Előrelépő kölcsöne kerül, ahol a törlesztőrészlet 17 hónapra 20 303 forint, a teljes visszafizetendő a futamidő végén pedig 345 151 forint lesz, így ez az ajánlat közel 10 000 forinttal drágább az előzőnél.

A harmadik legjobb hitelajánlat a Provident személyi kölcsöne. A pénzintézetnél összesen 349 128 forintot fogunk végül visszafizetni a futamidő alatt. Érdemes azonban átgondolni, hogy bizonyos helyzetekben a Provident akár kedvezőbb is lehet számunkra a másik két ajánlatnál az alábbi okok miatt:

Még kedvezőbb árazást is elérhetünk, ha vállaljuk, hogy a pénzintézethez érkeztetjük a fizetésünket, vagy bizonyos nagyságú jóváírás érkezik a számlánkra havonta. Akkor is olcsóbb lesz az ajánlat, ha az igazolt rendszeres jövedelmünk meghaladja a havi nettó 250 000 forintot.

Arra persze ismételten felhívnánk a figyelmet, hogy kölcsönből nyaralni csak a legvégső esetben érdemes, hiszen ezt a terméket nem erre találták ki. Ha nem maradt más választás, akkor is érdemes alaposan körülnézni az elérhető lehetőségek között, hiszen ahogy a példában is láthattuk, a pénzintézetek ajánlatai között több ezer forintos eltérések is lehetnek ugyanakkor hitelösszeg mellett.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás