Friss árfolyamok >>

Még nincs jogsid? Mától ingyen tanulhatsz és vizsgázhatsz

2018. július 1. 08:00:00
Július elsejétől ingyen KRESZ-tanfolyam és –vizsga jár a fiataloknak.

Tanulóvezetők. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Tanulóvezetők. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ahogy arról már korábban írtunk, az EMMI többször pedzegette, hogy ingyenessé teszik a 20 évnél fiatalabbak számára a KRESZ-tanfolyam elvégzését és a vizsgát, a díjat utólag téríti meg az állam. Ez a rendelet mától, azaz július 1-től lép érvénybe, az ingyenes vizsgára 25 ezer forintig igényelhető támogatás a B kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez - de csak akkor, ha sikeres volt a vizsga.

A jogosítvány megszerzése egyébként a fiatalok elhelyezkedését is segíti, KRESZ-vizsga nélkül ugyanakkor nincs jogosítvány, a kormány ezért finanszírozza ehhez az első lépést, de a közlekedési ismeretek elsajátítása önmagában is fontos az EMMI szerint. A kedvezmény biztosítására a költségvetésben az idén és jövőre összesen 3,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

Hol tájékozódhatsz?

Ma elindul a http://www.kreszvizsga.ujnemzedek.hu/ oldal, ahol minden, a programmal kapcsolatos információ elérhető lesz. A fiatalok telefonon is érdeklődhetnek: az Új Nemzedék Központ a +36 30 711 0643 vagy a +36 30 711 8280 telefonszámon call centert működtet, hétfőtől csütörtökig 9-16, pénteken 9-14 között fogadják a hívásokat.

A visszatérítés menetéről a Magyar Államkincstár tud felvilágosítást adni. A tanfolyam és a vizsga díját postai és elektronikus úton lehet visszaigényelni.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás