Friss árfolyamok >>

Magánrepülős ajándékutazások helyett 40 ezer forintból megy idegenbe szurkolni a magyarok többsége

2018. okótber 2. 07:20:00
Nem minden focidrukkert áldott meg a sors egy Garancsi Istvánnal.

Orbán Viktor és Garancsi István a debreceni stadionban. (MTI/Czeglédi Zsolt)
Orbán Viktor és Garancsi István a debreceni stadionban. (MTI/Czeglédi Zsolt)

A két évvel ezelőtti labdarúgó Európa-bajnokság okozta eufória máig érezteti hatását, legalább 500-600 szimpatizáns ma is elkíséri a nemzeti csapatot Európa bármely pontjára, de számuk esetenként az 1000-1500-at is elérheti - írta keddi számában a Világgazdaság, amelynek Szabados Gábor sportközgazdász nyilatkozott.

A közgazdász elmondta, hogy a szurkolók 70-80 százaléka ma már egyénileg szervezi meg az utazását, az utazási irodák csomagajánlatai az internetes foglalások egyszerűsödésével háttérbe szorultak. Egy idegenbeli válogatott mérkőzésre épített futballtúrát már 40-60 ezer forintból is ki lehet hozni, de "a határ a csillagos ég".

Azt nem tudni, hogy a közgazdász itt pontosan mire gondolt, mindenesetre nemrég derült ki, hogy Orbán Viktor 17 milliárd forintos magánrepülőgéppel utazgat idegenbe a Mol-Vidinek szurkolni. Kisvártatva arra is fény derült, hogy a gépet és az utazásokat a miniszterelnök régi barátjától, Garancsi István nagyvállalkozótól kapja ajándékba. Garancsi cégei pedig az állami közbeszerzéseken rendre jól szerepelnek. Orbán szerint amúgy nincs itt semmi látnivaló: a parlamentben mondta el, hogy ő 30 éve így utazik szurkolni, és ezen a jövőben sem változtat.

(via MTI)

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás