Friss árfolyamok >>

Így gombolj le akár 45 ezer forintot az államtól egy új hűtőre

2018. okótber 27. 13:50:00
Hamarosan indul a hűtő- és mosógépcsere pályázat. Elektromos autó vásárlásához is újra adnak pénzt.

Gyártósor az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárában.
MTI Fotó: Balázs Attila
Gyártósor az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárában. MTI Fotó: Balázs Attila

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára az M1-en mondta el azt, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre a korábbi pályázati feltételeknek megfelelően csak magánszemélyeknek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi. A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként legfeljebb 25 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni. (Részelteket ebben a cikkünkben is talál.)

A pályázatok benyújtásának határideje (hgcs2017.nfsi.hu)
A pályázatok benyújtásának határideje (Forrás: hgcs2017.nfsi.hu)

1,5 millió forint támogatást elektromos autóra

Emellett elektromos autók vásárlásának támogatására is elindult újra a pályázat. A tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték az elektromos autók esetén. (A pályázatról ebben a cikkünkben olvashat.)

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás