Friss árfolyamok >>

A nap képe: csurran, csöppen, de nem nekünk

2019. december 13. 17:45:00 – Eidenpenz József
Megjavítják a metrót, de pusztulnak az aluljárók. Megjavítanak egy hidat, leromlik két másik. Nem irigyeljük a városvezetést és a kormányt.

Úgy emlékszem, már amikor Pestre kerültem, a nyolcvanas évek végén is állandó probléma és vita tárgya volt a budapesti aluljárók állapota, biztonsága. Ebből a fotóból úgy tűnik, ez azóta sem változott lényegesen.

A Corvin köznél a fotó a még csak szemerkélő esőben készült szerdán egy üzemen kívüli jegyautomatáról és az előtte álló vízfelfogó vödörről. A plafonról szolidan csepegett a víz. Az aluljáró egyébként is csúnya, kopott, a neoncsövek egy része nem működik, az egész minimum a kilencvenes éveket idézi, ha nem még régebbi kort. A reggeli csúcsban az egyik automata kiesése is nagyon kellemetlen lehet az utasoknak.

A probléma távolról sem egy helyre korlátozódik, a Lehel tér északi végén például újabban életveszélyesen potyog a műkő burkolat és évek óta nincs szemetes. Nem irigyeljük a mindenkori városvezetést sem az aluljárók miatt.

Nemrég az EMMI és a kormány az aluljárók egy részének éjszakai lezárásáról döntött, ami nyilván nem oldja meg a rossz állapotú objektumok problémáját. Ahogy a hajléktalanok vegzálása sem.

Hogy valami pozitívat is találjunk: a biztonság sokat javulhatott az utóbbi években, évtizedben. Valószínűleg elsősorban a rengeteg térfigyelő kamerának köszönhetően. (Jegyzet.)

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás