Friss árfolyamok >>

800 ezres bírság a bliccelőnek – el se hinnéd, hányszor kapták el

2018. szeptember 28. 08:43:00
56-szor megbüntették a MÁV vonatain.

Rekordösszegű, mintegy 800 ezer forintos tartozást halmozott fel egy utas, aki 56 alkalommal utazott vonaton jegy nélkül; adóssága a késedelmi díjakkal- és kamatokkal együtt nőtt ekkorára. A MÁV-START egyszeri alkalomra érvényes fizetési könnyítéssel ösztönözte tartozása rendezésére azt a bliccelőt.

Átadták a bírságok egy részét

A vasúttársaság a 2007 és 2012 között kiszabott büntetéseket tavaly értékesítette egy követelésbehajtó cégnek. A 2013 óta keletkezett bírságok, melyek összértéke meghaladja az 5 milliárd forintot, továbbra is a MÁV-START tulajdonában vannak.

A követelések összesen mintegy 90 ezer bliccelőhöz, szabályszegőhöz tartoznak, ezek közül 54 ezer adósnak csak egy tartozása van a társaság felé. Az abszolút rekorder összesen 600 bírságot gyűjtött össze az utazásai során, tartozása a 9 millió forintot is meghaladja. A magas összeggel tartózók ellen a vasúttársaság büntetőfeljelentést tesz, mivel az már csalásnak minősülhet.

Hol bliccelünk a legtöbbet?

A bliccelés különösen a budapesti elővárosi vonalakra jellemző,  ezért itt gyakoribbak a fokozott ellenőrzések.  Az elsődleges cél nem a büntetés, hanem a jegyváltási hajlandóság fokozása, a jegyvásárlás fontosságának hangsúlyozása, visszaszorítva az érvényes menetjegy, illetve bérlet nélküli utazásokat és a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás