Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Fával, szénnel fűtesz? Ne feledkezz meg az extra pénzről!

Van, aki még kimaradt a választási rezsicsökkentésből, a kormány most pótolja a hiányosságot. A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól - közölte a Belügyminisztérium.

Neked mennyi pénzt hagyott a zsebedben a kormány? Kiszámolták

Tavaly 288 milliárd forint maradt az adózóknál a családi kedvezmény miatt - viszont csak minden negyedik adózó örülhetett ennek.

Miből és milyen autót vennének a magyarok 5 millió forint alatt?

Ami biztos: nem érdekel már minket a dízel.

Biztosítás a nyaralóra? Kapaszkodj meg! Ennyibe kerül

Az őszi hónapokban 25 százalékkal haladja meg az éves átlagot a nyaralóbiztosítást kötők száma. Az óvatosság nem véletlen: a nyaralóövezetek fokozatos elnéptelenedésével párhuzamosan egyrészt nő a betörések kockázata, másrészt a kései észlelés miatt növekszik az elemi károk és a meghibásodások által okozott károk átlagos helyreállítási költsége is

Oké, hogy tovább élünk, de meddig maradunk egészségesek?

Az európaiak egyre tovább élnek, de ez nem mindenkire egyformán vonatkozik – írja a WHO jelentése. Továbbra is magas az alkoholfogyasztás, a dohányzás, és egyes országok nagyon keveset fordítanak egészségügyre. Hány egészséges évünk maradhat?

Erre a hírre vár minden nyugdíjas

Szinte biztosra vehető, hogy idén is lesz nyugdíjprémium.

Euróban szeretnéd a nyugdíjadat? 2019-től összehozhatod

Elfogadtak egy javaslatot egy új európai önkéntes nyugdíjmegtakarítási termékre, a terv szerint már jövőre lehetne ezekben takarékoskodni. Az előnyök az olcsóság és a hordozhatóság, az alapos szabályozás és ellenőrzés lenne az EU egész területén, de sok kérdés nyitott még, mint az adózás vagy a nyugdíjcélú felhasználás módja.

Megindult a harc az ügyfelekért: így akcióznak a bankok ősszel

Egyre több pénzintézet rukkol elő időszakos kölcsönakciókkal, nagy a harc a legjobb ügyfelekért.

Mobilra költözött az MNB – rengeteg dologra jó az új alkalmazás

A mindennapi pénzügyi döntéseket, vagy épp a hosszú távú pénzügyi tervezést segítve indították el a Pénzügyi Navigátor elnevezésű okostelefon-alkalmazást.

A kormány már a jövő évi nyugdíjprémiumról beszél

Az ideit várhatóan novemberben kapják meg a nyugdíjasok.

Alanyi jogon járó támogatás lakásfelújításra? Senki ne dőljön be ennek az álhírnek

Valótlanok terjednek a lakossági energiahatékonysági támogatásról.

Kiknek jár az ingyenes óvodai és iskolai étkezés?

Több százezer gyermek jogosult rá.

Ne mondj le évi 72 ezer forintról! Kihagyhatatlan lehetőség a lakásvásárlóknak

Az utóbbi évek lakástakarék-pénztári megtakarításainak felhasználását vizsgálva megfigyelhető, hogy nőtt a lakás-előtakarékoskodók pénzügyi mozgástere: kevesebben fordítják lakástakarék megtakarításukat korábban felvett lakáscélú hiteleik kiváltására, és jóval többen lakásvásárlásra, építésre.

Te is így adod ki a lakásod? Erre figyelj oda!

A lakáskiadási piac csúcsszezonjában ismét a hosszú távú lakáskiadás szabályaira hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Durva hiba az MKB-nál: nullát mutattak a számlaegyenlegek

A problémát azóta elhárították.

Teljesen más ma egy villámcsapás, mint 20 éve

A mostani viharos időszak közepette nehéz elképzelni, de a mostani nyár jóval csendesebb a tavalyinál - a viharkárok miatti biztosítói kifizetések alapján legalábbis mindenképp. A villámcsapások azonban mégis sokkal nagyobb károkat okoztak idén - ebben biztosan nem lesz javulás a következő években sem. Mit tegyünk, ha a telefonunk figyelmeztet a közelben tomboló zivatarra?

Lebukott a szívtelen csaló – éveken át hitegetett

Ál-magánnnyomozó hazudozott éveken át egy családnak.

Sokan halnak meg, emiatt mindenki potenciális szervdonor lenne

Nagyon mélyre esett a szervdonorok száma Németországban, emiatt naponta három ember hal meg, és tízezren várakoznak folyamatosan. Ezért meg akarják fordítani az eddigi logikát: eddig az volt donor, aki engedélyezte ezt, ezután az lesz az, aki nem tiltja meg. És Magyarországon?

Sötét a kép - mi aggasztja a magyar fiatalokat?

Tudatosabbak a pénzükkel és nagyobb arányban tesznek félre – ez jellemzi a magyar fiatalokat a K&H ifjúsági indexe szerint. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a 19-29 éves korosztály inkább borúlátó a jelenlegi pénzügyeivel kapcsolatban, viszont egyre többen várnak javulást a jövőben.

Baj van? Már a börtön sem tartja vissza a csalókat

Az unokázós csalók a rácsok mögött is szedték az áldozataikat.