Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

8 millió felelőtlen ember él Magyarországon – te is közéjük tartozol?

Míg egyes nyugat-európai országokban az emberek több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítással, Magyarországon ez az arány mindössze 10-20 százalék közé tehető. 2017-ben 617 ezer önálló balesetbiztosítást tartottak nyilván, ezt egészítik ki kisebb nagyobb fedezetekkel az egyéb biztosítások (lakás-, gépjármű) kiegészítő balesetbiztosításai.

26 magyarból milliomos lett a hétvégén

Közel 2 millió forintot ért négy szám.

Baj van a magyar nyugdíjakkal - összeomlás közeleg?

Egyre tovább élünk, de mégsem teszünk félre idősebb korunkra, így a most aktív magyaroknak várhatóan a nyugdíj mellett is keményen dolgozniuk kell majd a tisztességes megélhetésért – legalábbis erre engednek következtetni az OTP Öngondoskodási Index eredményei és a társadalmi trendek. Ráadásul a magyar nyugdíjrendszer így nem lesz fenntartható.

Van, amiben elképesztően felelőtlenek a magyarok

A távollét idejétől függ, hogy kötünk-e utasbiztosítást, a legtöbben a balesettől és a poggyászlopástól félnek.

Rekord: sosem volt még ennyi magyar adós

Csúcsra jár a hitelezés, ötmillióan szerepelnek a KHR-ben - jó hír, hogy a rossz adósok száma esik.

Tízmilliószoros nap van – tudod, hogy mit jelent?

Tízmilliószoros nap van ma. A gyanútlan netező évente többször is belefuthat ebbe a kifejezésbe, felmerült a gyanú, hogy még a Magyar Nemzeti Bank is számon tartja ezeket a napokat. Egyáltalán mit is jelent ez a kifejezés? Ilyenkor erősebb az UV-sugárzás? Vagy ez is olyan, mint a péntek 13-a? Tartanunk kellene valamitől? Vagy pont ma érhet minket óriási szerencse?

Duplaannyit kéne takarékoskodni a nyugdíjra

A nyugdíjalapok menedzserei nagy tévedésben vannak, amikor azt feltételezik, hogy hét százalékos átlagos hozamra tehetnek majd szert. A társadalmak elöregedése ezt négy százalékra csökkentheti. Ez azzal járhat, hogy az embereknek több mint dupla annyit kéne félretenniük nyugdíjas éveikre, mint eddig. Tont a helyzeten, ha jön a következő recesszió.

A magyarok szerint butaság hitelből nyaralni

Tudatosabbak lettünk, ha a kikapcsolódásról van szó.

Nagy újdonság készül a lakáslottónál - mindjárt beköltöznek az első szerencsések

A következő hetekben beköltöznek lakásukba a Nemzeti Otthonteremtési Közösség program elsőként célba érő tagjai.

Készülj: már emelkedik a lakáshiteled törlesztőrészlete

A hónap elején több banknál is rég nem látott emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei.

Veszélyben a bitcoin: meddig bírják kiszolgálni az energiaigényét?

Hihetetlen energiaköltsége van a bitcoin működtetésének, a globális hálózatot megalapozó szerverek már egy-egy ország energiaigényét is felülmúlják. A bányászat folyamatosan hajtja a versenyt a processzorok piacán, az új technológiák viszont hihetetlen mennyiségű elektromos áramot emésztenek fel. Kérdés tehát, meddig bírja követni a világ a kriptodevizák energiaéhségét, és létezik-e megoldás hosszabb távon erre a problémára?

Valaki szóljon Temesvári Zoltánnak: lóg nekünk 2,5 milliárddal

A NAV 73 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt a második negyedévben, a lista élén június végén egy sümegi magánszemély áll. A NAV szégyenlistáján szereplő adósok több mint 10 milliárd forint adóhiányt hoztak össze, a rájuk kiszabott bírságok összege meghaladja a 12 milliárd forintot.

Döntés született, ki nézhet bele a halott lány Facebook-fiókjába

Precedens értékű ítélet Németországban: a Facebook-kal a felhasználó szerződést köt, ezt pedig az örökösök annak rendje és módja szerint megöröklik. Nincs ok arra, hogy másként kezeljék a papíros fotót vagy levelet és az internetes fotót, vagy üzenetet.

Azt hiszed, a magyar nyugdíjat nem fenyegeti veszély?

A német adófizetők állják a német nyugdíjkassza kiadásainak már közel harmadát, és egyre többet kell a költségvetésből a nyugdíjakra átcsoportosítani. Hogy van ez Magyarországon, itt is ennyire rossz a helyzet? Rossz-e ez a jelenség egyáltalán? Melyik országban fizetnek a dolgozók, vállalkozók több adót, járulékot? Utánanéztünk.

Nyaralás előtt állsz, de pénzre van szükséged? Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok!

Előfordul, hogy éppen a nyaralás előtt megy tönkre valami, amit azonnal pótolni kell, de erre éppen a pihenésre szánt megtakarítást kell költened. Ha hasonló helyzetbe kerültél, átmeneti segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. Persze egyáltalán nem mindegy, melyiket választod, hiszen súlyos tíz- vagy akár százezreket is bukhatsz egy rossz döntéssel.

A világ legnagyobb piramisjátékává válhat a nyugdíjrendszer?

Nyugdíjhazugság? A német nyugdíjkasszában a jó munkaerő-piaci helyzet és gazdasági növekedés ellenére sincs elegendő forrás. A költségvetésnek egyre hatalmasabb összegeket kell betolnia, már a 100 milliárd euróhoz közelítenek évente. Ha nem akarunk Trumpokat Európában, tartsuk szinten a nyugdíjakat – mondta egy politikus.

Nem is gondolnád, de még erre is jó a lakástakarék

Az egyszeri, kezdő hozzájárulást az idősek otthonába akár lakástakarék pénztári megtakarítással is ki lehet gazdálkodni.

Mennyi pénzt szórtak el a magyarok SZÉP-kártyán?

Erre költött 1,5 millió magyar az elmúlt években.

Mit tegyél, hogy nem szálljon el a lakáshiteled?

Folyamatosan nőnek a fix és változó kamatozású lakáshitelek kamatai.

Nyugdíjkatasztrófa készül - megbukott az állami rendszer?

Az egyénnek sokkal nagyobb szerepet kell vállalnia a biztonságos öregkor feltételeinek megteremtésében, miközben a kereteket új társadalmi közmegegyezésben lenne érdemes rögzíteni – állapította meg az Aegon nyugdíjfelkészültségi kutatása.