Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Nem fejeltettél el valamit? Már csak fél napod maradt erre

Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet.

Bejön a magyaroknak az önkéntes nyugdíjpénztár

Kifejezetten jól indult az év.

Két héten belül több százezer forintot bukhatnak a magyarok

Két héttel a lejárat előtt a tavalyi 2 milliárdnál jóval magasabb, mintegy 3,5 milliárd forintnyi összeg vár még elköltésre a munkavállalók 2016-os SZÉP-kártyás juttatásaiból. A határidőt követően a kártyakibocsátó cégek a fennmaradó összegeket a hatályos rendelkezések szerint eljárva a munkáltatóknak utalják vissza.

Ügyes trükk miatt buktak milliókat – elkapták a takarékszövetkezeti dolgozót

Sikkasztással és csalással keresett kiemelkedően a férfi.

Az utolsó pillanatokban vagyunk: mivel szúrjuk el a leggyakrabban az adóbevallást?

Az adóbevallási tervezetben a családi adókedvezmény, az egyszerre több önkéntes pénztárba történő befizetés illetve az előző évben már kifizetett osztalékelőleg kapcsán merülnek fel a leggyakrabban problémák, de gondot okozhat minden olyan eset, ahol az adózónak munkabéren kívül más jövedelme is volt.

100 ezer forintot is bukhatsz, ha erre nem figyelsz

Néhány nap maradt csupán az idei szja-bevallási határidőig, érdemes mindent alaposan ellenőrizni, az adóhivatal által elkészített tervezetet pedig átnézni, hogy ne maradjon ki semmi a bevallásból, előfordulhat ugyanis, hogy az ügyfélkapun található dokumentumot is ki kell még egészíteni.

Hogy bankolnak azok, akik már iPhone-on nézték az esti mesét?

A fiatalokat nagyon nehéz rávenni arra, hogy bankba menjenek, de a mobilos megoldásokat szeretik – derült ki a Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Diákfórumán. A Diákhitelnél kedvezőbb konstrukciót nehéz elképzelni. Meg lehetett tudni, hogyan lehet elkerülni a pénzügyi csalókat. Akik egyre bonyolultabb termékeket kínálnak az ügyfeleknek, mint devizaügyletek, bináris opciók, kriptodeviza-kereskedés.

Aggódnak: baj lesz, ha a nyugdíjak állami kézbe kerülnek?

A romániai külföldi befektetők tanácsa aggodalmát fejezte ki a bukaresti kormány nyugdíjrendszer-átalakítási tervei miatt.

Közeleg a legfontosabb adóhatáridő – itt van, mire figyelj!

Alig egy hét van hátra az szja-bevallások beküldésére, kiegészítésére. Idén a pünkösdi ünnepek miatt május 22. a határidő. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén már több mint 5 millió magánszemélynek készítette el az szja-bevallását. Aki egyetért a tervezettel, annak nincs más tennivalója, a dokumentumot azonban célszerű átnézni, hogy biztosan a helyes adatokat tartalmazza.

Ennél olcsóbban már nem is lehet hitelhez jutni?

A lakáshitelek kamata tovább csökkent az elmúlt évben, de a legutóbbi negyedévben megtorpant a folyamat. Az autóhitelek kamata 2 százalékponttal került lejjebb.

Minden ötödik nyugdíjas nagyon szegény

A szegénységben élő nyugdíjasok száma csökkent ugyan, de még mindig tízmilliós nagyságrendű Európában – derül ki az EU jelentéséből. Kevesebbet kapnak a nők, és bizonytalan a kisvállalkozók jövője. Ezért ösztönöznék az egész életen át tartó tanulást és “a nyugdíjkorhatár kiigazítását”. A későbbi nyugdíjba vonulást jutalmaznák.

Senki sem tudja, miből fognak élni a jövő nyugdíjasai

Az állami nyugdíj szinte kizárólagos szerepe a most nyugdíjba vonulók körében ma még megkérdőjelezhetetlen, az idősebb generáció biztosan kalkulálhat ezzel a bevétellel. De vajon hogyan képzeli el nyugdíjas éveit a fiatalabb korosztály, miből lesz pénzük a jövő nyugdíjasainak? Egyebek mellett erre kereste a választ a Groupama Biztosító felmérése.

Eljött az ideje a személyi kölcsönöknek – te mire vársz?

A korábbiakhoz képest kedvezőbb környezetben juthatunk napjainkban kölcsönhöz, megvalósítva ezzel a régóta dédelgetett elképzeléseinket: minden feltétel optimálisnak tűnik a hitelfelvételhez. A szabadon felhasználható pénzösszeghez akár 24 órán belül is hozzájuthatnak az ügyfelek./* */

Te hagynál veszni 130 ezer forintot? Egy heted maradt

Akár 20 százalékos adójóváírástól is elbukhatunk, nem figyelünk erre.

Ráismersz? Ilyen egy tipikus magyar adós

Kiderült, mely korcsoport igyekszik elkerülni a tartozásai törlesztését.

Hidegcsepp közelít, ezen a részen sok lesz a felhő

A Kárpát-medencét vasárnap estig kelet felől egy hidegcsepp közelíti meg. Így sok helyen lesz felhős idő, és esők is előfordulhatnak.

Veszélyesen terjed ez az alig ismert rákfajta

Balázsy Károly szülész-nőgyógyász szerint folyamatosan emelkedik Magyarországon a HPV okozta rákos megbetegedések és elhalálozások száma.

Társasházban élsz? Neked is jár a 12 ezer forint jóváírás

Sokan még nem igényelték vissza a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést.

Hogyan lehetne megmenteni a nyugdíjakat?

A nyugdíjjárulék emelése, a nyugdíjak csökkentése, a nyugdíjkorhatár emelése, a nyugdíjak adóból való finanszírozása – nagyjából ezek a megoldások vannak az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságának megőrzésére. Most valaki kitalált egy ötödik módszert is, amellyel a német nyugdíjasok "milliárdosok lehetnek".

Felejtsd el a sorban állást – hamarosan náluk is kapsz online hitelt

Ha már adottak a feltételek, a Provident is felzárkózik az online hiteligénylés piacára.