Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Újra jön a pénzügyi vetélkedő a diákoknak

25 ezer diák, 6250 csapat, 198 helyszín, 24 győztes, 2,4 millió forintos pénzdíj, 15 millió forint értékű tárgynyeremény – ez a 2013 óta megrendezett féltucat PénzSztár verseny mérlege.

Hiába a nagyvonalú ajánlat, nincs roham a biztonságos hitelekért

Nem tülekednek a biztonságosabb, szerződésmódosítással elérhető fix kamatozású jelzáloghitelekért, amelyeket a jegybank és a bankok közös programban kínálnak a legkockázatosabb, változó kamatozású hitelt fizető ügyfeleknek. Nagyon kevesen tartanak attól, hogy újra nekilódulhat a törlesztőrészlet - írja a Bank360.

Június óta 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság a Magyar Állampapír Pluszból

A MÁP+ Varga Mihály szerint Magyarország egyik legeredményesebb befektetésévé vált.

Mától új világ kezdődött a bankkártyás fizetéseknél

Jelentősen módosulhat az internetbanki belépés folyamata és akár az ötezer forint alatti érintéses fizetések esetén is kérhetik a pin kódot a boltokban szeptember 14. után. A PSD2-szabályozás számos pontja hatályba lép szombaton és egy sor mindennapi pénzügyi szolgáltatás használatában hoz alapvető változást, az internetes kártyás fizetés módja azonban egyelőre marad a megszokott.

Elárulták, miért kapnak egyszeri 54 ezer forint pluszpénzt a közmunkások

Nem kampányfogás - állítja a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Nagyot változott a világ: így tartsd biztonságban a bankkártyáidat

Egyre többen használnak bolti fizetésre készpénz helyett kártyát vagy akár már mobiltelefont is Magyarországon. Az elektronikus fizetés térnyerése egyre nagyobb, ugyanakkor kevés hangsúlyt fektetünk a biztonságra. Mi kell ahhoz, hogy a kis plasztikok ne okozzanak fejfájást? Hogyan érdemes készpénzt felvenni és milyen költségekre kell odafigyelnünk? A Bank360-nal jártunk utána a legfontosabb kérdéseknek.

Fél év alatt százötvenen tiltatták ki magukat a játéktermekből

Egyre több magyar zsugás ismeri fel a függőségét, és tesz egy, három, esetleg öt évre szóló önkorlátozó nyilatkozatot.

Egyre kevesebben tartják fontosnak az 1 százalékos támogatást

Évről évre egyre kevesebben ajánlanak fel a befizetett adóforintjaikból, holott támogatásra várók akadnak bőven.

Nem szabadulhatnak az apák a diákhiteltől

Tavaly év eleje óta az anyák szüneteltethetik, vagy akár teljes mentességet kaphatnak a diákhitel visszafizetése alól, addig az apákra mindez nem vonatkozik. Ezt korábban az alapvető jogok biztosa is aggályosnak találta. Most ismét téma lett, hogy az apákra is terjesszék ki ennek a lehetőségét. Úgy tűnik, a kormány egyáltalán nem gondolkodik ezen. Közben az elmúlt másfél év alatt 2600 anya élt azzal, hogy csökkentse hiteltartozását.

Több ezer nyugdíjas dolgozik a kereskedelemben vagy takarítóként

Több mint húszezer főt foglalkoztatnak a nyugdíjas szövetkezetek, a budapesti régióban a legtöbben jutnak így munkához. A kereskedelmi és takarító feladatokat ellátó cégek – sajátos időbeosztásuk és magas munkaerőigényük miatt – előszeretettel választják ezt az atipikus foglakoztatási formát.

A Facebookon még hatékonyabban lehet majd csajozni

A közösségi médiavállalat online társkereső szolgáltatást indít, ahol az előzetes hírek szerint a felhasználók érdeklődése alapján hatékonyabban lehet majd partnert találni. A szolgáltatás először az USA-ban startol, de az egész szegmenst átrendezheti.

A maglódi nyugdíjas már megkapta a rezsiutalványát, az óbudai még nem

Nem kell megijedni, ha csak két papirost találnak a levélben a címzettek, az valójában három darab.

Babahitel: beindult a roham, mindenki 10 milliót akar

Az OTP Banknál töretlen az érdeklődés a július 1-től igényelhető babaváró kölcsön iránt a bank szerint.

Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás

Miközben tavaly a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv) jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma.

Hova nyúlhatunk, ha pénz kell az iskolakezdéshez?

Legyen szó akár az elsősök tanszervásárlásáról vagy az egyetemista gyereknek történő lakásvásárlásról, az iskolakezdés sokak számára jelent nagyon komoly pénzügyi terheket évről évre. A Bank360 megvizsgálta, hogy az egyes esetekben mihez nyúlhatunk, ha segítség kell a megfelelő eszközök beszerzéséhez.

Visszaélnek a jegybank nevével - ugye ennek a csalásnak senki sem dől be?

Csalók emaileket küldenek ki magánszemélyeknek az ENSZ által számukra küldött nagy összegű állítólagos pénzküldeményekről.

Kiakadtak a nyugdíjasok a 9 ezer forintos rezsiutalványon

Végtelenül megalázó és igazságtalan – véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata.

Egyre többet használjuk befizetésre is az automatákat

A bankoknak tetemes költségcsökkentést jelent, ha a pénzkezelést automatákra bízhatják az ügyintézők helyett – írja a Világgazdaság.

Lakástakarék: labdába rúghat még a régi nagy kedvenc?

Nem tűnik el, csak átalakul - nagyjából így jellemezhetjük az októberi “hirtelen halál” után feltámadó lakástakarék-piacot, amely jelentős kihívásokkal küszködik a megtakarítások új sztárja, a MÁP+ mellett. A Bank360 segítségével megnéztük, mit kínálnak most a szolgáltatók lakástakarék-fronton és mire elég ez más pénzügyi termékekkel szemben.

Frissítve: Minden nyugdíjas 9000 forintos rezsiutalványt kap szeptember végéig

Jövő márciusig lehet felhasználni a juttatást. Fontos: csak az idén májusig megszerzett jogviszonyok esetében jár az utalvány.