Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Önerő is lehet a babaváró hitel - de mi jut annak, aki nem akarja felvenni?

Mindössze néhány nap alatt jött össze több ezer igénylés a babaváró hitelre a bankoknál. De mi jut azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak élni az állami lehetőséggel, de lakáscéljaik vannak? A Bank360 legfrissebb lakáshitel-figyelőjéből kiderül - kalkulátorainkkal pedig bárki megnézheti, mekkora törlesztőrészletre számíthatunk.

Hivatalosan Vajna Tímea Andy Vajna örököse

Andy Vajna örököseként írt alá egy TV2 csoport eladásához köthető ügyletről szóló dokumentumot a januárban meghalt filmproducer özvegye, Vajna Tímea. A még április eleji keltezésű, de csak a napokban leadott okirat szerint Andy Vajna bizalmi vagyonkezelőjének, az Andrew G. Vajna Revocable Trustnak Vajna Tímea az örököse és a kedvezményezettje.

100 millió forint ragadt be tavaly a szigetes FestiPay-kártyákon

De 2017-ben még 261 milliót hagytak veszni a fesztiválozók, szóval ez javuló tendencia.

A nyugdíjak mentén is kettészakad az ország

A statisztikai hivatal friss kiadványában eddig még nem ismert adatokat publikált: kiderül, melyik megyében mennyi az átlagos öregségi nyugdíj. A rangsor két vége között 40 ezer forintos különbség van.

Könnyebben szerződhetünk, mint elsőre gondolnánk?

Talán nem túlzást azt állítani, hogy a technológiai innováció a feje tetejére állította a szerződéskötési szokásainkat. Az online vásárlás, illetve az interneten keresztül számítógépről, tabletről és telefonról weblapokon és applikációkon keresztül megtehető kötelezettségvállalások olyan kapukat nyitottak meg, amiken belépve sokszor nehézséget okoz eligazodni abban, hogy pontosan mikor és hogyan kötünk szerződést. Az alapvető szabályokat mindenképp érdemes tudni, nehogy akaratlanul akkor szerződjünk, amikor nem szeretnénk, vagy épp fordítva. Nézzük a fő eseteket, amikor biztosan szerződést hozunk létre.

A hét sztorija: akár uniós bíróságig vezethet a nyugdíjpénztári vagyon államosítása

Még ma is megvan 2802 milliárd forint a magánnyugdíjpénztári vagyonból. Pontosabban papíron van meg, az MNB ekkora összeget tart nyilván, mint az államháztartás tartozása. Valójában azonban ebből semmi nincs meg, amit a volt tagok nyugdíjukban megkaphatnának. Csak a mögöttes jogosultság él a szolgálati időre. Ezt a helyzetet azonban nem mindenki fogadja el, több feljelentés is született, amelyeket azonban az ügyészség rendre visszadob. De miért?

100 ezer forinttal nőtt három hónap alatt a magyar fiatalok átlagos megtakarítása

Jelentős növekedés. Takarékoskodókból is egyre több van a korosztályban.

Mit tegyünk, hogy más ne férjen hozzá a bankban tartott pénzünkhöz?

Ma már szinte minden fizetési feladatot megoldhatunk a mobilunk segítségével. Egy egyszerű applikáció alkalmazása akár a mindennapi bankügyek intézését is megkönnyítheti, a mobilfizetés akár teljesen át is veheti a bankkártyák szerepét. De vajon mennyire vagyunk biztonságban?

Áruhitel vagy személyi kölcsön? Előnyök és hátrányok a döntéshez

“0% THM-mel elvihető” műszaki cikkek? Vajon megéri áruhitellel vásárolni vagy inkább a személyi kölcsönök jöhetnek jól? A Bank360 segít eligazodni a következő költséges bevásárlás előtt.

Harc a tömeges kivándorlás ellen: mostantól nem kell adót fizetniük a lengyel fiataloknak

Személyijövedelemadó-mentességet szavazott meg a lengyel parlament alsóháza csütörtök éjjel a 26 év alattiak számára.

Miért kell a fiatalabbaknak egyre többet spórolni a nyugdíjukra?

Elégedettek is, félnek is a német nyugdíjasok: a mostani nyugdíjemelés bőven infláció feletti volt, de nem lesz ez feltétlenül mindig így. Akik pedig a jövőben mennek nyugdíjba, azoknak egyre nehezebb sors juthat. Így melegen ajánlott elkezdeni spórolni, spórolni és spórolni. Mások viszont inkább fizetnek azért, hogy előbb nyugdíjba mehessenek.

A többségnek kell a 10 millió forint – rajt a babaváró hitelért

Ugyan még csak negyedik napja igényelhető a babaváró kölcsön, de már most egyértelműen látszik, hogy mekkora összeg és futamidő a legnépszerűbb.

Már kifizették az első babaváró milliókat - kedvezményeket ígérnek a bankok

Egyelőre nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt, de vannak olyan pénzintézetek, ahol már folyósították is az első hiteleket.

Újabb százmilliós viharkárok

Az elmúlt hétvégi katasztrofális időjárás több százmillió forinttal növelte meg a biztosítók által már kifizetett, illetve kárrendezésre elkülönített összegek nagyságát.

Nagyot változik ma a világ Magyarországon

Július 1-jén számos olyan változás lép életbe Magyarországon, amely érdemben befolyásolja életünket, pénzügyeinket. Életbe lép a családvédelmi akcióterv több fontos intézkedése, lesz adócsökkentés, olcsóbb lesz a közjegyző és a kisiskolások ingyenesen vonatozhatnak egy hónapon át. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat - egy tucatnyit találtunk.

Vészesen közeleg a határidő: ezek a magyar bankjegyek hamarosan értéktelenek lesznek

Augusztus 30-ig váltja be a jegybank a bevont bankjegyeket.

Repülés helyett inkább vonatozz - tanácsolja a légitársaság vezére

A KLM vezére szerint a légiközlekedésben is meg kell jelennie a fenntarthatóságnak.

Babaváró hitel: lépésről lépésre mutatjuk, hogyan kell igényelni

Ennek a hitelnek az igénylése összetettebb folyamat, mint egy szabad felhasználású személyi kölcsöné, ezért érdemes végiggondolni, hogy milyen teendőink vannak hitelkérelem benyújtása előtt. A Bank360 szakportál összegyűjtötte a legfontosabb információkat és megkérdezték a bankokat is, hogy mire számíthatnak a párok az igénylés folyamán.

A hét sztorija: komoly fordulat történt a banki azonosítás ügyében

Jelentősen meghosszabbították a kötelező banki azonosítás határidejét, miután az ügyfelek jelentős része nem végezte el a szükséges teendőket. Most mindenki fellélegezhet - október végéig kaptak időt az érintettek. De mit gondol erről a szakújságíró? Csabai Károllyal, az Mfor és a Privátbankár.hu újságírójával beszélgettünk legújabb videónkban.