Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

Elkezdik tesztelni a mobiljegyet Budapesten

Egy hónapon belül elindulhat a kísérleti program a közösségi közlekedésben.

Itt a vége: ma lejár az adóbevallás elkészítésének határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

Kampány van: Tarlós minden budapestinek ingyenessé tenné a parkolást

A főpolgármester javaslata szerint a fővárosaiknak a lakhelyük szerinti kerületben hagyhatnák ott díjmentesen a járművüket.

10 százalékkal drágult meg a nyári táboroztatás

A táborozók száma is ilyen arányban növekszik idén.

Azonnali kölcsönre van szüksége? Ezeket ne tévessze szem elől!

A devizahitelek és a gazdasági világválság által okozott hiteliszony lényegében megszűnt, a lakosság egyre nagyobb érdeklődést mutat a különböző hitelkonstrukciók iránt. Ezek közül kimagasló népszerűség övezi a személyi kölcsönöket, amelyek állománya hozzávetőlegesen 50 százalékos növekedést ért el a tavalyi évben.

Öntik a hitelt a magyarokra – itt vennék fel a legtöbbet

Több mint 1300 milliárd forint - ennyi hitelt vettek fel a magyar háztartások csak tavaly. Nagyon erős év volt 2018 a hitelezésben, közel 40 százalékkal növekedett a lakossági hitelpiac. Hol volt a legnagyobb szükség ezekre a hitelekre és milyen konstrukciókat vizsgálnak leginkább a kalkulálók?

Vészesen közeleg a határidő: nem tudják a magyarok, hogy mekkora kedvezményeket kaphatnának

Már csak néhány nap maradt a 2018. évi szja bevallások benyújtására, amelynek határideje 2019. május 20, azonban a bevalláskészítés során érdemes az igénybe vehető adókedvezményekről, vagy épp a szálláshely-szolgáltatások kapcsán felmerülő tudnivalókról tájékozódni.

Váratlan kiadás: neked van 476 ezer forint félretett pénzed?

A magyar társadalom mintegy kétharmada úgy érzi, hogy nincs anyagilag felkészülve arra, ha kisebb váratlan kiadást kell finanszíroznia - derül ki egy friss kutatásból. Furcsa, de a Budapesten élők szubjektív anyagi biztonságérzete az egyik legalacsonyabb. Ez a korábbi évben egyáltalán nem volt így.

Friss magyar gazdaglista: 33 éves és 35 milliárdja van - kitalálod, ki ő?

A 100 leggazdagabb című kiadvány szerint Mészáros Lőrincnek még nincs akkora vagyona, mint Csányi Sándornak. Tiborcz István erősen kezdett, Simicska Lajos becsült vagyona a harmadára apadt.

New York Times: Trump tíz év alatt egymilliárd dollárt bukott

A lap az amerikai elnök 1985 és 1994 közötti adóbevallásairól szerzett információk alapján számolta ki a veszteségeket. Melyek alapján Trumpnak 8-10 évig nem is kellett személyi jövedelemadót fizetnie.

Mi lesz a hitelemmel, ha meghalok?

A kérdés, ami sokak fejében ott van, amikor kölcsön - főleg jelzáloghitel - felvételéről van szó. Mi történik a hitelünkkel, ha még a visszafizetése előtt meghalunk? Kinek kell tovább fizetnie? Kell egyáltalán fizetni tovább? Ennek jártunk utána.

Az ország két régiójában még ezer forint alatt van a betanított munkások órabére

Dél-Dunántúlon és Észak-Alföldön. Viszont összességében átlag 16 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók órabére az első negyedévben, mely így 1115 forintra emelkedett.

Valóban okosak a mobil alkalmazásaink?

Az okostelefonok alapjaiban változtatták meg hétköznapjainkat. Mobilunk segítségével vásárolunk, sportolunk vagy épp intézzük a banki ügyeinket. A kényelemért és a személyre szabott szolgáltatásokért cserébe pedig „elég”, ha hozzáférést biztosítunk legféltettebb értékünkhöz: az adatainkhoz. Ezt a problémakört járta körbe a harmadik alkalommal jelentkező UNIQA Money Lounge.

Már nem játszunk a tűzzel: senki sem akar úgy járni, mint a válság során

Az UniCredit felmérése alapján úgy tűnik, hogy tanultunk a pénzügyi válságból: mivel fix kamattal és törlesztőrészlettel akarunk hitelt felvenni.

Élet a cafeteria szétverése után: megvan az abszolút egyeduralkodó

Jelentős változásokkal indult az idei év, hiszen a cafeteria-rendszer átalakítása miatt az ilyen jellegű, kedvező adózással adható elemek köre leszűkült. Ennek megfelelően az MTI körkérdéséből kiderült, hogy jócskán nőtt a SZÉP-kártyákra érkezett juttatások értéke idén az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint, a feltöltések jelentősen meghaladják majd a tavalyit.

Jön a gyed a nevelőszülőknek is

Jövő év január elsejétől a nevelőszülőknek is elérhetővé válik a gyermekgondozási díj.

Húzós hónapok jönnek: miből fizessük az extra kiadásokat?

Végérvényesen beköszöntött a tavasz, ami sokak számára egyet jelent a nagytakarítással, a ház körüli munkák megkezdésével. Sokan ilyenkor vágnak bele a nagyobb felújításokba, bővítésekbe, amelyek igen sokba kerülhetnek. Összegyűjtöttük, hogy melyek a leggyakoribb kiadások ilyenkor és mihez érdemes nyúlni, ha nem akarjuk egyszerre nagyon leterhelni a pénztárcánkat.

Több mint százezren fixálhatják jelzáloghitelük változó kamatozását

Erre irányul a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Bankszövetség április 15-én elindult kampánya, amely keretében 129 ezer adósnak kell ajánlást kapnia bankjától a váltásra.

Utolsó pillanatra hagyott adóbevallás: most ezzel vernek át a csalók

Tölts fel öngyilkosságot!” – ez a mondat is szerepel egy teljesen új formátumú, vélhetően a napokban szétküldött adathalász levélből megnyíló hamis, „2018 évre szóló adóbevallás elkészítése” című adathalász oldalon, amellyel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében próbálkoznak személyes adatok megszerzésével a bűnözők – figyelmeztet a Quadron Kibervédelmi Kft.

Csányi Sándor nem számít fordulatra a devizahitelesek ügyében

Annál nincsen rosszabb, ha nincs erős verseny, ez a gazdaságra, a politikára és a sportra is igaz - fogalmazott egy interjúban.