Friss árfolyamok >>

Személyes pénzügyek

A hó leesett, a dízel ára meg fölment

Legalább a benziné nem mozdult.

88 háztartásnak kellene a téli rezsicsökkentés Felcsúton

A felcsúti háztartások 13,7 százalékáról van szó, az arány sokkal inkább tekinthető átlagosnak, mint kirívó értéknek.

Tízmilliókat tüntetnek el a csalók – hogy szúrhatod ki a trükkjeiket?

Közjegyzők nyilvánosan elérhető adataival visszaélve közjegyzőnek adják ki magukat, és csalnak ki jóhiszemű lakásvásárlóktól pénzt egy bűnöző csoport tagjai. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara ezért most felhívja a figyelmet azokra a tudnivalókra, amelyek segítségével az ingatlanvásárlók könnyebben felismerhetik, hogy valódi közjegyzővel van-e dolguk.

Bankolás: ezreket spórolhatsz, ha ezekre odafigyelsz

Lassan változik a mentalitásunk a pénzügyeinket illetően: még mindig nagyon kevés figyelmet szentelünk annak, hogy valóban a legkedvezőbb banki ajánlatokat válasszuk és nincs ez másképp a bankszámláknál sem. Pedig akár több tízezer forintot spórolhatunk évente egy jó döntéssel.

Milliós költsége lehet az utazásnak, ha ilyesmivel akarunk spórolni

Több millió forintra is rúghat, ha valakit síbaleset ér külföldön. Idén átlagosan 820 forint a síbiztosítás napidíja. A Netrisk.hu adatai szerint a külföldre induló síelők naponta átlagosan 820 forintért kötöttek utasbiztosítást az idei síszezon eddigi időszakában. Ez az összeg mintegy 8 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló értéknél.

Mekkorát bukik, aki 40 év után nyugdíjba megy? Attól függ, dolgozik-e mellette

Aki megteheti, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonul és csak a családi feladatainak él, annak jó lehetőség lehet a Nők40 program, aki azonban nem akar sok pénzt bukni, jobban teszi, ha pár évvel tovább dolgozik. A harmadik opció, hogy nyugdíjba vonulunk, de tovább dolgozunk mellette - a megoldást akár úgy is intézhetjük, hogy nem szólunk róla előre a munkáltatónak.

Emma egyre okosabb lesz - nemzetközi áttörés előtt a magyar innováció

Sok évszázados folyamatokat kellett átgondolni, de mostanra megérett a helyzet, és sikerült Magyarországon egy olyan új biztosítási modellt létrehozni, amire komoly nemzetközi karrier várhat. Az Uniqa Biztosító által útnak indított Cherrisk vezérigazgató-helyettesét, Fazekas Ferencet kérdeztük a háttérről és a kilátásokról.

Bankot vett az OTP – idén is tovább terjeszkednének

Egy jól működő, stabil bankot vásároltak - mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a bolgár Expressbankról.

Szinte semmi köze sem volt Magyarországhoz, de a családi pótlékot felvette

Vádat emeltek egy családi pótlékkal trükköző szerb férfi ellen, akinek van magyar állampolgársága is.

Egy ideig elérhetetlen volt az internetbank a Budapest Banknál

Az ügyfelek egy része hosszabb ideig nem érte el az internetes banki felületet, a pénzintézet szerint csak egy rövid leállás volt.

Mennyire van rossz dolga a magyar nyugdíjasoknak?

Közzétette az Eurostat adatait arról, hogy alakul azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiket elszegényedés fenyeget. Magyarország az uniós átlagnál jobban teljesít, de ennek ellenére is egyértelműen úgy tűnik, hogy a szlovákok nyugdíjasok helyzete jobb, mint a magyaroké.

Tizenegy apró lépés, amivel pénzügyileg sikeresebb lesz az éved

Kevesebb mint három órát kell ráfordítanod ezekre a lépésekre ahhoz, hogy anyagilag jól süljön el 2019. Ha csak párat csinálsz meg a felsoroltakból, már jobban járhat a pénztárcád tavalyhoz képest!

Új világ köszöntött az autósokra: itt vannak az első tapasztalatok

Múlt héten indult el az online kárbejelentő, eddig már 62 ezer autós töltötte le az alkalmazást.

Nem élhetnek 30 éven keresztül nyugdíjasként az emberek

Kiújult a nyugdíjvita Ausztriában, a kormánypárt emberei elkezdtek a nyugdíjkorhatárról és a tényleges nyugdíjba vonulási időről beszélni. Sokak szerint valamit tenni kell. Mások szerint az egész nyugdíjkorhatárt meg lehetne szüntetni, ha rugalmasabb lenne a rendszer, és mindenki akkor menne nyugdíjba, amikor akar vagy tud. Csak más összeggel.

Sokba kerülhet, ha a cég nem alkalmaz megváltozott munkaképességűeket

Több olyan változás lépett életbe január elsejétől, amely tovább javítja a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatási helyzetét.

Hűtő és mosógép az állam pénzén: ezek a kedvencek

Az energiatakarékos háztartási nagygépekhez való hozzájutást segítő állami hűtő-, és mosógépprogramra sikerrel jelentkezők január első napjaiban kapták meg a támogatói okiratukat, amelynek birtokában a kiválasztott új készülék energiahatékonyságától függően 25 ezer, 40 ezer vagy 45 ezer forintos támogatást kaphatnak.

Szerdán hozza a nyugdíjat a postás, nem hétfőn

A Magyar Államkincstár végül pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakat.

Hova menjünk vakációzni? Magyarország meglepően olcsó

A német statisztikai hivatal összehasonlította az európai országok szállodai és éttermi szolgáltatásainak árszínvonalát. Ennek alapján csak Törökország és Bulgária olcsóbb Magyarországnál. Lengyelországnál északabbra ne nagyon menjünk, méregdrága, Nyugaton viszont a Brexit és a gyenge angol font jelenthet kedvező lehetőséget.

Ebből ma már nem lesz nyugdíj? Valami nagy gikszer van

Ma kellene utalni a nyugdíjakat, de egy hiba miatt ez eddig nem történt meg. A hiba nem a bankoknál van; az OTP szerint ma már nem érkezik meg a pénz, az Unicredit szerint sem biztos, hogy mindenki megkapja ma a pénzét, az Államkincstár szerint viszont igen. Cikkünket frissítettük!

Itt a bizonyíték, mennyire tanácstalanok a lakástakarék-tulajdonosok

A lakástakarék-tulajdonosok mindössze 4 százaléka tartja bent megtakarítását – derül ki a Magánpénzügyi Akadémia 500 fő lakástakarék-tulajdonos megkérdezésével készült felméréséből. A legtöbben (24 százalék) értékpapírba, ingatlanba (14 százalék) és magánnyugdíjpénztárba (13 százalék) tennék át a pénzüket. Állampapírt 7, befektetéssel kombinált biztosítást és aranyat 5-5 százalékuk vásárolna, 4 százalékuk pedig befektetési alapba invesztálna.