Friss árfolyamok >>

Vörös októberünk lesz? 325 forint felett az euró

2018. okótber 5. 19:15:00 – Eidenpenz József
Ma is a magas amerikai kötvényhozamok nyomasztották elsősorban a tőzsdéket, és rossz hangulatban kezdődött a nap. Később sem javult igazán a helyzet, az amerikai munkaerő-piaci adat után sem. A forint gyengül, a BUX is süllyed.

(Pixabay.com)
(Pixabay.com)

A “non-farming payroll”, azaz a nem mezőgazdasági alkalmazottak száma a vártnál alacsonyabb lett az USA-ban, ami alacsonyabb lakossági fogyasztásra és kisebb gazdasági növekedésre utalhat. Viszont a munkanélküliség 48 éves mélyponton van az országban. Ennek nyomán az amerikai kötvényhozam cseppet sem csökkent, csak a dollár gyengült kissé.

Tegnap is az amerikai kötvényhozamok nyomasztották a befektetőket, a hangulat ma sem sokat változott, inkább csak a rossz és a még rosszabb között ingadoztak a tőzsdék. Az S&P 500 és a Dow Jones egy, a Nasdaq ma is majdnem két százalékos mínuszban van. A német, francia, brit, holland, belga indexek valahol egy százalék körül álltak a pirosban záráskor.

A BUX fél százalékos gyengülése így még istenes. Az OTP 0,7 százalékkal 10 110-re süllyedt, a Richter 1,8 százalékkal 5215-re. A Mol stagnált. A forint gyengült, át-átlépte a 325 forintot az euró ára. Az előző napi hét százalék után a Konzum újabb három százalékkal drágult.

További árfolyamok itt láthatók

A német kormány jövő héten várhatóan erősen lefelé módosítja majd a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését, a világszerte tapasztalható kockázatok miatt. Idén már leszállították a becsléseket,  a tavaszi 2,3 százalékról 1,8 százalékra – írta a Spiegel Online. A Takarék-csoport viszont kitart eddigi hazai növekedési várakozásai mellett, és erősödő forintra is számít.

Elon Musk ezúttal annak a SEC-nek (Értékpapír-Tőzsdei Bizottságnak) szólt be a Twitteren csütörtök este, amellyel pár nappal korábban egyezett ki. Most “Shortosokat Gazdagító Bizottságnak” (Shortsellers Enrichment Comittee) nevezte a felügyeleti szervet.

A részvény csütörtökön több mint négy százalékot esett, majd pénteken újabb hét százalékot tett hozzá. Pár nap alatt 310 dollárról leküzdötte magát 261-re (16 százalékkal), egyesek szerint a piacok azt árazzák, hogy a “vezér” megőrült.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás