Friss árfolyamok >>

Valami érdekes történik a Telekommal

2019. január 11. 11:19:00 – Fellegi Tamás
Lassan éves csúcsra ér a Telekom árfolyama, amit okozhatnak az osztalékvárakozások, de akár érdekesebb dolog is állhat a háttérben. Először van érdemi kereskedés az Xtend piacon: a tegnap bevezetett CyBERG szép emelkedéssel forog. Tovább emelkedik az olajár.

Több éves csúcsához közeledik a Telekom árfolyama a mai két és fél százalékos emelkedéssel, ami a többi részvény jó teljesítménye mellett nem is különösen figyelemre méltó, ha egy komoly lapban nem jelent volna meg nem is olyan rég egy komoly felvásárlási ügyletre történő utalás. Nem kizárt, hogy ez zajlik a háttérben, ha így van, csak az a kérdés, hogy ez önmagában mennyivel növeli meg a papír értékét.

Magyar Telekom
Magyar Telekom

Elképzelhető persze az is, hogy az osztalékvárakozások mozgatják az árfolyamot, vagy csak egyszerűen a hazai papírok iránti fokozottabb érdeklődés, hisz az OTP és a Mol is csúcsközelben vannak a mai közel fél százalékos gyengüléssel is (11 570 illetve 3208 forint), és a tavaly nagyot zuhanó Richter is egész jól összeszedte magát, a tavaly júliusi 4500 forintos mélypont óta most legmagasabb értékén van 5800 forinton.

A tegnap másodikként a BÉT Xtend piacára került CyBERG 8 százalékkal emelkedik 2110 forintig, míg a korábban bevezetett Megakránra 3703 forinton van vételi ajánlat, eladó nem mutatkozik.

A nemzetközi piacokon enyhe emelkedés zajlik, teljes megnyugvás tapasztalható a nagy decemberi összeomlás majd az azt követő korrekció után.

Az olajár nagy zuhanást követő korrekciója úgy tűnik, még mindig tart, ma is egy százalékkal feljebb kerültek a jegyzések, a Brent 62,24 dollár, a WTI 53,16.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás