Friss árfolyamok >>

Száguld az amerikai tőzsde, 322 forint közelébe süllyedt az euró

2018. július 9. 18:53:00 – Eidenpenz József
Nagyon jó a hangulat a nyugati tőzsdéken, a kellemes gazdasági adatok elhomályosították a kereskedelmi háború árnyát, utóbbiban ráadásul nincs is újabb fejlemény. A német export süllyedt, de azért ott is mennek az árfolyamok. Közeledik a gyorsjelentési szezon. A BUX kissé esett, de ezzel mégsem vagyunk egyedül.

A pénteki jó amerikai munkaerő-piaci adatok hatása ma is kitartott, az USA-ban nagyon szépen emelkednek a tőzsdék. A német export visszaesett, a német vállalatokat elbizonytalanította a kereskedelmi háború, más európai makroadatok azonban szintén élénk gazdasági növekedést mutattak.

Így az európai tőzsdék is jól húztak. A német DAX index és a francia CAC 0,4 százalékkal ment fel, a brit FTSE 0,9 százalékkal. Igaz, az angol font esett, miközben Nagy-Britanniában sorra mondtak le a politikusok.

Az amerikai S&P 500 index 0,8, a Nasdaq Composite 0,5, a Dow Jones ipari átlag 1,2 százalékkal ment fel. Különösen jól híztak az autógyári papírok, amelyeket azonban korábban az év során alaposan megtépázott a kereskedelmi háború. A Shanghai Composite kínai index is 2,5 százalékkal emelkedett ma, amelyet szintén a vámviszály nyomasztott mostanában.

A Richter visszahúzott

A BUX index 0,3 százalékkal esett, a lengyel párja is fél százalékkal esett ma. Főleg a Richter miatt, amely 2,1 százalékkal 4928-ra süllyedt. A Mol fél százalékkal 2668-ra csúszott, az OTP 0,8 százalékkal 10 240-re ment fel.

További árfolyamok itt láthatók

Pénteken indul a gyorsjelentési szezon az USA-ban a JP Morgannal, a Citigrouppal és a Wells Fargo-val, az amerikai kötvényhozamok is emelkedtek ma. Az általános hangulaton kívül ez is segíthetett a bankrészvényeknek mindenütt.

DH-gyorsjelentés, forint

A forint ma viszonylag erős volt, az euró 322,50 közelébe is lement a nap folyamán. Este kissé gyengült, elérte a 324-et is az árfolyam, este 323,30-nál, kis gyengüléssel zárt.

A Duna House-csoport reggel gyorsjelentést tett közzé, “fő üzleti szegmenseiben megtartotta a két számjegyű növekedést 2018 második negyedévében is” – írja a közleményük. A részvény fél százalékkal 4000-re emelkedett.

Nem sikerült a részvényeladás

A BILK Logisztikai Nyrt. bejelentette, hogy részvényeinek zártkörű értékesítése megfelelő eredmény nélkül zárult, “nem jött létre megfelelő ár melletti, a Szit. törvény által elvártakkal is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra”. Így az eladó részvényes a tranzakció “értékesítés nélküli lezárásáról rendelkezett”, a felajánlást visszavonta.

Bizonytalankodik az olaj, emelkedett az arany árfolyama.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás