Friss árfolyamok >>

Kilőtt a Mol és a Richter, Trump épp beszél

2019. november 12. 18:40:00
Sokat javult ma nap közben a tőzsdei hangulat. Trump éppen beszél az USA-ban egy nyilvános ebéden, amit több híroldal is élőben közvetít.

Donald Trump amerikai elnök mutatja az aláírásával ellátott rendeletet az Irán elleni szankciók visszaállításáról a washingtoni Fehér Házban 2018. május 8-án, miután bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci
Archív kép. Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

A tőzsdék minden szavát lesik. Egyelőre minden jól megy, a tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalékos pluszban vannak az óceánon túlon. Európában épp zártak a tőzsdék, a német index 0,7, a francia 0,4 százalékos pluszt ért el.

A visszafogottan, óvatosan induló mai tőzsdenapon sokat javult a hangulat. A BUX index is megtáltosodott, és 1,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Az OTP minimális esést szenvedett el, a Mol és a Richter azonban valósággal megtáltosodott.

Mindkettő 1,9 százalékos mértékben ugrott meg. A nap nyertese mégis az Opus volt, amelynek drágulása megközelítette a hat százalékot.

A forint viszont gyengécske, ma is drágult az euró, 334,60 az ára.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás