Friss árfolyamok >>

Gyengécske maradt a forint, feléneklik a Teslát?

2018. okótber 9. 11:23:00 – Eidenpenz József
A hétfői nagyobb esés után nem találják az irányt az európai tőzsdék, de az olasz ijedelem legalább szünetelni látszik. A kötvényhozamok mindenesetre makacsul emelkednek, ez még okozhat bőven aggodalmakat. A BUX kissé emelkedik, a forint megragadt a tegnap beállított gyengébb pozícióban.

Tegnap Kolumbusz és az indián népek emléknapja alkalmából zárva volt az amerikai kötvénypiac, ma viszont, jóval még mielőtt a hivatalos kereskedés kinyitott volna, máris újabb hét és fél éves csúcsra ugrott a tíz éves kötvények hozama (évi 3,256 százalékra).

Tegnap még bezárt kötvénypiac mellett is azért aggódtak a befektetők, hogy milyen magasak az amerikai hozamok, legalábbis részben ezzel magyarázták a tegnap is nyitva tartó részvénypiac esését.

Bár a Nasdaq indexe nap közben 1,5 százalék feletti mínuszban is járt, a nap végére szelídült az eladói nyomás. A Nasdaq Composite végül csak 0,7 százalékkal süllyedt, az S&P 500 lényegében változatlan maradt, a Dow Jones ipari átlagnak pedig picit sikerült emelkednie.

Chart courtesy of StockCharts.com
Tíz éves amerikai kötvényhozam (Chart courtesy of StockCharts.com)


0,3, 0,2, 0,1…

Ma az európai tőzsdék, négy rossz nap után, nem igazán tudják, merre induljanak. Kevéssel 11 óra előtt a német DAX pár pontos pluszban, a francia CAC pár pontos mínuszban van. Nincs jó állapotban az európai gyógyszerszektor, a telekommunikáció, a vegyipar, de emelkedik a – főként brit – olajszektor és a német bankszektor.

Itthon a BUX indexet az OTP, a Mol és a Richter 0,3, 0,2 illetve 0,1 százalékos emelkedése emeli 0,2 százalékkal. A legnagyobb forgalmú papír azonban, az első háromnegyed órában a Konzum volt, ez egy százalékkal esik.

Olasz para takarékon

A forint azon a szinten maradt, ahová tegnap begyengült, 325,40 az euró árfolyama. Az olasz para ma szünetelni látszik, a részvények kissé emelkednek Milánóban, bár a kötvényeik hozama tovább kúszik felfelé. Az olaj közel egy százalékkal drágul, az arany és az ezüst magához tért a tegnapi nagy esésből.

Chart courtesy of StockCharts.com
A Tesla árfolyama (Chart courtesy of StockCharts.com)

A Tesláról zárás után a Macquarie befektetési társaság “túlteljesítő” (outperform) ajánlást adott ki, 430 dolláros, 71 százalékos emelkedést előre vetítő árfolyammal – írta a Bloomberg. Augusztusban Elon Musk emlékezetes tweetje 420 dolláros áron való tőzsdei kivezetést pedzett meg. A részvény a németországi kereskedésben kissé emelkedik.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás