Friss árfolyamok >>

Ebből senki sem akart kimaradni - jöhet az autóipar a magyar tőzsdére

2018. július 11. 17:52:00
Lejárt a Wallis Asset Management által az Altera részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje: egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét, továbbra is tulajdonosok akarnak maradni a cégben.

Egy részvényes sem szállt ki, 25 százalék fölött a Wallis

A Wallis áprilisban szerzett befolyást az Alterában; egyedüli 10 százalék feletti részvényesként kötelező vételi ajánlatot kellett tenniük az Altera összes részvényére.

A Wallis Asset Management Zrt. (Wallis) által az Altera Nyrt. részvényeire tett vételi ajánlat elfogadásának határideje 2018. július 9-én, hétfőn 12 órakor lejárt. A határidőig az ajánlatra vonatkozó elfogadó nyilatkozat nem érkezett, egyetlen részvényes sem ajánlotta fel részvényét.  A vételi ajánlat lezárultát követően a Wallis 1,74 százaléknyi Altera törzsrészvény vásárlásával 25,07 százalékra növelte részesedését a társaságban, ezzel továbbra is a vállalat legnagyobb tulajdonosa.

Az igazgatóság szerint ez a bizalom jele

Az Altera Igazgatósága az ajánlat eredményét úgy értékeli, hogy a társaság részvényesei bíznak a Wallis által bemutatott működési tervben és stratégiában, így az Altera a jövőben a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban fektethet be.

Az, hogy a vételi ajánlat során egyetlen részvényt sem ajánlottak fel a befektetők, lehetővé teszi, hogy továbbra is megvalósítható a szükséges szintű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos, hosszútávú tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága - írják.

Az autóipar a magyar tőzsdére megy

A stratégia megvalósításához szükséges tranzakciósorozat következő lépéseként apporttal történő tőkeemelés keretében a Wallis gépjármű kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű négytagú vállalatcsoportja az Altera tulajdonába kerülhet.

Ez nem csak az érintett vállalatok, hanem a magyar tőkepiac szempontjából is mérföldkő, hiszen ez az első olyan tranzakció, mellyel a magyar gazdaság egyik húzóágazata, az autóipar megjelenik a magyar tőzsdén.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás