Friss árfolyamok >>

Csak ennyi volt az egész tőzsdei összeomlás?

2018. okótber 12. 19:11:00 – Eidenpenz József
Ma már emelkednek a tőzsdei árfolyamok az USA-ban, a jó banki gyorsjelentések nyomán. Európában azonban a piros szín volt az úr. Budapest jó formáját hozta, a Mol és a Richter vezették a mezőnyt. A forint szilárd, az eurót 324-nél is jegyezték. Megnyugvás jött Törökországban

(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)
(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)

A szerdai nagy zuhanásból látszólag nem sok maradt, az USA-ban emelkednek a részvényárfolyamok, még ha a kezdeti lelkesedés csökkent is. Az S&P 500 index 0,7, a Nasdaq Composite 1,3, a Dow Jones ipari átlag 0,4 százalékkal emelkedik. Európában a német, francia, brit indexek 0,1-0,2 százalékkal süllyedtek csak, az olasz mutató fél, a spanyol 1,3 százalékos eséssel tűnt ki.

Megkezdődött az amerikai gyorsjelentési szezon, a bankokkal, mint JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup és PNC Financial. “Jó alaphangot adtak a nagy amerikai bankok a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezonnak” – írta az Erste Befektetési hírlevele.

“A JPMorgan szép számokat közölt, az elemzőket is sikerült pozitívan meglepni. A Citigroup jelentése is még jónak mondható, de a Wells Fargo jelentése már kicsit felemás. Összességében azonban nem tűnnek rossznak az eredmények, így optimistán tekinthetnek a befektetők a jelentési szezon további részére is” – írta a KBC Equitas.

324 is volt az euró

Itthon a BUX index 1,2 százalékkal emelkedett, Nyugat-Európával ugyan szembe menve, de a varsói tőzsdemutatóval megegyező mértékben. Prága, Bukarest kissé esett. A vezető papír a Mol volt, 2,2 százalékkal 2966-ra ment fel. Az OTP 0,8 százalékkal 9910-re javított, a Richter 1,6 százalékkal 5200-ra.

További árfolyamok itt láthatók

A negyedik legnagyobb forgalmú részvény a 4iG volt, amely 0,7 százalékkal emelkedett. Az Opus viszont 2,7 százalékkal esett. A forint erősödött, 324,65 az euró péntek késő este, sőt korábban a 324 forintot is súrolta.

Autó itt, autó ott

A Ford eladásai 43 százalékkal visszaestek Kínában, a részvény két százalékkal esik, szorosan a nyomában a General Motors papírja. A csőd szélén egyensúlyozó Sears a múltkori zuhanás után most 26 százalékkal emelkedik.

Oregon állam 13 milliárd dollárnyi “adóhitelt” vont meg a teslától, amit a napenergia támogatására szántak – írta a SeekingAlpha. A SolarCity állítólag duplájára felfújt árakkal operált, hogy több támogatáshoz jusson. A Tesla részvénye éppen stagnál.

Félelem-index

Az olaj most esik, de volt ma pluszban is. Az egyik legfontosabb szervezet tegnap tett közzé jelentést a piacról, erről itt írtunk.

A továbbra is tartó idegességet, óvatosságot jelzi, hogy az emelkedő tőzsdei árak ellenére az S&P 500 indexre kötött üzletek volatilitását mérő VIX index ma is emelkedik, 26,70 az értéke. A közeli határidős VIX pedig 23 pontnál áll. Ezek bőven az átlagon felüli értékek.

Kriptók és törökök

A kriptodevizák is estek valamennyit a részvényindexekkel párhuzamosan, de nem olyan sokat. A bitcoin, amely mostanában meglepően stabil, pár százalékkal van lejjebb az egy héttel korábbinál, 6200-6300 között. Az ether 12 százalékot esett ez idő alatt, a ripple (XRP) 16-ot.

Elengedték a Törökországban fogva tartott amerikai lelkipásztort, a líra erősödött, a török részvények két százalékkal mentek fel.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás