Friss árfolyamok >>

Az égbe ment a Takarék Jelzálogbank, új tulajdonos lehet a Plotinusban

2018. november 30. 11:02:00 – Fellegi Tamás
Délután rendkívüli közgyűlést tart a Takarék Jelzálogbank, ahol fontos bejelentések várhatók. A befektetők mindenesetre megvadultak, második napja veszik limittel a papírt. A Plotinusból teljesen kiszállt Zsiday Viktor, de úgy tudjuk, új, érdemi részesedést birtokló tulajdonos bukkant fel a cégben.

Tegnap 15 százalékkal, ma közel ugyanennyivel emelkedik a Takarék Jelzálogbank papírja 815 forintig, miután a befektetők az árfolyamot erősen befolyásoló bejelentést várnak a ma délután tartandó rendkívüli közgyűléstől.

Takarék Jelzálogbank, széttépték
Takarék Jelzálogbank, széttépték

A másik érdekesség a hazai börzén a Plotinus, ahol tegnap bejelentették, hogy Zsiday Viktor, a cég alapítója és és éveken át rendkívül sikeres működtetője utolsó részvényétől is megvált a társaságban. A lapunk birtokába jutott információk szerint azonban a cégen kívül más vevő is akadt a papírokra: egy új tulajdonos 15 százaléknyi részesedést szerzett a cégben. Kötés ma még nem volt a papírra.

Ami a blue chipeket illet: az OTP fél százalékot gyengül 11 340 forintig, a Richter 0,4 százalékkal van feljebb 5485 forinton, a Telekom minimális mértékben csökken 450,5 forintig.

Az európai piacok ma lefelé indultak, a DAX és a francia CAC-40 egyaránt fél százalékkal csökkennek. Az amerikai kereskedés tegnap visszafogott volt, érdekesség a korábbi húzórészvény, az Amazon esetében mutatkozott: az árfolyam újra elérte a 200 napos mozgóátlagot. Nem csak az adott részvény de talán az egész piac trendje szempontjából döntő lehet, hogy sikerül-e visszakapaszkodni a szint fölé.

Amazon
Amazon

3,02 százalékra csökkent az amerikai 10 éves kötvény hozama, miután kétszer is 3,20 fölött járt. Elképzelhető, hogy az elmúlt két hónap heves részvényeladásaiból származó pénz nem kis hányada a kötvénypiacra áramlott és a vonzó hozam mellett alaposan bevásároltak a befektetők.

Amerikai 10 éves államkötvény hozama, duplacsúcs után újra csökken
Amerikai 10 éves államkötvény hozama, duplacsúcs után újra csökken

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás