Friss árfolyamok >>

Amerikai jegybank: most kavarja, vagy nem kavarja?

2018. július 17. 18:39:00 – Eidenpenz József
Két Fed-vezető is szólt, és a kamatemelés elhalasztásának akár csak a puszta említése is jobb kedvre deríti a tőzsdéket. Legjobban a német részvények emelkedtek, Budapesten viszont elég rendesen estek az árfolyamok. A forint is gyengült kissé. Nagyot zuhant a Netflix.

Akár óriási ralit is indíthatott volna Jerome Powell Fed-elnök ma, amikor azt mondta, hogy szükség esetén készek lassítani a kamatemelési cikluson, ha a recesszió megjelenik. A kamatemelési sorozat ugyanis már régóta nyomasztja a tőzsdéket. Ám azt is hozzátette, hogy egyelőre folytatják.

Egy másik fed-vezető, Neel Kashkari viszont az emelések szüneteltetése mellett szállt síkra. A hangulat mindenesetre jó volt a tőzsdéken, amikor nem Donald Trump szidásával voltak elfoglalva a Putyinnal szemben tanúsított elképesztő engedékenysége miatt, akkor részvényt vásároltak a befektetők.

Este hat körül az S&P 500 amerikai index és a Nasdaq Composite 0,3 százalékos pluszban voltak, a Dow Jones ipari átlag 0,1 százalékos többletet ért el. A német DAX 0,8, a francia CAC 0,2, a brit index 0,3 százalékkal emelkedett.

Megint a Richter volt alul

Budapesten a BUX index másfél százalékos mínuszban zárt, a három nagy cégünk mindegyike lefelé vitte. A Richter 2,3 százalékkal 4680-ra, az OTP 1,7 százalékkal 9970-re, a Mol 1,3 százalékkal 2626-ra süllyedt. Az Opus egy százalékkal emelkedni tudott.

További árfolyamok itt láthatók

Varsó egyébként felment, de Prágában szintén süllyedtek a részvényárak. A forint kissé gyengült, a 323,40 forintos euró 40 fillérrel több a hétfő estihez képest. Erősödött a dollár, kissé tovább süllyedt a rossz passzban levő olaj.

Kevesebb Netflixes

Nyolc százalékos mínuszban van a Netflix a gyorsjelentése után, annak ellenére, hogy a nyereség szépen nőtt. Az előfizetőszám ugyanis elmaradt a felfokozott várakozásoktól. Pedig a Marketwatch által idézett felmérés szerint idén több mint ötmillió újabb előfizető fog hátat fordítani a hagyományos televíziózásnak.

Felfelé tart a bitcoin

A bitcoin sokat emelkedett a napokban, ma is kissé feljebb ment, 6760 dollárra, az ether viszont valamelyest süllyedt.

Egy esetleges recesszió lehetőségéről és ennek hatásáról a nyugdíjmegtakarításokra itt írtunk: Duplaannyit kéne takarékoskodni a nyugdíjra

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás