Friss árfolyamok >>

Részvény / Deviza / Áru

Saját térfelén támadja meg a Teslát az Audi

A Tesla saját fő piacán, a kaliforniai San Francisco-ban mutatták be az Audi új, elektromos prémium autóját. Pár héten belül egy sor elektromos modellt mutatnak be a német autógyárak, bár egy igazán nagy lemaradást még mindig nem sikerült teljesen felszámolniuk. Lassú víz partot mos?

Hárommilliárd euróval nőtt a külföldiek forint elleni spekulációja

Az MNB nem lépett, csak olyan módosításokat csinált, hogy legközelebb majd léphessen – mondták el az MNB sajtótájékoztatóján a monetáris politika eszköztárának átalakítása kapcsán. Ah inflációs előrejelzés nem változott, így lépni sem indokolt. Az infláció a fontos, a forintról nem beszéltek. Egyszerűsödik minden, megszüntetnek eszközöket.

A Richteren nem múlik, hogy több baba szülessen: jön az új termék

Egy Egyesült Királyságban bejegyzett vállalattal kötött megállapodást a Richter, új női termékenységet elősegítő terméket forgalmaznak 2019-től az EU-ban.

Hanyatlanak a Mészáros-cégek

Erős eladói nyomás mutatkozik a Mészáros papírokon, miközben az üres cégek részvényesei azt várják, hogy őket is értékkel töltse meg a nagyvállalkozói csoport. Gyengül az OTP, emelkedik a Mol. Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama.

A Coca-Cola beszáll a marihuána-bizniszbe, nagyot esett az OTP

A kereskedelmi háború megint betett a tőzsdék hangulatának, főleg, hogy a húzóágazatnak számító amerikai technológiai szektort most különösen érintik a hírek. Az Apple, Amazon esik, a Tesla nehézségei ellenére emelkedni tud. A BUX-ot több papír is lehúzta, a forint azonban csak kicsit gyengült.

Eltűnt a forint múlt heti ereje

Visszaesett a forint árfolyama a török kamatemelés előtti szintre, kitart viszont a cseh korona és a zloty ereje. A kínai tőzsdéknek nem tett jót a vámháború durvulásának híre. A hazai börzén az OTP és a Mol gyengélkedik, a Richter és a Telekom viszont emelkedik.

Mészáros Lőrincék újabb nagy bevásárlást jelentettek be

A Mészáros-birodalom egyik ékköve újabb lépést tett a 100 milliárd forint fölötti saját tőke irányába: a tőkeemelési sorozatot folytatva ezúttal búzafeldolgozó üzemet vesznek, 26,7 milliárd forint értékű részvényt adnak érte. Az egyik Mészáros-érdekeltség szerzett tulajdonrészt a másikban.

A dollár volt az oka ma mindennek, visszaesett a forint

Az amerikai makroadatok megrángatták a dollárt, az pedig a részvényeket és az árupiacokat. Az európai papírok emelkedtek, a BUX is kissé, az USA tőzsdéi nem találják az irányt. Szakadnak a fémek és a kakaó, gyengült a forint.

Szárnyakat adott a forintnak a török kamatemelés

A török líra tegnapi megugrása mellett szépen erősödik a hazai valuta is tegnap óta, és a cseh korona is jó formában van. A részvénypiacok is emelkednek világszerte, a hazai börzén a Mol és a Telekom mennek nagyot.

Nagy iPhone, nagy áremelkedés, szenvednek a magyar részvények

Amerikában nagyon jó, Európában vegyes a tőzsdék hangulata. A BUX alig tudott emelkedni, a lengyel társától is elmaradt, a forint viszont nagyot emelkedett. A törököknél csoda történt, nagyot emeltek a kamaton, a líra és a részvények egyszerre száguldanak. Az Apple új termékei hírére valósággal száguld.

A férfi, aki majdnem belehalt a válságba - történetek a gazdasági összeomlás frontvonalából II.

Karim Ullah a gazdasági válság után megtanulta, hogy a pénz önmagában semmit sem ér. Ami tényleg számít: az egészség, a család és a szeretet. A Financial Times megszólaltatta a tíz évvel ezelőtti gazdasági összeomlás főszereplőit és áldozatait, a privátbankár.hu és az mfor.hu pedig megkereste a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő történeteiket elevenítjük fel.

Varsót jobban büntették ma, mint Budapestet

A brüsszeli szavazás nyomán esett a BUX és a forint, de nem nevezhető túl nagynak vagy hevesnek a mozgás. A varsói tőzsdeindex például jobban esett, mint a budapesti. Európában jó, az USA-ban vegyes a hangulat, az amerikai technológiai cégek esnek nagyon. Részben egy új törvény miatt, részben az Apple új telefonjaira várva.

A fizetése kevesebb lett, mint valaha, de megérte - Történetek a gazdasági összeomlás frontvonalából, I.

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ. A Lehman Brothers hirtelen összeomlása egy szemvillanás alatt 25 ezer munkahelyet törölt el, és olyan dominóeffektust indított el a globális pénzpiacokon, mely a legsúlyosabb pénzügyi krízisbe torkollt a nagy gazdasági világválság óta. De sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Mi köze a Sargentini-jelentésnek a magyar gazdasághoz? Megütötték a forintot és a tőzsdét

A forint hirtelen gyengült, a magyar részvényeket is adni kezdték, amikor az EP kétharmaddal elfogadta a Sargentini-jelentést. Egy olyan országnak, amely ilyen mennyiségben húzza be Brüsszel pénzét, nem jó hír, ha rásütik a bélyeget.

Erős kamatemelés várható, de az amerikai részvények tovább drágulhatnak

Optimista az Equilor Befektetési Zrt. az amerikai piacot illetően, miközben arra számít, hogy az amerikai alapkamat két éves távon akár 3 százalék fölé is növekedhet.

Új fogamzásgátlót hoz a magyar piacra is a Richter

A Richter egy fejlesztés alatt álló fogamzásgátló értékesítésére kötött megállapodást, amelyről már megvannak az első biztató eredmények.

Tavaly volt a könnyű meggazdagodás ideje, de aki beragadt, megjárta

Egy éve gyorsult fel a kriptodevizák iránti őrület: áruk egyre gyorsabban emelkedett, egyre többen hitték el, hogy ez a jövő fizetési és befektetési eszköze, sokan alig várták, hogy jöjjön egy kis korrekció, ahol beszállhatnak. Nos, ez idén eljött, de aki beszállt, azóta elbukta pénze nagy részét. Itt a kijózanodás.

Brüsszel volt? Csúnyán elintézték ma a BUX-ot

Kezdetben nem volt túl jó a hangulat a részvénypiacokon ma, amiben komoly szerepe lehetett annak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború megint eszkalálódni látszik. Később javult a helyzet, főleg Amerikában, de a magyar BUX-ot csúnyán elintézték.

Erősödik a forint, felpattant a Tesla

A múlt heti gyengülést immár teljesen ledolgozta a hazai valuta, elmúlt az argentin és török hatás. Felkeltette a befektetők figyelmét az egy hónap alatt 30 százalékot eső Tesla, tegnap 8 százalékot emelkedett. Esik a Mol, bár van honnan, nagyot ment múlt héten.

Felfüggesztették a magyarok bitcoin-papírját, a Mol húzta le a BUX-ot

Adócsökkentés 2.0 néven új amerikai adócsomag jöhet, amely újabb könnyebbséget jelenthet az amerikai vállalatoknak. Ez a vámháború fenyegetését is háttérbe szorította mára, és kedvező tőzsdei klímát okozott. Budapesten vegyes volt a hangulat. Felfüggesztették az európai bitcoin– és ether-ETN-eket, de csak Amerikában.