Friss árfolyamok >>

Részvény / Deviza / Áru

Trump lehőbörögte a dollár árfolyamát

Az amerikai elnök szerint mindenki manipulál, hogy erősítsék a dollárt, sőt, még a jegybankjának is beszólt, pedig Amerikában eddig nagyon komolyan vették a jegybanki függetlenséget. Mindenesetre a dollár gyengült, a forint pedig kicsit megkapaszkodott a tegnapi összeomlás után. Szépet emelkedett a Mol, kisebbet gyengült az OTP és a Richter.

Megint összeomlott a forint, az angol font is zuhan

Ijesztően nagyot zuhant a forint, a helyzet rosszabb, mint gondoltuk. Az angol font esése viszont helyénvaló, legalábbis amíg többet ér, mint egy euró. Kissé visszaesik a Richter a tegnapi nagy pattanás után, gyengélkednek a Mészáros-papírok.

Feltámadt poraiból a Richter, begyorsult a forintesés

A Richter, amely már nagyon sokat esett az utóbbi hónapokban, ma végre erős életjeleket adott, még a BUX-ot is magával húzta. A nyugati tőzsdéken esnek az árak, főleg a vámháború a mumus. Az euró ma majdnem három forinttal lett drágább. Putyin kavarta meg az amerikai kötvénypiacot.

Gyengül a forint, tömik a Richtert

Teljesen elakadt a forint hó eleji összeomlását követő gyógyulása, pedig nagyon alulértékelt. A Richterben pánikszerű eladások mutatkoznak, a Mol erősödik. A Konzum esik, miközben az üres Est Media spekulációja köti le a gyors nyereségre vágyókat.

Mi a közös a Richterben és az Opusban?

Enyhén gyengülő forint és BUX index, szépen emelkedő európai tőzsdék, tétovázás után felfelé induló New York. Főleg a gyengülő eurónak, az USA-ban a nagy számban ömlő gyorsjelentéseknek örültek a befektetők. Az olaj esése megállt, a bitcoin tartani tudta emelkedését.

Fél óra alatt tíz százalékot ugrott a bitcoin, mi lehet mögötte?

A bitcoin ára gyakran ugrik meg hirtelen és jól látható ok nélkül, most is ez történt. Mindig reménykednek a kriptodeviza-hívők, hogy ez már a fordulat, de az idén egyelőre csalódniuk kellett. Hírekből van bőven, új ETF indulhat, sok guru nyilatkozott pro és kontra, az amerikai Kongresszus pedig megint kripto-meghallgatást tart.

Az olaj után az arany ára is beszakadt

Először az olaj, majd az arany kezdett meredek zuhanásba, miközben az amerikai részvények csúcsokat döntenek. Itthon a Richter zuhan szakadatlanul, a Mol emelkedik. Közel limittel esik a semmit nem érő Est Media.

Iráni olajimport: ki rezel be Trumptól?

Miután Donald Trump kivonta az Amerikai Egyesült Államokat az Iránnal kötött hathatalmi egyezményből, meg is kezdi az Irán elleni szankciókat, köztük az iráni olajeladásokra vonatkozókat. Igen ám, de miután a többiek nem mondták fel az egyezményt, kérdés, kit kényszerít Trump szankciója, és kit nem?

Amerikai jegybank: most kavarja, vagy nem kavarja?

Két Fed-vezető is szólt, és a kamatemelés elhalasztásának akár csak a puszta említése is jobb kedvre deríti a tőzsdéket. Legjobban a német részvények emelkedtek, Budapesten viszont elég rendesen estek az árfolyamok. A forint is gyengült kissé. Nagyot zuhant a Netflix.

Megemlegeti a forint Trump háborúját?

Trump kereskedelmi háborújának ott lehetnek áldozatai, ahol nem számítanának rá.

Összeomlott az olajár, zuhannak a Mészáros-papírok

Az eddig indokolatlanul magas olajár hirtelen 5 százalékot zuhant, kezd hatni a túlkínálat. Nem folytatta a forint a tegnapi erősödést, a török líra újra gyenge. Esik a Konzum és az Opus, a nagyok közül a Mol gyengélkedik. 148 forinton a 0 forintot érő Est Media, várják a messiást, aki milliárdokat ajándékoz a részvényeseknek.

Belefásulunk a kereskedelmi háborúval való ijesztgetésbe?

Szerény csökkenéssel zártak a tőzsdék az Atlanti-óceán mindkét partján, miközben tartott az amerikai és orosz elnökök csúcstalálkozója.

Duplaannyit kéne takarékoskodni a nyugdíjra

A nyugdíjalapok menedzserei nagy tévedésben vannak, amikor azt feltételezik, hogy hét százalékos átlagos hozamra tehetnek majd szert. A társadalmak elöregedése ezt négy százalékra csökkentheti. Ez azzal járhat, hogy az embereknek több mint dupla annyit kéne félretenniük nyugdíjas éveikre, mint eddig. Tont a helyzeten, ha jön a következő recesszió.

Erősödik a forint, esnek a Mészáros-részvények

A két héttel ezelőtti összeomlás óta új csúcsra ért a forint. Esik a Mol, emelkedik a Telekom, gyengélkedik a Konzum és az Appeninn, fújják az Est Media lufit.

Trump meghökkentő beszólására druszája reagált frappánsan

Donald Trump európai körútja bővelkedett kínos eseményekben, melyeket az elnök diplomáciainak finoman szólva sem mondható kijelentései okoztak. Kapott Németország, kapott Theresa May, és végül maga az Európai Unió is, utóbbira Donald Tusk adott igen frappáns választ.

Ez is bekövetkezik: az USA megelőzi a Szovjetuniót

Az Egyesült Államok jövőre újból a világ vezető olajtermelőjévé válhat, miután a hetvenes évek közepén a Szovjetunió vette át az elsőséget.

Szokjunk hozzá a gyengébb forinthoz - mi lett a nagy összeomlásból?

A jegybank 3 százalékos célja alá eshet vissza az infláció már rövid távon, és 2019 végéig e szint alatt is maradhat - írja friss elemzésében az OTP Elemzési Központ. A szakértők szerint az euró árfolyama a 315-325 forintos sávban állapodhat meg; bár lehetnek időszakok, amikor újabb csúcsokat dönt az árfolyam, a befektetők az első hullám után elkezdenek különbséget tenni a feltörekvő országok között. A gazdaságpolitikában van irányváltás, a jegybank is igazított a hozzáállásán, de nem fognak rohanni a kamatemeléssel.

Esik az olajár, gyengül az arany

A forint alapvetően gyenge, a Mol esik, az OTP erősödik. Nagyot emelkedtek az amerikai részvények, töretlen az emelkedő trend, Ázsia is erős.

Szokatlan volt ma a részvények mezőnye a pesti tőzsdén

Bár a befektetők továbbra is idegesek a kereskedelmi háború miatt, biztató jeleket találtak, így szépen magukhoz tértek a részvénypiacok. Pesten nem a szokásos papírok adták a forgalom nagyját, a BUX index azonban szépen emelkedett. A forint is erősebb lett, pedig a török líra még nagyobb gödörbe került.

Beszakadt az olajár, de mi van a forinttal?

Hirtelen 7 százalékkal zuhant az olajár, mielőtt kissé korrigált. A forint ma is gyengén kezd, emelkedik a Mol, az OTP és a Telekom, esik a Waberers és a Konzum, szárnyal viszont az TJB-re keresztelt FHB. Amerika tegnap esett, ma nagyot raliztak a kínai tőzsdék.