Friss árfolyamok >>

Részvény / Deviza / Áru

Lehangoló jóslat jelent meg a Tesláról

Rájárt a rúd az utóbbi hetekben a Teslára, amelyet a Morgan Stanley most megjelent elemzése tetézett be. A bankház szerint a legrosszabb forgatókönyv alapján 10 dollárig zuhanhat az elektromos autókat gyártó cég részvénye.

327 felett az euró, pedig most nyugodtak a tőzsdék

Öt dolog, amit nem árt ma tudni. A tőzsdék megnyugodtak a tegnapi esés után, mivel az amerikai illetékesek 90 napos felfüggesztést helyeztek kilátásba a Huawei-bojkottban. A BUX stagnál, a forint viszont ütemesen tovább gyengül, 327 fölé ment az euró. A csipgyártók után az amerikai kiskereskedelem és távközlés is felbolydult.

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

A Huawei-ügy után miért esik az Apple is?

Az amerikai technológiai szektor vezeti az áreséseket hétfőn a Huawei-ügy után. A Google-részvényeknél nagyobb mínuszban vannak az amerikai chipgyártók, és az Apple is feliratkozott a vesztesek sorába. Benézett 200 alá a Tesla, gyenge a forint.

Trump rémálma jön el, ha elszámította magát

Lehet, hogy visszaüt Trump vámemelése, és végül az USA-ban okoz mindez inflációt? Miért éppen a Huawei kerülhetett az amerikai kormány célkeresztjébe? Hogyan hatna egy vámemelés az autóiparra, és mit érezne ebből Magyarország? Többek között erről is beszélt a Trend FM műsorában hétfőn reggel a Privátbankár és az mfor.hu szakírója.

Kereskedelmi háború, EP-választások, OECD-jelentés – ezek a hét slágertémai

Az amerikaiak és kínaiak közötti adok-kapok mellett a vasárnapi európai parlamenti választások lehetnek piacmozgató tényezők a héten, de a menüt színesítheti az OECD kiadványa, amely egyebek mellett a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését is frissítheti.

Egy újabb nehéz hét zárása – 7 dolog, amire pénteken figyelni érdemes

Nincs új a nap alatt, a vállalati gyorsjelentések és a makrogazdasági adatok legfeljebb csak változatossá tudják tenni a pénteki befektetői menüt, amelynek fő fogása ugyanis változatlanul az USA és Kína közötti kereskedelmi háború.

Minden arannyá válik Mészáros Lőrinc kezei alatt: 1700 százalékos növekedés egy év alatt

Egyetlen év alatt 1717 százalékkal nőtt a 4iG Nyrt üzleti eredménye, miután Mészáros Lőrinc köréhez került a cég. A tőzsdei árfolyam 19-szeresére emelkedett.

A netes értékesítés dobott a világ legnagyobb üzletláncán

A várakozásokat meghaladó eredményeket közölt a Walmart csütörtökön, meglepetésre ráadásul nem a fizikai boltok, hanem az online értékesítés felfutása lökte meg a számokat.

USA-kínai vámháború: ezt várják az ázsiai részvénybefektetők

A kínai-amerikai vámvita még jó sokáig elhúzódhat a Fidelity ázsiai portfólió-menedzserei szerint, a két kormány között még több adok-kapok lesz. Ennek ellenére az árfolyam-kilengéseket alapvetően inkább vételi lehetőségként értékelik a vagyonkezelők.

Trump tűzszünet kötött Európával, de tovább harcol Kínával

A piacokon továbbra is a kereskedelmi háború, és az azzal kapcsolatos információk azok, amelyek leginkább meghatározzák a befektetők hangulatát. Az elmúlt 24 órában volt jó és rossz hír egyaránt. Úgy tűnik az USA a Kína elleni harcot szeretné most végig vinni, és nem akar újabb frontot nyitni a kereskedelmi háborúban.

Tovább rabolhatja a befektetői szíveket az Alibaba

Végre egy hír ugyanis Kínából, ami nem az amerikaiakkal folytatott kereskedelmi háborúval kapcsolatos: az ázsiai ország internetes kiskereskedelmi portálja az idei év első negyedében is folytatta brutális növekedését, bevétele, de ami a befektetőket érthetően jobban érdekli, az egy részvényre jutó eredménye egyaránt másfélszer lett nagyobb az előző év azonos időszakáénál.

Trump megszólalt, de Kína mástól szárnyal – hat dolog, amit ma tudni érdemes

A tőzsdéken ma stagnálás vagy szerény csökkenés a jellemző, de Budapesten emelkedés van, három papírnak is köszönhetően. A Richter végre emelkedik, annak ellenére, hogy célárcsökkentések érkeztek rá. Az euró/forint megint a 325-ös határt ostromolja. Kínában a rossz hír jó hír lett.

Az Uber az IPO-k állatorvosi lova, vagy ez lesz a Facebook kettő?

Az Uber nyilvános részvénykibocsátását két nap meredek zuhanás követte, a befektetők egy része a fő szervező befektetési bankot hibáztatja. Az utóbbi negyed évszázad legnagyobb bukása volt eddig az akció. De nyilván pechjük is volt, mivel a vámvita éppen a tőzsdei bevezetésre durvult el.

Álmainkban Amerika visszainteget – nézzük azonban a mai valóságot!

Az USA és Kína között egyre hevesebb kereskedelmi háború mellett csak az Apple és a Bayer bírságai, a lassan lecsengő vállalati gyorsjelentések és az OTP-, valamint a Richter-részvények növekvő, illetve csökkenő célárai tudják a befektetők figyelmét felkelteni

Újabb Bitcoin-lufi fújódik?

Ez ugrik be annak láttán, hogy a legismertebb kriptopénz árfolyama csaknem féléves oldalazást követően március végén elkezdett felfelé araszolgatni, hogy aztán a múlt héten kilőjön, s 7600 dolláros vasárnapi jegyzése több mint a duplája legyen a másfél hónappal korábbinak.

Trump vs. Kína feat. Orbán Viktor – csipetnyi palládiummal fűszerezve

Mi lehet Kína ellenlépése az amerikai vámtételek emelésére? Taktikus-e a magyar kormányfő részéről a két nagyhatalom közötti kereskedelmi háború eszkalálódása közepette megejteni a régóta esedékes találkozót Donald Trumppal? Túl vagyunk a hazai blue chipek gyorsjelentésein, mi olvasható ki ezekből? A legdrágább nemesfém, ami már nem az arany, melyik is ez? Ezek foglalkoztatták szakértőnket hétfő reggel.

Milyen kereskedési felületek érhetők el a Random Capitalnál?

A Random Capitalnál minden egyes munkatárs azon dolgozik nap mint nap, hogy valamennyi ügyfél számára biztosítani tudja a tőkepiacokon való lehető leggyorsabb és legegyszerűbb kereskedést. A használt rendszerek, mint például a Randi, a Netboon és a Mobil broker egyaránt bármiféle gond nélkül kezelhető, és egyúttal megbízható szoftverek, amiknek a használatával akár Ön is kényelmesen kereskedhet.

Trump tovább háborúzik, viharfelhők a Richter felett

Továbbra is a kereskedelmi háborúról érkező információk határozhatják meg a piaci mozgásokat. Egyelőre borús a kép, miután nem hozott megállapodást a legutóbbi amerikai-kínai tárgyalás, Trump pedig újabb vámokat vetett ki pénteken.

Uber alles?

Végül a 44-50 dollár közötti sáv alacsonyabb széléhez közel, 45 dolláron lehetett jegyezni az Uber részvényeit, aminek köszönhetően a cég 8,1 milliárd dollárt zsákolt be a péntek délutáni New York-i tőzsdei debütálása előtt – ez a Facebook börzére 2012-es lépése óta a legnagyobb nyilvános részvénykibocsátás, s az amerikai tőzsdetörténelem tíz legnagyobb IPO-jának egyike.