Friss árfolyamok >>

Néhány nap múlva nem fogadják el ezt a pénzt a boltokban

2018. okótber 17. 12:54:00
Novembertől már csak az új ezresekkel fizethetünk.

Az új ezresre egy holló is került, ami a bankjegyet mozgatva szívárványszínben játszik
Így néz ki az új ezres

Már csak két hétig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi – 2017 előtt kibocsátott – 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat – közölte az MNB.

November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, és ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi címleteket.

20 évig beváltható

A be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

Az MNB felhívja minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét, hogy – akik eddig még nem tették meg – haladéktalanul készítsék fel berendezéseiket az új 1000 forintosok elfogadására.

Gyanús vagy lejárt pénzt kaptam a boltban – mihez kezdjek most?

A több, forgalomban lévő bankjegytípusba könnyű belezavarodni, ami a lakosságnak kellemetlenségeket, míg a pénzhamisítóknak kedvező terepet jelenthet, ezért nemrég összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Itt >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás