Friss árfolyamok >>

Az MKB 15 fiókját zárja be

2018. okótber 2. 10:25:00
Az MKB Bank Zrt. a pénzintézet költséghatékonyságának javítása valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében áttekintette országos fiókhálózatának működési tapasztalatait és döntést hozott annak optimalizálásáról

Az optimalizáció keretében az MKB Bank két ütemben, 15 bankfiókot szüntet meg a következő időszakban, áll a társaság közleményében.

2018. október 31-i hatállyal megszüntetésre kerül a Váci Bankfiók (2600 Vác, Március 15. tér 23.), a Solymári Bankfiók (2083 Solymár, Terstyánszky u. 68.), az Allee Bankfiók (1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 6-10.), a Tatai Bankfiók (2890 Tata, Ady Endre u. 18.), a Kalocsai Bankfiók (6300 Kalocsa, Hunyadi J. u. 47-49.), a Szeged Árkád Bankfiók (6724 Szeged, Londoni körút 3.).

2018. november 30-i hatállyal kerül megszüntetésre a Westend Bankfiók (1062 Budapest, Váci út 1-3.), a Türr István Utcai Bankfiók (1052 Budapest, Türr István u. 9.), a Balatonfüredi Bankfiók (8230 Balatonfüred, Kossuth u. 9.), az Esztergomi Bankfiók (2500 Esztergom, Bajcsy Zs. u. 17.), a Keszthelyi Bankfiók (8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 23.), a Balassagyarmati Bankfiók (2660 Balassagyarmat, Kossuth Lajos u. 4-6.), a Hatvani Bankfiók (3000 Hatvan, Kossuth tér 4.), a Kazincbarcikai Bankfiók (3700 Kazincbarcika, Egressy Béni út 1/C.) és az Orosházi bankfiók (5900 Orosháza, Könd u. 38.).

A bank közleménye szerint a felsorolt bankfiókok a megszüntetés időpontjáig valamennyi szolgáltatásukat biztosítják, áll a pénzintézet közleményében. Mint közölték, a már jelenleg is széleskörű és a jövőben tovább bővülő online ügyintézési lehetőségeinken túl a fenti bankfiókokban számlát vezető ügyfeleknek a jövőben, bankfiók-hálózat többi egységében van lehetősége a személyes ügyintézésre.

Vélhetőleg a budapesti fiókok bezárása kevésbé érinti az ügyfeleket, hiszen továbbra is sok helyen fel tudják keresni a pénzintézetet. Ugyanakkor az figyelemre méltó, hogy egy időben a bankok is erősen preferálták a plázákban történő fiók nyitást, ezzel szemben az MKB most ilyen egységeket - Allé, Westendben - is bezár. A bank híradása alapján egyébkként lesznek olyan ügyfelek, akik kifejezetten rosszul járnak, ha a fióki ügyintézést preferálják. Kalocsán például nem marad fiók, így az ottani ügyfeleknek Paksig kell utazniuk, a legközelebbi MKB Bankhoz. Nem járnak sokkal jobban azok sem, akik Tatán látogatták gyakran az MKB-t, hiszen a jövőben Tatabányára kell majd átjárniuk. Hasonló a helyzet Solymár, Balatonfüred, Esztergom, Keszthely, Balasssagyarmat, Hatvan, Kazincbarcika és Orosháza esetében is, hiszen ezeken a településeken szintén csak egy egysége volt a MKB-nak.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az elektronikus bankolás előretörésével általános trend, hogy egyre kevesebben veszik igénybe a fióki szolgáltatásokat. Emiatt pedig az utóbbi időszakban számos pénzintézet döntött a fiókhálózat racionalizálása mellett.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás