Friss árfolyamok >>

Pénzügyi szektor

Otthon lapul még valahol Bartók-ezres, Ady-ötszázas? Nagyon siessen, ha beváltaná!

20 éve vonták ki ezeket a bankjegyeket a forgalomból, a beváltási határidő a végéhez közeledik.

Dolgozóinak ötödét kirúgja a német nagybank

Ez 18 ezer embert jelent a Deutsche Banknál.

Ha nem lenne illeték, akkor is drága lenne a bankolás?

Egyebek mellett ez is kiderült a Magyar Nemzeti Bank ma publikált pénzforgalmi jelentésének elemzésének ismertetésekor. Az MNB szerint nemzetközi összehasonlításban a hazai pénzforgalmi szolgáltatások drágák és a magyar bankok árazásában több kedvezőtlen sajátosság is fellelhető.

Ideiglenesen távozott az IMF éléről Orbán korábbi mumusa

Christine Lagarde az EKB-elnöki jelölése miatt lépett most hátra egyet.

Váratlan pofont kapott a magyar bankrendszer

Minden jól megy a magyar bankszektorban, sikerült leépíteni a kockázatok jó részét, a működési környezet is kedvező - csupa pozitív dologgal indokolja a Moody's hitelminősítő, hogy miért rontotta a magyar bankok osztályzatának kilátását. A devizabetétek magas arányában kockázatot lát a hitelminősítő. Nemrég a gyenge hatékonyság miatt itthonról kapott kritikát a magyar bankszektor.

20 ezer alkalmazottnak készül felmondani a Deutsche Bank

Legalábbis a Wall Street Journal így tudja. A pénzintézet egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Megbírságolták a MagNet Bankot

Több hiányosságot is talált az MNB.

Adategyeztetés kitolása: nem felhőtlen a bankok öröme

Merthogy hiába kaptak a kértnél is hosszabb, négyhavi haladékot arra, hogy azonosítsák az azzal még adós mintegy egymillió ügyfelüket, az az új kötelezettség, miszerint a törvény hatályba lépésétől számított harmadik munkanap végéig, azaz e hét péntek délutánig értesíteniük kell a még érintett ügyfeleket, rendkívüli terhet ró rájuk.

Másfél éve nem volt ilyen erős a bitcoin

12 ezer dollár fölé izmosodott a kriptó árfolyama.

Vészesen fogy az idő – még sokaknak kell adatot egyeztetnie a bankjukkal

Az ügyfélazonosítást 2019. június 26-áig azon ügyfeleknek kell végrehajtaniuk, akiknek az elmúlt hónapokban a bankok már küldtek erre figyelemfelhívást - jellemzően több csatornán és több alkalommal is – írja a Bankszövetség közleményében.

Áll az alku? Csányiék a szomszédban vennének bankot

Az OTP Bank és az Apollo amerikai befektetési alap tett ajánlatot a harmadik legnagyobb szlovén bank, az Abanka megvásárlására.

Nem vigyázott eléggé a Provident az ügyfeleire? Büntetett a jegybank

Ötvenmillió forintnyi bírságot szabott ki a Provident Pénzügyi Zrt.-re a jegybank.

Uniós zöld lámpa az értékpapír-tokenek előtt?

Vannak, akik azt jósolják, hogy a könnyedén programozható értékpapírtoken-kibocsátás hamarosan komoly vetélytársa lehet a klasszikus értékpapír-kibocsátásnak.

Ősszel új szereplők forgatják fel a magyar fizetési piacot

Szeptembertől indul a nyílt bankolás – új szereplők és megoldások fognak megjelenni, melyek felforgathatják a magyar fizetési piacot. Berkes Tibort, a Mastercard üzletfejlesztési vezetőjét kérdeztük a nyílt bankolás várható hatásairól, és arról, hogyan készül erre piacvezető fizetéstechnológiai cégként a Mastercard.

Nagyot csúszik a fizetési forradalom - idén már nem lesz azonnali átutalás

Bár egészen az utolsó időszakig ragaszkodott a július 1-jei bevezetéshez az MNB, nem sikerült tartani a feszített tempót: mivel több bank sem készült el időre a fejlesztésekkel és teszteléssel, jelentős csúszással, csak jövő márciusban indul el az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Éles próbaüzem indul, amiben az első két hónapban önkéntes lesz a részvétel, utána viszont kötelező.

Mintha egy svájci bicska lenne az okostelefonban

Az okostelefonok és letölthető appok átrendezték a felhasználók hétköznapi életét. Legyen szó nemzetközi vagy belföldi bankolásról, fizetési szokásokról, vagy akár a hétköznapi életről és fogyasztásról, egyszerűen megkerülhetetlenek. Az appok hatásáról és új, okos pénzügyi rendszerekről adtak elő a meghívott szakemberek a harmadik UNIQA Money Lounge rendezvényen rekordszámú vendég előtt.

Hónapokat csúszhat a fizetési forradalom Magyarországon

Az utóbbi időben több magas szintű vezető, így a pénzügyminiszter és a legnagyobb bank elnök-vezérigazgatója is megszólalt az azonnali fizetési projekt témájában. Mindketten, igen bölcsen, a rendszerbiztonságot helyezték előtérbe a tervezett határidőben való bevezetéssel szemben, ami pedig a mára kialakult fejlesztési helyzetet figyelembe véve csakis további teszteléssel érhető el. Vendégszerzőnk, Czímer József cikke.

20 milliárd dollárnyi részvénnyel rúghatja be a hongkongi tőzsde ajtaját az Alibaba

Sajtóértesülések szerint ez valamikor a második félévben történhet meg.

Irreálisan magas kamatot ígért a cég – ugye ennek már senki nem dől be?

Eltiltotta a tevékenységétől az MNB a betétekkel is foglalkozó társaságot.