Friss árfolyamok >>

Pénzügyi szektor

Egyesülhet a BB, az MKB és a Takarékbank?

Továbbra is napirenden lehet az MKB Bankból, a Budapest Bankból (BB) és a Takarékbankból létrehozandó szuperbank ötlete.

Büntetett a jegybank: megszegte egy takarékszövetkezet a szabályokat

A Magyar Nemzeti Bank hétmillió forintra bírságolta a Nyugat Takarék Szövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt.

Az MNB 30 nappal meghosszabbította az NHB betétkifizetéseinek korlátozását

Van még mit tenni a likviditás biztosítása érdekében, ezért marad a 7 milliós limit a betétek kifizetésénél.

77 milliárd forintnyi kárt okoztak tavaly az adócsalók

A NAV az összeg 60 százalékát tudta visszaszerezni.

Korunk egyik legnagyobb találmánya, mégsem tudunk mit kezdeni vele

A vállalatvezetők többsége szerint a blockchain technológia üzleti felhasználása egyértelműen versenyelőnyt jelent, azonban mindössze harmaduk kezdte el alkalmazását, sokan még csak keresik a technológia alkalmazásának lehetőségeit. A régióban a blockchain felhasználása elsősorban a digitális rögzítésre és fizetési megoldásokra korlátozódik, de már készülőben van a digitális azonosítás és ellátási lánc nyomon követhetőségének kialakítása is.

4 év alatt több mint hétszáz bankfiók tűnt el az országból

Egyre kevesebb ügyfél akar személyesen intézkedni.

Ők kezelték a pénzed? Az MNB-nél teljesen betelt a pohár, feljelentést is tettek

Engedély nélkül kezelte az ügyfelek pénzét az Y-Gen Financial Kft. Az ügy kapcsán a jegybank már 2017-ben figyelmeztette a fogyasztókat, büntetőfeljelentést tett, illetve az adatvédelmi hatóság eljárását is kezdeményezte. Most pénzbírság és büntetőfeljelentés lett a vége.

Mostantól névetelenül is feljelenthetik egymást a banki dolgozók

Az MNB oldalán lehet megtenni az anonim bejelentést.

Évtizedekkel ezelőtt megoldották a bankok egyik legnagyobb dilemmáját?

Globális tendencia, hogy a bankok bezárják a fiókjaikat - az elmúlt 10 évben az USA-ban 10 ezer kirendeltséget szüntettek meg. A fiókhálózat a legköltségesebb értékesítési csatorna, de az ügyfelek jelentős része igényli a személyes kontaktust - mit tehetnek a pénzintézetek? A McKinsey tippjei mellett érdemes megnézni egy évtizedekkel ezelőtti jó példát is. A Privátbankár.hu állandó szakértője, Czímer József írása.

Már el sem fogadják a készpénzt, annyira ósdi - kicsúszhat a kontroll a kommunisták kezéből?

Kínában olyan elképesztő tempóban terjed a mobilfizetés, hogy a készpénz egyre inkább elavult fizetési módszerré kezd válni - a kínai központi bank azokra a kereskedőkre vadászik, akik már nem hajlandóak bankjegyeket elfogadni. Ez ugyanis egyelőre illegális, a mobilfizetési szolgáltatók pedig akkorára nőttek, hogy az már kényelmetlen a kommunista államvezetés számára - igyekeznek is kordában tartani őket.

Gond volt a reklámokkal – megbírságolták a Raiffeisent

Nem jó összeggel mutatták be a kölcsönöket.

Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja: kik vezetik itt számlájukat?

Mától kezdve nem lehet 7 millió forintnál nagyobb összeget kivenni az NHB Banktól, és új betéteket sem lehet betenni. Likviditási problémák merültek fel, felügyeleti biztost rendeltek ki és egy napra be is zártak. Az NHB Bank Matolcsy unokatestvérének cége, a jegybankelnök fiának pedig van olyan cége, amelyik kizárólag itt vezetett számlát nemrég. Ezzel együtt meglepően kevés magánszemély és cég érintett.

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

A július 1-jén elrajtoló magyarországi azonnali fizetési rendszer komplexebb lesz, mint a világ bármelyik hasonló megoldása - persze azért máshol sem tétlenkednek, folyamatosan születnek az újabb és újabb, innovatív banki szolgáltatások. A világ egyik legjelentősebb Fintech-rendezvénye, a londoni FintechConnect kiállítás és konferencia nyomán járjuk körül a folyamatokat.

Mennyire etikusak a bankok? Vizsgálódott és büntettett az MNB

Kisebb hiányosságokat tárt fel a fair banki előírások betartására vonatkozó vizsgálat során az MNB.

Nagy fordulatot hozhat 2019 a devizahitelesek ügyében

Újra előveszi a Kúria a devizahiteles pereket.

Hibák egész sorát találták a hitelközvetítőnél

A Magyar Nemzeti Bank 17 millió forintra bírságolta a Hitelcentrum Szolgáltató Kft.-t.

Oroszországból költözik Budapestre a Nemzetközi Beruházási Bank

A pénzintézetnek kilenc tagja van: Oroszország, Bulgária és Magyarország mellett Románia, Szlovákia, Kuba, Csehország, Mongólia és Vietnam.

2020-ra új nagybank születik Magyarországon

2020-ra több lépcsőben összevonják a megmaradt takarékokat és a Takarék Kereskedelmi Bankot, hozzácsapják a Takarékbank hitel- és betétállományát, és egy olyan bankot indítanak, amivel a lakossági és a vállalati piac 10 százalékát vinnék el. A Jelzálogbank marad a tőzsdén, a részjegyeseknek meghagynak egy szövetkezetet, ami közösségi modellben működik majd tovább.

Pénzváltók akadtak fent az MNB vizsgálatán

Több hiányosságot is talált az MNB, 28,5 millió forint bírság lett a vége.

Itt a vége: újabb széfszolgáltatót tiltottak el

A Magyar Nemzeti Bank már nem először ellenőrzi a széfszolgáltatókat.