Friss árfolyamok >>

Pénzügyi szektor

Itt vannak a részletek az OTP iPhone-os mobilfizetéséről

Az OTP Bank mintegy 300 ezer ügyfele fizethet mától a mobiljával, ennyien rendelkeznek ugyanis 6-os, vagy annál modernebb verziójú iPhone-készülékkel.

Vizsgálódik a jegybank – nincs minden rendben a virtuális banknál?

A fintech-startup VirPay-hez felügyeleti biztost rendeltek ki.

Gigabírságot kaptak a csaló bankok

Az Európai Unió öt nagy bankra - a Barclays, a Citigroup, a JP Morgan, a Royal Bank of Scotland, valamint a japán MUFG Bank - szabott ki több mint 1 milliárd eurós (mintegy 320 milliárd forint) bírságot az unió trösztellenes szabályainak megszegése miatt - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Több lábra áll a Fundamenta

Beszáll az állampapír-közvetítésbe, a napelem-bizniszbe és az ingatlanközvetítésbe – így reagál a lakástakarékpénztári megtakarításokra addig biztosított állami támogatás tavaly október közepi eltörlésére.

Remekeltek a nyugdíjpénztárak az év elején

Jól teljesítettek az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárak az első negyedévben, kiugró volt a vagyongyarapodás a pénztáraknál.

Visszavonták az egyik alapkezelő engedélyét

Az MNB még bírságot is kiszabott B. Attilára, az alapkezelő volt vezérigazgatójára.

Vizsgálódott az MNB a Quantisnál: felfüggesztették a Novis termékeit

Nem közvetítheti a Quantis Consulting a szlovákiai társaság biztosításait. Nem ez volt az első eset, hogy intézkedett az MNB.

Komoly bírság várhat 7 nagybankra

A devizapiacot befolyásoló spekulációk miatt járhat a büntetés.

Megszűnik az Aegon Lakástakarék, az Erste veszi át

Az érintett kliensek adataik átadása előtt 60 nappal kapnak tájékoztatást az őket, illetve a szerződéseiket érintő változásokról. A portfolióátruházásról csütörtökön aláírt megállapodás még hatósági jóváhagyásra vár, ám az Erste már mától újraindítja az előtakarékossági termékei értékesítését.

A kertek alatt újabb hitelválság lopakodik? Veszélyekre figyelmeztet a Fed

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfőn nyomatékosította a figyelmeztetését, miszerint veszélyesek a kockázatos hitelfelvételek, és a legrosszabb hitelminősítéssel rendelkező cégek azok, melyek egyre több adósságot vállalnak. De vajon kezd ezzel valamit az intézmény?

Már látszódik a bespájzolás eredménye az Ersténél

Hitelállományát, működési bevételeit és az eredményét ugyanis egyaránt a piaci átlagnál jobban növelte az első negyedévben.

Egy lépéssel közelebb az univerzális Takarékbankhoz

Mától 7 megye és Budapest 139 fiókja már az új banké, s októberig a többiek is csatlakoznak.

Megbüntette a HOLD Alapkezelőt az MNB

22 millió forint bírság lett a vizsgálat vége.

Szépen keres az állam az Erste Bankon

Az Erste Bank idén a tavalyi osztalék felét, 20 milliárd forintot fizet tulajdonosainak. Újabb 5 évre megválasztották bank elnök-vezérigazgatójának Jelasity Radovánt.

Csökkenti a bankközi díjakat a Visa és a Mastercard

A két legnagyobb kártyaszolgáltatónak kötelező lépni.

Nagy fordítás a Takarék Csoportnál

Aminek eredményeként csaknem 12 milliárd forintra gyarapította aggregált, adózás előtti eredményét az elmúlt évben az előzetes, nem auditált adatok szerint.

Mégsem egyesül a két német nagybank

Eredménytelenül zárult a Deutsche Bank és a Commerzbank fúziójáról szóló tárgyalás.

Hét nagybank kell Magyarországra vagy csak egy?

A bankszektor egyik slágerkérdése is terítékre került a Privátbankár és az Mfor szerdai, Fókuszban a digitalizáció című konferenciáján megtartott banki kerekasztal-beszélgetésen. Szóba került az is, hogy valóban drágán működnek-e a magyarországi bankok, meddig bővülhet még a hitelezés, barát vagy ellenség-e a fintech, és hogy mely bankok érdeklődnek a Budapest Bank iránt.

Komoly bírságot szabott ki az MNB – több szabályt is megsértett az egyik bank

Több mint 80 millió forintot kell fizetnie a Magyar Cetelem Banknak.

2020-2021 vízválasztó lehet a hazai bankrendszerben az Erste-vezér szerint

A legbiztosabb út ahhoz, hogy egy bank megalapozza a saját jövőjét, ha sikerül akvizíciókon keresztül is növekednie – indokolta a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója, miért érdekli őket az eladósorba került Budapest Bank. Aki szerint 2020-2021-ben már sokkal reálisabb képet kapunk arról, mely bankok lesznek képesek hosszabb távon is hatékonyan működni Magyarországon.