Friss árfolyamok >>

Sargentini megerőszakolásáról fantáziál Bayer Zsolt

2018. szeptember 19. 12:11:00
Beindult a Sargentini-jelentés elleni kampány: a magyar kormány vicsorgó Verhofstadttal riogat, és azt sulykolja, hogy Magyarországot a bevándorlás elutasítása miatt akarják megbüntetni. Kormánypárti újságírók pedig felteszik a kérdést, hogy nem kellene-e a holland politikus ellen nemi erőszakot elkövetni.

Judith Sargentini from the Group of the Greens/European Free Alliance waits for her speech in the plenary session at the European Parliament in Strasbourg, France, 11 September 2018. In the afternoon, the European Parliament is debating a report by Greens MP Judith Sargentini. Among other things, the government in Budapest should curtail the rights of minorities, dissenters and journalists, damage the independence of the judiciary and restrict religious freedom. EPA/PATRICK SEEGER
Judith Sargentini az EP-ben. EPA/PATRICK SEEGER

Szintet lépett a Judith Sargentini elleni kampány. Bayer Zsolt, az Echo TV és a Magyar Idők újságírója blogján megosztott egy bejegyzést, amely nem csak becsmérlő megjegyzést tesz a magyar kormányt elítélő jelentést készítő holland politikusra, hanem arra is utal, hogy esetleg meg kellene őt erőszakolni.

„Tegyenek Sargentini asszony kedvére”

„Hatodik számú üzenet: nem kellene összeszedni egy-két vállalkozó kedvű fiatal eritreai férfit, hogy tegyenek Sargentini asszony kedvére a hűs amszterdami éjszakában? Vagy ez megoldható lehet Schengenen belül is? Sargentini kulturális önfeladása miatt nem kell szálloda és escort-szolgálat, belefér (ha Judith asszony befér...) egy kapualj is” – olvasható a szövegben. A bejegyzést Csúri Ákos, a Blogstar alapítója írta, Bayer Zsolt pedig azzal a megjegyzéssel osztotta meg, hogy „Csúri kolléga remeke.”

Bayer Zsolt egyes posztjaiban már nem csak alpári, rasszista megjegyzéseket tesz bizonyos személyekre, hanem  – hol burkoltan, hol kevésbé burkoltan – elégtételt, olykor fizikai erőszakot helyez kilátásba velük szemben, vagy arra utal, hogy másoknak esetleg ilyen cselekedetet kellene elkövetniük. 

„Meg fogod kapni a jutalmad”

Sargentinit például korábban „nyomorult, aljas, becstelen, ostoba gazember”-nek nevezte, majd hozzátette: „Ez szánalmas életed legnagyobb teljesítménye. És meg is fogod kapni érte a jutalmadat. Csak idő kérdése. Várd türelemmel.” Lakatos Béla, Ács község volt polgármesteréről azt írta: „Éppen itt az ideje, hogy az ácsiak végre rendesen elmagyarázzák neki, hol lakik az Úristen”, egy rendőrre támadó bevándorlóról szóló hírt pedig úgy kommentált: „Legalább agyonlőtték.”   

Bayer Zsolt közelmúltbeli posztjaiban az alábbi szófordulatokat használta emberekre: „rakás szar, gyáva geci, szomáliai feka, állat, élőlények, rohadékok, faszkalapok, ótvaros, becstelen rohadékok, aljas, buta, rosszindulatú fasz, kibaszott hisztis picsa, alkoholista vén fasz, kretén, agresszív fasz.”

Bayer Zsoltnak vasárnap este fut műsora az állami hirdetésekkel kitömött Echo TV-ben. A Bayer-shownak rendszeres szereplői vezető kormánypárti politikusok, közvetlenül a választások előtt pedig Orbán Viktor miniszterelnök adott interjút neki. A magyar kormány 2016-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki a publicistát újságírói munkássága, a többi közt riportjai miatt.

Itt az újabb kampány

Eközben elindult a kormány Sargentini-jelentés elleni kampánya. A drámai zenével aláfestett klip azt állítja, hogy „az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát”, valamint „Magyarországot azért akarják elítélni”, mert nem akar bevándorlóország lenni. A kormány szerint nem szabad engedni a zsarolásnak.

A klipben Judith Sargentini mellett megjelenik Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, valamint Soros György is. Verhofstadt hiányos fogazatú, vicsorgó politikusként tűnik fel, akit Sargentinivel együtt – sugallja a klip – a háttérből irányít az amerikai üzletember.

A Sargentini-jelentésről készült háttéranyagunkat itt olvashatja.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás