Friss árfolyamok >>

Salvini csendes forradalmat hirdetett Olaszországban?

2019. szeptember 15. 19:27:00
Erős beszédet mondott Matteo Salvini.

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az Olaszországot „eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Matteo Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy az olasz nép senkinek sem a rabszolgája.  A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök eladta Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért Macron és Merkel vállveregetését érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mert ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott - hangoztatta Salvini.

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya az olasz nép árulója. Hangoztatta, hogy miközben a senki által meg nem választott Conte-kormány a hatalmat és a bársonyszékeket választotta, a Liga a hamarosan ismét győztes és igazi Olaszországot képviseli. Kifejtette, hogy a baloldal migrációs politikája rabszolgatartó, rasszista, gyarmatosító, mivel szerinte emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, ezzel egy időben feláldozza az európai népek nemzeti identitását, kultúráját, történelmét.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes (Fotó: Reuters)
(Fotó: Reuters)

A Liga vezetője emlékeztetett, hogy az Európai Unió a népek közösségeként alakult meg, nem pedig a bankok és pénzügyi hatalmak Európájaként. Úgy vélte, Enrico Berlinguer, a volt Olasz Kommunista Párt (PCI) egykori főtitkára forog a sírjában, amikor látja, hogy a mai kommunisták a bankokkal és nem a munkásokkal vannak jóban.

Matteo Salvini beszéde végén arra kérte a nagygyűlés résztvevőit, fogják meg egymás kezét, és emeljék magasba. Majd bejelentette, hogy a Liga Olaszország békés, demokratikus, büszke és forradalmi felszabadítására készül a munkát és a biztonságot helyezve a középpontba. Hozzátette, hogy a Liga megnyitja kapuit minden olasz előtt, aki csalódott a mostani kormányban vagy a többi pártban. A hatalom kormánya helyett a nép kormányát szorgalmazta. A Liga vezérének szavait sajtóbecslések szerint 80 ezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben nagygyűlését tartja.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás