Friss árfolyamok >>

Orbán: Európának meg kell megvédenie magát

2018. június 21. 16:20:00
A kvótaügyet pedig nem érdemes erőltetni.

A visegrádi négyek és Ausztria is egyetért abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni a saját határait és biztonságot adni a polgárainak – mondta Orbán Viktor. A V4-kormányfők és az osztrák kancellár csúcstalálkozóján a magyar miniszterelnök elmondta: arra is képesnek kell lenni, hogy az Európai Unió tagállamainak kapcsolatát az együttműködés, ne pedig a konfrontáció jellemezze.

Ebből az következik - folytatta -, hogy a migráció ügyében a hangsúlyt azokra a kérdésekre kell helyezni, amelyekben egyetértés alakítható ki. A kormányfő két ilyet említett: a határvédelmet, valamint azt, hogy az EU-n kívül kell létrehozni külső menekülttáborokat.  Azokat a kérdéseket, amelyekben nincs egyetértés, mint például a kvótaügy, "nem érdemes erőltetni" - tette hozzá.

Ausztria lezárhatja határait az új balkáni útvonal miatt

A Balkánon a múlt évhez képest erősen megnőtt a migránsok és menekültek száma, Kurz egyenesen 150 százalékos ugrásról beszél. Ausztria padlóféket nyomott az ország további iszlamizációjának megakadályozására. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás